S-k-öndag

Vilken dag alltså, har hunnit med perfekt mycket för en söndag.

- Vakna, åt frulle och plocka ögonbryn på syster (nu fick hon sig 2 stycken!),
- gick ut och gick, blev upplockad av Robert, som var på väg hem från jobbet, efter en härlig promenad och så fick vi kaffe och våfflor när vi kom hem och
- sen skrivit klart en uppgift som jag mailat till läraren.

Nu ska vi packa ihop och åka tillbaka till civilisationen i Lycksele. Kommer vara ensam i stugan ikväll och inatt, så jag hoppas garderobsmonstrerna och alla Lyckselemonster håller sig på långt avstånd!

Gick föresten och fundera idag när jag var ute, bland annat på hur ont det skulle göra att bli påkörd av en bil längst en 90-väg. Kom konstigt nog fram till att jag inte ens kan föreställa mig hur ont det kan göra..


Har praktik dagtid nu måndag-torsdag och på torsdag eftermiddag åker jag hem till det jag saknar mest, Daniel och Piiiite!

Så ni lär nog inget höra från mig igen förens på fredag. Ha en fin vecka!


Lördag.

Hittade just en fruktansvärd bild på mig sen sommaren -08 på syrrans dator (Annie, you know what I'm talking about..). Men kan bjuda på en annan som jag hittade.

Idag har det inte hänt så mycket. Borde plugga, men kanske gör det i morgon istället.. Det är ju trots allt lördag!
Vi var ut och gick en sväng, det var så härligt ute att jag ett tag tyckte att vi skulle gå en sväng på tre mil. Okej, det var nog lite väl häftigt. Så vi åkte och köpte lite godis istället.

Saknar er alla glada i Ume!


Ja, här har ni Lotta sommaren -07.


Hemlängtan, alltid

En bild säger mer än tusen ord. Enda nackdelen - det handlar om Fjållträsk.


Första praktikveckan - check!

Har just kommit fram till obyggden Vormsele där min syster bor och där jag ska tillbringa helgen. För jag hade ingen större lust att vara själv i Lycksele i helgen - big nono.

Vad vill ni veta, mina vänner, om min vecka i den fina men dåligt placerade småstaden Lycksele? Kör en liten quiz med mig själv.

Hur bor jag?
I en stuga på stans camping, ca 15 min promenad avstånd från äldreboendet där jag är. Vi bor 4 stycken från klassen i en relativt stor stuga som är riktigt fräsch och fin! Ska man klaga på nått är det nog ryggstödet i hörnsoffan - på tok för rakt! Snacka i-landsproblematik, men tvn är liksom det vi roar oss med då det inte finns gratis internet i området (=värdelöst!).

Var har jag praktik?

På ett äldreboende tillsammans med en sköterska som har hand om alla boenden på hela huset (lite över 40 stycken), därav hennes klagande i veckan. Men som tur är kommer de nån till veckan som ska avlasta henne lite. Kunde inte i min vildaste fantasi förstå, när jag gick hem efter första dagen, varför hon tog sig an mig när hon har så mycket att göra..

Vad får jag göra?

Sortera pärmar och renskriva papper. Jag vet att det låter konstigt, men det är tyvärr sant! Hon har i princip bara använt mig som hennes sekteterare och slav i veckan. Hon prioritera till och med att vi skulle ordna med papper före att gå och titta till ett öra på en som hörde dåligt (jag sa till om det en gång, men ville inte tjata).. Har tagit några venprover, kollat en urinsticka (yiiihaaaa..punktpunkt), delat en dosett, satt på ett smärtplåster och ringt några samtal.

Vad tycker jag om praktiken än så länge?

Tycker jag uttryckte mig rätt bra i föregående fråga. Men dagarna går ändå hyffsat fort eftersom jag för det mesta har saker att göra (läs: papper att sortera) och vad ska jag säga.. Jag hade inte så stora förväntningar på placeringen och det kan ju bara bli bättre. Har ju trots allt tre veckor kvar och hon sa att vi skulle göra fler sköterske uppgifter nästa vecka. Och så länge jag blir godkänd och inte behöver göra om den (fyfan, skulle hellre dö) kan jag ju vara nöjd!

Har inte hört efter om det händer något i helgen, men jag backar inte för en lugn helg heller!
Nu bjuder syrran på drink. Ha en fin kväll!


Mina damer och herrar

Sitter på lunchen och mobilsurfar, vi har nämligen inget internet i stugan. Hårda livet i Lycksele! På andra dagen på praktiken har jag; sorterat papper (jag trodde jag skulle dö), tagit blodprov på gamla tantor och kört dom till lasarettet och lyssnat på hur mycket jobb min handledare egentligen har. På ett ungefär. Men det är konstigt lite patientkontakt, fast det har jag i och för sig all förståelse för nu. Tog föresten vaccinet igår och förberedde mig på den värsta smärtan i armen och som tur var känns det inte så farligt idag. Summa kardemumma, jag tror jag kommer överleva praktiken i alla fall.

Måndag

Jag säger det igen; jag tycker det är svårt att packa OCH fruktansvärt tråkigt. Dessutom känner jag mig inte alls sugen på en tripp-för-att-stanna till skitl-sele.

Men helgen har varit riktigt bra! Var ute i byn med mor fredag, kusinträff på kvällen, skogen och sen fantastisk mat lördag och igår var jag hemma på dan, sen mös vi med Johan Falk på kvällen. Snacka sjukt bra filmer! Hett tips.

Har packat lite på morgon, men ska nog gå och fixa lite till innan Daniel kommer och hämtar upp mig för en lunchdejt!

Torsdag den 19e!

Pite är allt bra fint! Även om det regnar här också..

Har snart varit vaken i tre timmar men funderar på en pn snart, höhö.

Har alltså tagit mig till Pite sen sist ni hörde av mig, närmare bestämt igår kväll efter en heldag i skolan. Vi hade en thoraxkirurg som föreläste för oss på eftermiddagen - ge oss mer sånt! Riktigt bra, även om han såg lite galen ut.
Åkte först ut till Svensbyn, då även Daniel var på väg hem från söder. Så fick mig ett kärt återseende av en långhårig mama, en glad papa och en mes-hund. Sen kom en trött pojkvän och joinade och så for vi in till stan.

Ska ut till byn i eftermiddag också. Blir att baka en laddning saffransbullar! SÅ GOTT! Hade det gått hade jag postat en påse till behövande i Ume.

Vi fick förresten tillbaka två tentor igår, mikrobiologi och läkemedelsberäkning. Klarade förstnämnda, men hade ett jävla-skit slarvfel på beräkningen (skrev dygnsdos istället för dos/tillfälle = jag glömde att dela i 2). Fast jag tog det rätt bra, bara göra om den i januari. Inte farligare än så. Nån gång ska vara den första för omtenta.

Tisdag.

Jag tycker det är svårt att packa.

Kvällens happening

Ikväll när jag och kära Mäv satt ute i köket och såg tv hände det plötsligt något..

En ny granne!

Vi såg tyvärr inte mer än att det var två människor - en tjej och kille, icke svensktalande, som dumpade en väska på rummet och sedan gick igen. Nyfikna Lotta gick för att kolla och såg bara bakhuvudet på dem båda.

Ukraina gissade jag på.

Fråga mig inte varför, jag vet inte. Men jag ska hålla utkik och dra "20 frågor" så fort jag får syn på den nya. Alternativt att någon mailar svaren till mig, om dom inte hinner hit före jag åker.


- Vad var det förresten jag skrev om "övertrött så jag inte kan somna"? Så typiskt.

Till oss brudar

Eftersom >Benice har en tendens till att formulera sig så jäkla bra, måste jag än en gång kopiera hennes kloka ord.

Speciellt till dig MÄV (och andra som har problem med uvi);

"..jag haft sådär 6 st urinvägsinfektioner sen i mars, läkare har bara stoppat i mig mer och mer penicillin. Så gör jag ett litet besök hos barnmorskan som efter sådär 5 minuters samtal har en ställd diagnos och har i detalj berättat för mig varför jag har uvi hela jävla tiden. P-pillren. Tydligen är det så att för vissa så torkar dom ut slemhinnorna och gör dom jättetunna och sköra. Vilket gör att alla bakterier i hela världen tydligen fäster på dom. Hela tiden. Oavsett en kur antibiotika hit eller dit. Sluta genast äta p-pillren och drick några liter tranbärsjuice så är du frisk sen. En månad typ skulle det ta för mig att bli helt återställd och ha normala tjocka slemhinnor igen."

Jag ska också bli en övernaturlig sköterska. Punkt slut

Lotta är trött

Tycker rubriken pratar rätt bra för sig. Fast ska strax iväg och träna, så kommer väl va övertrött ikväll och inte kunna somna. Fast vad gör det egentligen? Jag är ju ledig imorn!

Ledig imorn likamed packa stora kappsäcken klar för en månad i Lycksele då jag åker till Pite onsdag eftermiddag efter skolan och direkt därifrån till inlandet nästa måndag.
Ringde till hon jag ska gå med under fyra veckor och antingen var hon
 1. Stressad eller
 2. ointresserad av att jag kommer.
Hoppas såklart på det första, men jag fick ju för tusan stoppa henne mitt i "jaa, men då säger vi så. Hejdå" för att fråga om vart jag ska befinna mig på tisdag morgon kvart över 7, då hon förtydligat att hon förväntade sig att jag befinner mig där då. Klart jag gör! MEN VAR?! Visst vet jag hur det ser ut i Lycksele, men inte tusan har jag koll på deras äldreboenden!

Nä måste byta om. Hejdå från ett regnigt Ume.

Söndag

Daniel har åkt hem och jag har tillbringat kvällen med tv och dator på. Har bland annat sökt bilder på träd i luffarslöjd, men hittar ingen någonstans?! Laget kan sluta skratta nu. Jag tycker faktiskt dom är riktigt fina!

Helgen har varit riktigt bra. Sammafattar med några bilder.


Benice satte en blodig, men fiin pvk på min hand
och jag en lika i hennes arm.


Vattenpipa med gott sällskap fredagkväll.
Takida lördag kväll!


Puss! :)

Nu en fullspäckad skolvecka (1,5 dag - sen Pite onsdag kväll!). Men måste ju förbereda för en månad från Ume likamed tvätta, packa och sånt rowlit.

Det som inte dödar härdar

Efter att jag legat och funderat ett tag, svurit med Daniel över telefon, kastat skräp och handlat mat känns mina aggressioner betydligt bättre. Men får jag inte rum på de där vandrarhemmet för ett rimligt pris får tanten helt enkelt fixa någon ny praktik åt mig. Därmed basta!

Nu till betydligt roligare saker!

Imorgon kommer Daniel hit! Efter en hel dag i skolan (där man alltid kan ha roligt åt de tråkiga, eller hur Benice?! När det inte är med någon kan det vara åt någon, hahaha). Så Lotta har varit effektiv och haft framförhållning och redan handlat middagen, som såklart måste tillagas. Städa står kvar på schemat. Det får göras efter ett pass på iksu.


På fredag ska jag lära mig sätta en PVK, stickas intramuskulärt och subcutant.
Och på lördag kväll ska vi se Takida. Så jag har inte dött bara för att ni kanske inte hör något av mig på några dar!

Ps. Kul att du äntligen skrev Petra. Nu lämnar vi dig aldrig, mohahaha!

Onsdag

Idag var jag SÅÅÅÅÅ nära bristningsgränsen att jag var tvungen att gå ut från föreläsningen i eftermiddag då jag inte kunde koncentrera mig. Fy fan. Och inte blev det bättre hellre när jag gick hem från skolan och prata med en tant. Nu här hemma känner jag klumpen i halsen.

Att tvingas samma sovrum som någon som man inte mår psykiskt bra med tycker jag inte ska vara acceptabelt. Varför får alla utom jag byta praktikplats? Det är omöjligt, så länge jag har någonstans att sova, men annars går det att ordna?! Stört och jag är arg, arg, arg! Besviken och SÅÅÅÅ nära att hoppa av den här förbannade utbildningen.

Fortfarande tisdag

Jag ser lite groggy ut på bilden nedan.. eller kan man säga viiiney? (hoppas inte det är något konstigt avlägset engelskt ord).

Har, på tal om engelska, ytterligare en gång nu ikväll berättat historien om mitt upp-och-ned-vända-liv som utlämnad svensk till en störd familj. Fick flash-backs och kom ihåg varför jag älskar Sverige och hur jäkla bra det är här!

NU ska jag renskriva det vi skrev idag. Och förvånas i samma stund som jag skriver detta hur folk verkligen kan ha det hemma (ref. Arga snickaren).

Tisdag

Jag gillar listor.

Just nu;

- Är hemma efter en dag på bibblan som bjöd på många skratt! Patti är en tjej som borde bjuda till lite oftare, we like!
- Söker jag recept. Vad sägs som laxpudding?
- Lyssnar på Christer i p3. Kanske världens bästa radioprogram.
- Hör jag att Umekommun ska börja med rök och (hör och häpna) snusförbud. Haha!
- Funderar på när jag ska ta i tag renskrivandet om diabetes typ 2. Typ snart..

Jag har dessutom kanske universums segaste dator. Inte kul. Kan inte nån bara köpa en ny åt mig?! Tack på förhand!

Måndag, igen.

Ny vecka och första dagen är snart förbi. Vi har och kommer vara ovanligt mycket i skolan i veckan, men Lotta gillar. Dels för att jag tycker de är där jag lär mig något (om man bortser från bibblan med allas vår Sofie) och för att, som jag sa förut, jag lika gärna kan hänga där istället när jag ändå är i Ume! Och så kommer kärlejka på torsdag!

Idag har vi som sagt varit mycke i skolan. Lyssnat om
 • palliativ vård,
 • upplevelser om att vara sjuk,
 • typ 2 diabetes och det metabola syndromet och
 • omvårdnad vid lungsjukdomar.
Den första föreläsningen var såååå tråkig att jag höll på att somna (tur den var streamad från Skellet) och den sista föreläsaren visste inte helt till 100 vad hon snackade om..

Sen gick jag och handlade diskborstar och annat till korren och skrev sen en arg lapp, efter visst påtryck från Maeve. Få se om det ger verkan, brukar det i alla fall ha, höhö.
Och ikväll har jag, Sofie och världens härligaste Kaaaalix pumpat.

Imorrn blir det bibblan hela dagen. Wish us luck, over and out.

Ljusglimtar

I förmiddags när jag åt frukost och var lättroad fick jag mig ett gott skratt. Maeve fråga sin Johan om "hon skulle ansa hans kalsonger också?".

Var föresten (stavas egentligen med två r?) på bio igår kväll. Såg En julsaga. Jag blev rädd, alltså inget för en chicken som är rädd för tex Björne(s magasin). För jag har hört att det finns såna? Nåväl. Om ni inte vill att jag ska avslöja att budskapet var ungefär i stil med

- Var inte snål mot bättre behövande under jul (och resten av året) om du har pengar,
- Var trevlig mot människor i din omgivning och
- Tänk positivt!

så kunde ni ha slutat läsa för längesen.


Surgubben Scrooge.

Nu ska jag snart ge mig ut från denna box jag bor i och istället svettas under ett extra långt spinningpass som jag ska svära mig igenom.

VÖR

Idag har jag en sån där rövdag som jag har ibland. Samtidigt som jag tycker det är jobbigt är jag glad att dom finns, då uppskattar man resten massor mer(!). tänk positivt, tänk positivt.. Detta kom väl ungefär i samma stund efter att jag pratat med pappa och grattat han på fars dag. Jag önskade att jag hellre varit i Svensbyn och inte ensammast på hela Ålidhem (en känsla, för annars är det som ett getto och vi bor mer eller mindre på varann även om vi har olika trappuppgångar). Ume suger pellepung-i-köksoffan idag!
Jag längtar till torsdag!

Om min fredagkväll.

Lördag. Jag sitter på golvet och äter frukost (ja väldigt sen) eftersom sladden till högtalarna inte når så långt som upp till bordet. Blir lite roligare att lyssna på digilistan då!

Igår var det kalas i korren. Jag, Maeve och Julia på ett hörn (hon följde inte med sen). Efter ett tag ute i köket hamnade vi inne hos mig och dom tog fram en vattenpipa, som aldrig verka funka helt okej. Jag kan inte uttala mig, eftersom jag inte vill riskera att hosta upp lungorna kvällen till ära.Krulle likamed falu-Julia, irländaren likamed Maeve och memyselfandI PIT.

Sen skulle vi ut på Krogenkrogen, men gjorde en snabb vändning och tog en taxi till Schkarinska istället. Där var det en massa folk som var utklädda, då dom hade en vecka sent halloween partym, eller nått.. För sen spela ett liveband som var utklädda till pirater och som spela piratmusik (ni vet heeeeeeeeey-hooheoooo, flöjt, fiol och hela kittet). Rätt lustigt, men vi hade rätt så kul ändå!

Fast jag önskade igår att jag kunde klona mig, för det verkade som en annan
fest behövde lite Lotta-anda, No Stress och några fämhundringar. Puss på er!


Idag slaskar det i Ume. Det snöar, men är tyvärr för varmt för att det inte ska vilja ligga kvar som ett vitt, fint täcke. Det gör det visst i Pite och jag förbannar mig lite över att Ume ligger på sydligare breddgrader!


Daniel mmsa en bild från Svensbyn i morse.

Jag har inga planer för dagen. Fast nu ska jag ta och gå ut en sväng medan det är ljust ute!

Skolkul

Från >Benices blogg; Sen var det dags för Journalskrivning och den lektionen spårade bara mer och mer. Att beskriva någons sexuella status efter en hel dag i skolan när man både är trött och less kan inte bli mer än ett skrattanfall.
Jag och Lotta dog kan man väl säga. Tårarna sprutade och skrattmuskeln hade kramp.

Lotta försvarar sig

Eftersom jag kallats för svikare av vissa här i cyber-världen måste jag få försvara mig lite.

- Någonsin hört talas om framförhållning? ;)

Detta eftersom jag mer än gärna hade umgåtts med er, fattar ni väl!


Ikväll har varit en riktigt bra kväll. Eller hela dagen har varit bra. Jag har städat, tvättat, mailat handledare och läst x-antal metrobloggar som ligger på deras topplista (majoriteten handlade om kost och träning). Sen var jag och Sofie på spinning och efter de kom Fanny hit! Så vi har snackat järnet, druckit giftigt tee och kollat tv. Fin tjej de där!


Alice Springs - Sydney - Stockholm

Nu ska jag sova och ladda krafter för morgondagen. En heldag i skolan, de ni! Hände nog senast på gymnasiet, tyyyyp!

Torsdag - jag längtar hem!

Lotta är ledig.

Idag är jag ledig - igen. Börjar bli less och Daniel tyckte inte heller jag hade det lätt (PUSS!) när jag uttryckte mig om denna "jävla skola som man aldrig får gå till". Jag menar, när jag ändå är på plats kan jag väl lika gärna gå i skolan 9-4 och sen sluta tidigare i slutet av veckan. NÄ! Då istället ska man gå skolan måndag eftermiddag, ledig tisdag och torsdag, och sen gå fredag eftermiddag. Eftersom vi enbart hade introduktion igår kan jag inte d irekt dra igång med arbetet för kuren idag heller.
-Och Peter är den sista som får gnälla på mitt gnäll!


Men fick just reda på att jag kan åka hem med
12bussen den 21a december
!! :D
Så nu hoppas jag bara att ingen klassis kommer med hundögonen och ber om att få byta tid med mig. Vi har nämligen en klinisk examination den mån- och tisdagen. Vet inte riktigt inom vad, man skulle kunna gissa att det har med det jag skrev om igår (pvk, sug).

Jag längtar till sommaren!


Sitter och lyssnar på Spotify eftersom min webbradio fick ett ryck och hacka sig fram i pratarnas ord. Men jag gillar verkligen den nya låten med Alicia Keys (Doesn't mean anything)! Vilken röst hon har alltså! Och nu spelas Ken Ring och det liksom rycker i kroppen!

Blev föresten så att jag spenderar helgen ensam och inte i sällskap med kusin Ankie. Tråkigt minsann. Eller ensam ska jag nog förhoppningsvis inte vara hela tiden, men såg fram emot att få dra fram extrasängen. Hon är inte heller släktens kortaste, utan det är hennes mamma, min moster Mariella (om man inte räknar med den yngsta kusinen Amanda, som borde vara kortast :o).


Fick mitt schampoo och balsam idag!
Så efter duschen efter spinningen kommer
mitt hår och luktsinne må gott!


Fast nu ska jag gå och städa toan.

Kursstart snart.

Mitt dubbelpass på iksu igår straffar min kropp idag. Direkt jag vakna kände jag hur tung kroppen var (även skallen), men det kommer nog bli bättre efter eftermiddagens omgång.

Idag börjar en ny kurs. Handlar bland annat om diabetes, palliativ vård, hjärtsjuka, lungsjuka plus att vi ska få lära oss sätta PVK (sån där grej man kan få på handen när man är inlagd på sjukan och ska få läkemedel i, eller om man ska sövas inför operation), sugning av övre luftvägar och lite sånt. Och så har vi ju denna älskade underbara (jo jag är ironisk) praktik snart.

Till helgen kommer min kusin lill-Ankie hit! Hon är i och för sig 8 år äldre än mig, men släktens kortaste?! ;)


Dagen tis

Öppen fråga; vad gör ni mina vänner idag?

Själv gör jag inte mycket. Har sett lite program på tv4play, gjort en pizzasallad av kålhuvudet jag hade i kylen, plockat med grejer, beställt en julklapp och samtalat med Anna, vilket resulterade i att jag beställde hem schampo och balsam (bedhead, mitt hår kommer lukta himmel och jordgubbssylt.. hoppas jag iaf).

Nä nu ska jag ladda upp inför träningen med Sofie genom att.. ja, dricka lite vatten för jag är törstig.

Topppopp


Dagens hiss.
 • Hänget med fulländat lag. Känns som det var längesen (om man bortser från idag då).
 • Min stora ugnsform som kan trolla fram 6 matlådor inklusive middag för stunden. Vilket köp alltså!
 • Att jag inte är bosatt i korren bredvid (en minst sagt jävligt jätte äcklig historia, men tyvärr sant. INGET i jämförelse med pellepung som låg i våran kökssoffa).
 • Ledig imorn, så det gör inget att jag fortfarande är vaken.
 • Renbäddad säng.
 • Halv åtta hos mig. Once you go Helge, you will never go back!
(Fick in så mycket klagomål på diss-bilden,
så var tvungen att radera den).

Dagens diss.
 • Avloppsröret till tvättfatet i toan har ännu inte rensat sig själv, vilket resulterar i att; först blir det överfullt i fatet, sen rinner det jättesakta undan för att sedan ge ifrån sig ett sluuuurp och sen rinner allt vatten undan. Jag har aldrig rensat ett avlopp i mitt liv, men skaffade heller inte en rör-krökar bror till ingen nytta! KOM OCH HJÄLP MIG!
 • Det kommer garanterat dröja tre veckor innan vi får svar på tentorna vi skrev idag, skulle inte förvåna mig.
 • Saker borde bli gjorda, utan att arga lappar först ska behöva sättas upp!
 • Silent Library (kanal 5). Dåligt plagiat av Fist of Zen (mtv).

Stressen inför jul

Jag känner redan stress inför jul, framför allt detta men julklappar. Garanterat säkert mycket tack vare(?) min praktikplacering (om nu inte hela konkarongen vill ha hantverk såsom smörknivar, nyckelringar i läder med mera). Men jag har redan börjat och fortsätter imorn!

Ska även beställa hem dyrschampo imorn. Anna har försökt mig att förstå att det är det enda sättet om jag vill få längre hår. Vad ska man då säga liksom, när en expert sätter ner foten och predikar om kvalitén på DS varor?

Kanske ska berätta att jag kom tillbaka till Ume sent igår efter att vi tillbringat den mysiga söndagen i stora drag framför tvn med bland annat nya Wallander. Vi var även hem till mor och far (där jag vann i Sequence!! Tål att berättas) och dricka årets första julmust. Den smakade för övrigt precis som årets påskmust, lustigt nog.

Och idag har jag skrivit tentor, två stycken. Läkemedelsberäkning och mikrobiologi. Hur det gick? Kan tyvärr inte uttala mig förens jag fått svaren. Kändes bra, men kan samtidigt ha gått åt fanders.

Nu ska jag gå den låååååånga biten till Benice. Äntligen får vi se "Halv åtta hos mig" igen!

RSS 2.0