Det som händer

Samtidigt som det inte händer så mycket här hemma på Storgatan gör det faktiskt det!

- Lintu växer så det knakar. Han har börjat få röra sig mer fritt i huset och upptäckte idag, till mattes besvikelse, att skosnören är goda..

- Maja skäller fina ståndskall i skogen så att husse har fått skjuta 5 fåglar på 5 dagar efter premiären. Vi har avsmakat en tjäderhöna och en orrtupp - båda smakade fantastiskt! Senast nu som matlåda till lunch.

- Skolan har börjat om, men eftersom jag har ångest skjuter jag upp min resa ner till på söndag. Då blir det en tredagars i Umeå för att sedan åka hem drygt en vecka igen.

- Jag har sagt upp mig från Korrelivet och ska på kollektivare under resten av utbildningen! Signerade ett kontrakt idag på en 4a med kök på 98kvm. Den har ett stort vardagsrum och två toaletter. Jag ser fram emot att slippa den äckliga korridoren och bo tillsammans med Maeve och Bastian, båda från korridoren, och ett rent kök. Vi ska kanske också köpa en diskmaskin som redan står i lägenheten!

- Kvicksilvret visar nästan ständigt på 13 grader dagtid och jag måste väl medge att hösten är ett faktum. Men jag deppar inte och investerar i fina ljusstakar istället!


Två fina från Indiska står nu i hallen.Lite bilder från Jokkmokk, där vi spenderade 4 dagar och 3 (kalla) nätter.
Tacka tusan för att militärtältet har en kamin!


Hittade lite hjortron.

Älsklingen kom efter tredje dagen hem med en tjäder och en orre.Nu kom just gogrisarna ner till mig efter en powernap. En promenad står på tur!

Besöket

Måste ju bara berätta att vi hade finbesök under helgen som gick. Sofie och Jon spenderade nämligen en helg i Pite! Vi gick på stan, åt mycket och god mat, gick ut på 1906 och bara mös på. Daniel tog även med Jon en sväng att jaga, utan utdelning. Visade självklart också Svensbyn och resten av Infjärden! Mucho viktigt.


Fina vännerna!

Jokkmokksskogen

Moster Lisbeth skrev en kommentar om att jag har slutat festa och bara myser i fjällen och hon har delvis rätt. Gångerna jag har varit ut i sommar kan man räkna på två fingrar, vilket är det lägsta antalet sedan jag var sjutton år, medan antalet fjälltripper slutar vid ett finger. Men i morgon bär det av igen! Inte till kalfjället denna gång, men till Jokkmokks inre skogar.

Skogsfågelpremiären äger rum på onsdag och Daniel frågade tidigare i sommar om inte jag och Lintu (även kallad Lillgrus) också ville hänga med och vi var inte sena att tacka ja. Men eftersom det ska sättas upp militärtält och rekas marker åker vi redan tidigt i morgon på förmiddagen. När vi beger oss ner mot kusten igen får framtiden visa, men det lutar mot lördag-söndag någon gång.
Så länge har jag nog aldrig tältat förut.. Håll tummar och tår för att vi inte behöver frysa dagtid! Under nätterna får kaminen göra sitt.

Lillgrus, som faktiskt är och var viktigare än vilket pdol som helst i livet, har inte bara ändrat mitt liv på så vis. För i sommar har jag varit fler gånger på Djurmagasinet än jag har gått på stan.. Men har en känsla av att det kommer bli ändring på det igen när jag börjar hänga mer i Ume igen.. Eller vad säger laget?

På tal om Ume.. Får ångest när jag tänker på att "bara" spendera helgerna i Pite. För tänk vad bra man mår av att träffa Daniel och hundarna varje dag, ha nära till Svensbyn och dessutom andas in prutt-lukt hela dagarna - i alla fall jag! Men förra skolåret gick hyffsat fort och så kommer även detta att göra! Dessutom håller finaste Daddy på att styra en lägga i innerstan Ålidhem. Så slipper jag korreköket och får äran att träffa henne varje dag så kommer nog läsåret gå som smort.


Ni kan ju förvänta er att nästa inlägg dröjer i och med att vi åker bort.. Kram!


Två av mina älsklingar!

Brödrecept

Hela sommaren har jag bakat eget bröd till oss, ett bröd utan mjöl. Men det är inte för nötallergiker.

200g linfrön
50g sesamfrön
50g paranötter
50g mandel
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk valfri brödkrydda (jag brukar ta anis)
50g smält smör
1 dl creme fraiche
250g keso
6 ägg

Mal linfrön, sesamfrön, paranötter och mandel till ett mjöl (brukar köra det i hushållsassistenten till det blir så fint som möjligt).

Tillsätt resten av ingredienserna och häll upp i en brödform klädd med bakplåtspapper. Sen brukar jag droppa lite olivolja och strö lite flingsalt över brödet för smaken och "skorpans" skull.

175 grader i 70 minuter. KLART! Vi brukar skära brödet i rätt så tunna skivor. Riktigt gott med alla sorters pålägg!

Bilder


Text får ni typ.. senare :-)

RSS 2.0