Kortvecka

Nu får ni sluta vara så aktiva här..... Själv åker jag till Piteå imorn och
kommer ha en fantastiskt underbar långhelg hemma!Min tisdag

Det har varit en lång dag, då jag steg upp tidigt och tvättade några tvättar innan jag begav mig till skolan. Väl inne i tvättstugan träffade jag på en man som stod och städade. Han verkade ganska pratsugen eftersom han först frågade mig

"Torktumlaren har varit av i 5 minuter eftersom jag rensat filtret."
"Okej."
"Har dom bytt lås i dörren?"
"Eh, jag har faktiskt ingen aning."
"Jo jag tror dom har det, för så här var det inte sist jag var hit. Ett sånt som alltid är låst då dom haft problem med mycket haschrökning på balkongerna på andra ställen."


HÅKEJ!


Sen gick jag
- till skolan och skrev lite om Ulcerös Colit,
- till sekreteraren med lite papper för att skolan ska ge mig pengar nån gång (för praktiken, boende och så),
- hem,
- till iksu och skaffade mig lite mer träningsvärk
- hem, åt middag och hade lite kvalitetstid med Maeve.

25 januari

Gårdagen spenderades till större delen tillsammans med världens bästa Fanny. Vi var ute och gick, såg underhållande tv program och åt god mat hemma hos henne!

I lördags hade vi en liten fest här hemma hos mig;


Turturduvorna Sofie och Jon


Sofie, (Benice) och Pernilla

 

Och idag har jag varit i skolan 'hela' dagen. Intressanta föreläsningar om inflammationer i tarm, leversjukdomar, omvårdnad vid gynekologiska sjukdomar och stomivård.
Ska vara i skolan hela dagen i morgon också, då för att göra att grupparbete om olika sjukdomar i buken.

Nog snack om skolan? Nu blir det Halv 8 hos mig på tv4play för att sedan somna tidigt och stiga upp tidigt (ska tvätta, uuuh).


Jag har förresten en söt vän.


Gettotavlan!

Vi har numera Ålidhems finaste anslagstavla i vår korridor! (tack vare ett fynd på väg hem från tentan)


 

Nya krukväxten som fått ersätta den gamla
fina som tyvärr gav upp under jul.
Och tulpanerna jag fick av systeryster.Bestämde föresten, eftersom längtan har varit stor idag, att jag åker hem på onsdag eftermiddag!


Majsan har frost i skägget, thihi.

 

Ska strax börja fixa, duscha och städa undan inför kvällens festligheter.

Förmiddagen som sådan

Började dagen av att vakna av att ytterliggare en bjälk lossnade från sängen, men somnade om och vaknade senare upp i en mindre grop, jävla skit säng!
Ställde in min hjärna inför den kommande tentan genom att räkna lite matte och bjuda magen på ost-hårdbröd mackor för att sedan traska iväg tillsammans med Benicefis.

- Det kändes bra, men man vet aldrig. Alltför många avrundningar och sånt som kan vara fel.

Nu sitter jag och dricker te, orientalisk kanel som Sofie tipsade om. Tack för den, scwainigt gott!

Lyssnade just på två sånger från en begravning som hölls igår, Daniels farfars. Monica sjöng otroligt vackert! Mamma var också på begravning igår, hennes Ebbamoster som begravdes i Märsta. Hennes sista släkting från hennes mammas sida. Hennes mamma, min mormor, som jag aldrig fick träffa då hon tog i relativt ung ålder. Men nu har mamma turen att få tillbringa helgen i Eskilstuna med alla släktingar, jag vill också. Kom upp till Norr någon gång!

Tacka vet jag kyla?

Min kusin Agneta har namndag idag, GRATTIS!

Hon bor tyvärr långt bort i landet
Ner-under. Posta lite värme och
sol till mig är du snäll!


Men så länge får jag nöja mig med -8 grader och ganska fina, frostiga träd! Kan numera allt om blodtransfusioner, yeah right, och sitter och funderar på vad jag skulle ha gjort till middag. Inatt är förövrigt sista för systeryster för den här månaden. Hon har massakerat mig två gånger hittills och det verkar absolut lovande, även om nu inte alla rörelser är så sköna.. fast det berodde visst på slaggprodukter i min kropp? Men tacka vet jag nacken, dra mig baklänges så skönt!

Men äntligen

Har jag hittat någon som gör luffarslöjdsträd, ett sånt som jag har velat ha länge! Det fanns i och för sig såna i Lycksele, men dom var inte alls lika välgjorda och fina som det här. Finns i en gårdsbutik i Piteå som jag måste besöka när jag åker hem nästa gång!


Niklas Originella

Jaktkändis!

Har en pojkvän som snart kommer bli rikskändis, i alla fall
för alla som läser jakttidningar, vilket mer eller mindre
alla gör!? Thihi. Han ska nämligen vara med i en intervju
med bild och allt i Jaktjournalen. Detta i och med hans
nystartade blogg Redfoxhunting.se. Riktigt roligt!Torsdagsplugg

Torsdag och jag är som vanligt, mer eller mindre, ledig. Fast ska just till att läsa på om infusioner och transfusioner (när du får ett dropp eller blod etc). Och senare ska jag plugga till omtentan i läkemedelsberäkning, som jag har på lördag. Plus att jag måste fortsätta med den mycket braiga boken jag läser just nu, Tusen strålande solar.

Såg just Efter tio, programmet med Malou på 4an. Den gamla stadsministern Ingvar Carlsson berättar att han brukar semestra i Lofsdalen! Har ni sett honom Ossi och Britta?

En onsdag i januari

Var på tantgympa i förmiddags och blev positivt överraskad. Sen gick vi på föreläsning i urologi med en bra ST-läkare - mer sånt till folket!
Efteråt gick jag hem och fick efter en stund besök av Sofie och hon stannade till kvällen, mucho trevligt! Vi har bland annat snackat kaffe med grannarna, lärt dom lite om urinvägarna, sett Halv 8 hos mig och kollat på jackor.

That's pretty much it i stora drag.

♥ ♥ ♥ ♥


Massera mera

Dagen började med en skön sovmorgon, god frukost för att sedan fortsätta med ett bra träningspass med Sofie, fin lunch och lite häng med grannen.
Nu har jag för inte allt för längesedan lagat en massa matlådor och strax ska jag få massage av soon-to-be massageterapeuten till syster!

Delad ångest ger dubbel glädje!
- L & B.
'Ge oss ett gemensamt vardagsrum'

Lotta ger 2 av 5 kvällsmackor

Har man läst boken Snabba Cash, och kommer ihåg vad boken innehöll, är filmen en besvikelse! Trust me, kom just hem från bion. JW sålde inte ens nå knark, vilket halva boken handlar om!

Kolla Zombiland istället, den var mycke roligare!

Dan före DEN dagen

Idag har vi spenderat ytterligare en dag på bibblan. Vette fan hur det kommer gå i morgon alltså. Känns hugget som stucket och kommer bero på vilka frågor man får!

Tentan har vi som sagt i morgon kl 9, wish me luck! Efter det åker laget ner till stan för att luncha och sen tar jag bussen hem till Pite!

Och på söndag kommer syster Kaarina hit. Hon ska börja en ettårig utbildning här i Ume och kommer bo hos mig ungefär en vecka i månaden (om jag nu fattat de rätt). Det är någon spa- massör- tjosanhejsan utbildning som jag kommer utnyttja henne för! Samtidigt som jag ser fram emot massagen så vet hur vi fungerar, och inte fungerar, ihop... Benice, jag vet var din dörr bor.

Hipp hipp hurrey!

Idag fyller min brorson ELVIS 4 ÅR!


Lotta är oglad

Kul, verkligen JÄTTEKUL att min granne har lämnat över städvecka till mig när hälften av alla uppgifter är kvar och inte allt skräp slängt. Hon är äldst, kan hon inte bete sig som de också? Jag orkar inte. Kräks bara jag tänker på kompostpåsen som fortfarande är kvar sen mitten av december, som nu visst föll på min lott. GE MIG EN LÄGENHET! (Petra - lova att säga till när ett rum i din korre blir ledigt!)

Jag glömde visst berätta..


Min vän plugg-Sofie

Har jag nämt att Sofie är världens bästa pluggkompis? Nu har jag i alla fall gjort det!
För oj vad jag känner mig mer säker till tentan efter denna dag på bibblan. Även om det för det mesta blir låg nivå några timmar efter lunch och man skrattar åt allt!


Mobilbilder

Jag hade en mobilkabel här hemma!

Vi börjar med bilder från Lycksele;


Tillbringade en helg i skogen
hos syrran och Robert.


Lycksele är rätt så mysigt ändå.


Kallt i Vormselet.


Campingen jag bodde på i 4 veckor.


I sköterskeexpen på äldreboendet.


I och för sig inte i Lycksele, men det var under
en helg hemma från praktiken som vi var ut i skogen.

Jullovet


Daniel grava orre till julbordet, fantastiskt gott!


Maja gillade all pudersnö som föll
i MÄNGDER över jul.


Elvis var julfin!


Jonas, Peter och Fanny var festfina på juldagen.


Jag hade också försökt!


Maja och Eskil är kompisar.. oftast.
I alla fall de gånger Eskil inte försöker göra hundbäbisar!

Hjärtstopp - javisst!

Behöver ni elkonverteras? Fråga mig om assistans! Efter en kurs och en hel förmiddag med kontraktioner, in-blåsningar och elkonvertering resulterade inte bara i massa livräddningstränande utan också i bland annat en väldigt röd hand (den man håller under när man trycker på bröstet) och ett litet bättre självförtroende om man väl skulle hitta någon med hjärtstopp.

Jag vill inte, men kan inte låta bli att tänka på allt annat än den där tentan jag har på torsdag, PÅ TORSDAG! Ångest, hallå? Men vad är det värsta som kan hända? Jo att jag får göra om den och det kommer leda till lite extra plugg, samtidigt som det gör att jag lär mig mer och framför allt kommer ihåg det bättre. Men vet inte om jag håller med Maeve som tyckte att det var "lite mysigt" med omtenta.

Lottas söndag

Dagen har gått i lung- och hjärtsjukdomarnas tecken med Sofie på bibblan. Ska strax laga mat för att sedan läsa lite mer om bland annat kärlsjukdomar, mediciner och prover.
Före jag gick till bibblan hann jag ut på en prommis, då vädret var lika fint som igår fast några grader varmare. Drog på min understället, jacka och täckisar - vilken nästan blev för varmt.

Fick förresten veta att min nyaste granne (ryskan som jag sett en gång) mest troligt flyttat efter drygt en månad här. Så nu väntar vi med spänning på nästa person som flyttar in! Låt det vara en bra människa!

I morgon gör vi som sagt S-HLR provet för att sedan återgå till bibblan, yippikayyey!

Lotta pluggar - inte längre

Nä för nu väntar vi på att middagen ska bli klar, älgstek med pommes och sallad hos Sofie och Jon. Vi har varit "duktiga" och pluggat i eftermiddag.. fan så sjukt oeffektiva vi varit alltså. Snart börjar jag väl känna av den där ångesten som det pratats om hela dagen.

Var föresten finväder här i Ume idag! -6 grader, blå himmel och solsken. Nästan så man fick lust att ta på sig shortsen och ta ballerinorna isället för tjocksockarna.

Lördag

ANNA!! Jag har hittat, eller du har givit mig min nya favoritprodukt!
Dust-it är inte längre ett måste efter man fönat håret med Superstar.


Nu plugg med laget!

Moi

Namn: Ida Anna-Lotta Dahlberg

Kallas för: Lotta av majoriteten

Stjärntecken: Fisk

Höger eller vänsterhänt: Höger

Piercingar: Ett i vänster öra, tre i höger

Tatueringar: Konturerna av en stjäna ovanför vänster fotknöl

Längd: 1.65

Skostorlek: 39

Hårfärg: Typ mörkblond, råttfärgat?

Fräknar: Nej

Motto: You only live once, eller hur Fanny ;)

Kär? Mer och mer för varje dag!

Önskar du att du bodde någon annanstans? En lägenhet vore inte helt fel

Tycker du att du är attraktiv? Beror på dagsformen

Dricker du? Alkohol? Ja

Röker du? Nej!

Vilket schampo använder du? Bed Head och TRESemme

Vilken parfym använder du? E Armani Diamonds

Vad är du rädd för? Råttor och möss! BLÄBLÄ USCH!

Gillar du att tvätta? Gillar och gillar, det är väl helt okej och luktar gott

Gillar du berg- och dalbanor? Var så längesen jag provade

Senaste…

Filmen du hyrde? Kommer inte ihåg vad den hette. Sist jag såg film var Avatar med 3D, fast jag var trött och somnade för första gången på bio.. heh.

Filmen du köpte? SATC the movie för läängesen

Låten du hörde: Början av Disarray - Lifehouse som jag har som ringsignal

Låten du laddade ner? Kanske Life in Technicolor 2 - Coldplay

Personen du ringde? Wilma

Personen som ringde dig? Daniel

TV-program du såg? Kollar Let's dance nu, såg Jon Kate och 8 barn i eftermiddags

Person du tänkte på? Kärlejken is ålväjs ån maj majnd!

Favorit…

Låt: Svårt.. Kanske Speed of sound - Coldplay

Sak att göra: Umgås

Sport: Gruppträning

Dryck: Gott vatten funkar alltid (jo det finns äckligt vatten, tex i Köpenhamn)

Kläder: Jeans, t-shirt och kofta

Film: Har inte bara en favorit, men skulle lätt kunna se Nyckeln till frihet igen (såg den förra veckan)

Bil: Våfflaaaa

Serie: Halv 8 hos mig

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja

Gråtit över en flicka? Säkert en kompis för längesen

Ljugit för någon? Mamma?

Varit i slagsmål? Nej

Blivit arresterad? Fått böter

Senaste…

Boken du läste? Snabba Cash om inte S-HLR boken räknas?

Personen du fick e-mail av? Storebror Peter

Personen du fick brev av? Julkort av Wilma

Personen du fick sms av? Daniel

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Mor&far i tisdags, inklusive syskonen på juldagen

Saken du köpte? Mat och tandborste

Vad har du gjort idag? Varit i skolan, träffat grannar och kollat tv

Brukar du svära mycket? Till och från

När stiger du upp på morgonen? I morse kl 7 och har jag inte skola 9-10

Vad har du på dig? T-shirt, kofta, mjukisbyxor och tjocksockar

Vad ska du göra ikväll? Kollar Let's dance

Vad är du allergisk mot? Levermat, mest för att jag vill

Var har du ont? Ingenstans

Använder du hårspray? Jo, kanske varannan dag

Kan du stå på händer? Absolut inte

Håkan Hellström eller The Ark? The Ark, Håkan-bråkan skriker bara så kråkorna förstår

Salt eller socker? Oh svårt! Salt kanske

Gillar du ketchup? Ja!

Vad dansar du till? Bra dansmusik, Laurent Wolf tex, haha!

Stockholm är… ? Ett stressig, stel och jobbig stad. Fast ganska fin ändå

Göteborg är… ? Fint och långt bort

Kan du sjunga? Hellre än bra ibland

Spaghetti eller makaroner? Spaghetti

Land du vill besöka? Canada


Freeedagsmys.

Wilma, mitt gudbarn och syskonbarn fyller 8 år idag!

GRATTIS!


Den nyaste bilden jag hade på henne.
Tänkte säga att det var nyss som hon var en liten
tung skrutt som skulle döpas i Svensbyliden, men det
känns ändå som det var en evighet sen. Tung, varm
men mycket söt!


Idag har det varit en bra dag. Bra för att;

- jag fick träffa Benice igen och vi fick gå till skolan tillsammans och resten av basgruppen (typpetrahost..),
- jag klarade seminariet och fick godkänt på inlämningsuppgiften utan att behöva komplettera. Så jag tackar någonting högre för att vi hade den lärare vi hade, annars hade jag åkt på mera jobb med den där j--vla uppgiften.
- En brun Maeve hade kommit tillbaka från ett jullov i Indien!

Så nu är det helg ändå till imorn då vi ska till Sofie på Mhem och plugga vid 12, för att sedan käka gomiddag och umgås.

Nä nu ska jag ut och laga middag. Blir sötpotatis av någon form, var för längesen jag åt det!

Umeeeå

Ume är sig likt. Lite tommare i korren utan Maeve, som jag hoppas snart kommer från Pruppsala, och lite mer rörelse i köket - denna gång av ett gäng bananflugor som fötts i kompostpåsen under jul eftersom någon tydligen inte kunde tänka tanken på att kasta påsen innan jul, så istället fick den ligga där och bli äcklig!

Har förövrigt kännt mig lite hängig idag och sovit till och från hela dagen. Orka bli sjuk nu såhär i tentatider - NEJ! Har tenta nästa torsdag och den 18e börjar vi termin 3! Helt sjukt att det redan gått ett år. Kan summera mitt 2009 såhär 7 dagar för sent;

Januari; Vaknade upp på det nya året i Jokkmokksskogen i Fannys stuga. Fick besked att jag tagit mig in på skolan efter att ha varit 1a reserv. Flyttade ner till Ume och bodde två veckor hos Fanny och Josse, flyttade sedan till korren. Började hänga med laget och gick på första sittningen.
Februari; Första praktiken på Samvårdsenheten på sjukan (mkt plastikkirurgi och cancer), åkte till Jokkmokk och gick på marknad med mami.
Mars; 20 år, fylla, fest och skoter-vm i Malå med syskonen.
April; firade påsk hos moster Britta och Ossi i Lofsdalen.
Maj; mkt plugg och häng med laget inför anatomi tentan.
Juni; Flyttade hem för sommaren, hade överraskningsfest för mammas 60 års. Började sommarjobbet på medicinavd hemma.
Juli; Träffade Daniel för första gången på Statts dansgolv, tog bussen till ett regnigt Strömsund och gick på pdol.
Augusti; Åker till Haparanda en dag med Fanny, flyttar tillbaka till Umeå.
September; Skola, hittar två nakna i kökssoffan, åkte till Stockholm för första gången med Fanny och jag och Daniel blev officiellt tsm ♥
Oktober; Tillbringade en vecka i Pite, gick på sittning nr 2.
November; Daniel kom till Ume och vi gick på Takida, praktiken i skit-Lycksele börjar.
December; Mkt tid i Lycksele (världens sämsta praktik?!) och ett underbart jullov med mycke snö hemma i Pite!

Det var kort och gott vad som hänt i stora drag!

Nåväl, nu ska jag ta och krypa till kojs. Har ett seminarium imorn och efter det ska vi till bibblan och plugga med bäst-Sofie. Såg föresten att Sofie och Jon måste flytta.. Jag och Benice röstar på att ni tar en 4a på Ålidhem!!!!!11 (= vi kan flytta in hos dom).

Bara jag hittar sladden till mobilen, som jag tror ligger nere i källaren i Pite, ska ni få se några bilder. Hejhopp!


Onsdag fast söndag

Klarade just en S-HLR (sjukhus hjärt- och lungräddning) test med 2 fel. Skönt, då behöver man inte tänka på det förens på måndag då vi har kursen.

Åker tillbaka till Ume imorn eftersom jag har skola på fredag. Sen stenhårt pluggande av laget (ÖPPEN FRÅGA, visst är ni på??!!!!) fram till nästa torsdag då tentan är.

Ikväll ska vi se Avatar med 3D. Hade inte gjort något om jag missat den, men alla säger ju att det är världens bästa film, så hoppas den når upp till mina nivåer, haha..

Tänkte att jag skulle visa några bilder från nyår. Vi hade en mycket trevlig kväll hemma hos Daniels lillasyster Emmeli, hennes sambo Micke och Mio plus deras bekanta Monika, André och Anton. Monika tog flera bilder som jag lånat;(Klicka för större bild)
1. Emmeli och barnen 2. Söt-Mio! 3. Monika och Emmeli 4. Daniel, Micke och Emmeli


Fina Emmeli!


Rolig bild på oss!

Back on track and here to stay

Jag vet att många (host-sofie) har undrat och kliat sina huvuden av nyfikenhet om vad jag gjort under mitt jullov. Tror däremot inte att ni kommer få någon sammafattning av de två veckorna, men mycket kan ni nog räkna ut själv eftersom det har varit jul (= man träffar familj och släkt och ä-t-e-r), juldagen (= man äter rester och dricker alkoholhaltiga drycker) och nyår (= man äter god mat, umgås och dricker även här).

Men nu är mami här. Hejdå!

RSS 2.0