Så var jag

För några veckor sedan, eller kanske börjar bli månader, fick jag ett sms av Sofie som konstaterade att jag hade hade gått ner några kilon sedan Australien. Jag är beredd att hålla med.

För den roliga sakens skull vill jag visa några bilder. Dom finns ju ändå på bloggen om man går tillbaka i tiden och det är inget jag kan få o-gjort.






Har just sett klart en bra film - Max and Mary och innan det hunnit bli sur på D som tog min dator för att han skulle spela eftersom jag valde att ta en powernap under filmens gång, haha. Och nu är han arg på snygg-Ronaldo som tydligen inte gör sin bästa match.

Har idag varit på julmarknad med mamma där jag fick mig ett par jättefina vantar och en skärbräda. Sen inhandlades det julstjärnor som jag är sådär nöjd med.


Xmas present

Har just hittat en optimal julklapp till min D!
Det är ingen Combi (ett vapen) men jag tror det kan bli lyckad ändå.


Lintu ville liksom jag inte vara med på bild.


Ma görls

Jag saknar mina vänner och önskar att de bodde runt hörnet. Speciellt mycket just nu, men alltid annars också!
Inte många gånger det suger att bo i Piteå, men idag är en sån dag.


Runo my runo

Idag blir det inlägg istället för att plugga. Men vadå? Då är ju allt bara som vanligt.

Har hälsat på min pynt-galna men väldigt gulliga kusin idag efter ett besök på bibblan (likamed ett steg i rätt riktning..). Sen var det bara att rulla hem eftersom Daniel konstigt nog skulle ut i skogen en sväng. Jag vet, tappa inte hakan gott folk men det är sånt som min kille ibland gör. Alltså åker ut i skogen. Men det är bra eftersom jag skulle, få se nu... ja jag kommer inte ihåg. Börjar på p tror jag.

Ikväll ska vi ut och äta för att fira att min finaste älskling äntligen fått ett nytt jobb. Jag är stolt som en höna! och såå glad för hans skull efter de hundjobb som han dragits med och alla intervjuer han varit på i väntan på ett jobb han vill ha.

På tal om jobb så ska jag jobba extra redan i morgon och på söndag. Efter onsdagens Ikea och Torneå-tripp så verkar det som att vi får äta havregrynsgröt ur våra nya fina Runo-skålar som inhandlades fram till lönen kommer i december. Men då kanske vi kan lyxa till det på nyårsafton?



Min Runo-mugg. Klika HÄR

Det går bra nu kompis

2 bra just nu

Daniel har fått ett nytt jobb!!
Tillsvidaretjänst som skogsinspektör åt Norra Skogsägarna med tillträde 3 januari. Att han kommer att ha ungefär 500 meter till kontoret är ytterligare ett stort plus! Så vill ni bli av med skog vet ni vem ni ska kontakta ;-)

1 års rosen blommar igen. Kanske jag har gröna fingrar ändå?




Helgen

Fredag var det praktik fram till lunch. Sen gick jag hem, var besviken på D för att han inte ville följa med till Luleå och tog sedan bussen till just Luleå. Väl framme kom storebror och kusin Ankie och hämtade upp mig. Vi åkte till As pojkvän där vi åt middag, såg idol och drack dricka. När idol var slut och fotsulorna kändes lite rundare tog vi taxin in till Olivers där vi dansade till vi tog taxin tillbaka till Genvägen.

Lördag åkte vi till MEGASTORE och fick panik för att det var så mycket folk. Så bror köpte en ny tv på Expert istället. Sen styrde vi GLTn ner mot natursköna Piteå. Hemma blev det en nap framför Becks nya Levande begravd innan det var dags att svira om för att gå och äta 3-rätters längre ner på Storgatan. Blev en lugn men mycket trevlig kväll!

Söndag var som ni alla vet alla pappors dag. Vi tog Vera ut till Svensbyn där det blev både frukost, lunch, hårklippning och fika. Sen bar det av vidare till Öjebyn för att dela ut vinstlotter(?) till svärfar också. Vi hade även tur att få träffa Emmeli och en rödprickig Mio där! Men eftersom vi hade bjudit hem middagsgäster så bar det av hemåt för att börja förbereda. Fanny och Björn kom inte en minut för sent och det bjöds på tjäderskav med trattisar, mos i ugn (min favorit), sallad med getost och gele. Sjukt gott och mycket kul att träffa dom! Det blir ju tyvärr inte för ofta.

Måndag idag och jag ska just gå och göra mig klar för kvällens praktik. Tre dagar kvar och nästa måndag börjar jag på sjukhuset. Har även fått jobb där 7 dagar i december. Till exempel praktik torsdag - tjäna pengar fredag.

Sen håller jag alla mina tummar och tår för älsklingen i eftermiddag!

Strandpromenad med julkänsla

Min dag

- Började med blodgivning. Har den näst vanligaste blodgruppen i Svea (0+) och hade idag ett rekordhögt blodvärde på 151.

- Gick  till Medicinavdelningen för att hälsa på arbetskompisarna och chefen. Fick ett passerkort och jobb mellandagarna.

- Åkte till Gläntan. Det var kallt som tusan men hundarna uppskattade det.

- Drog en runda på stan i jakt på en lykta. Hittade 2st på Mio.

- Pratade igen tid med Fanny.

- Fick besök av mor som kom med fina blommor och en tidning med mer julkänsla. Hon frågade om vi redan pyntat granen. Till svar fick hon att julen kommer tidigt till oss i år!

- Bakat bröd till Daniel (och mig). GOTT som tusan!

- Nu blir det tillverkning av fetaostfyllda köttfärsbiffar.




Vackra vinterland

Laddar inför prakitken med lite mat i magen och städning av övervåningen. Ikväll när jag kommer hem är det förfest här och extrasängen är bäddad till Ds kompis från Arjeplog. Måste lämna Lintu ensam i några timmar och jag hoppas han inte river hemmet allför mycket innan killarna tar sig från skogen.

Ett vitt täcke har lagt sig ute och det är riktigt vackert! Kvicksilvret visar -2 och jag ser fram emot att gå till Berget.

Såg till min stora glädje att det fanns en matlåda till mig i kylen!

Luleshopping

Idag åkte Daniel lite senare till jobbet i Luleå, så jag passade på att följa med. Men jag lämnade av honom på Länsstyrelsen och begav mig själv först till stormarknader och Hantverksmässan. På mässan fanns det sjukt mycket fint som jag ville haaaa! Men ett grytunderlägg, en skylt och en snöflinga från Heta hyttan (klicka här) fick följa med därifrån.

Sedan möttes vi upp i stan för lunch och efteråt blev det lite shopping av kläder och julklappar. Jag blir lika förvånad själv när jag skriver det; Jag har redan köpt de första julklapparna!! Samtidigt som det är skönt är det sjukt kul!


Nu ska vi äta upptinade räkor (måste äta ur frysen sen vi tidigare i veckan fick 10kg köttfärs av snälla svärfar) och sen åka till Korre och Peder i Hemmings.
Resten av helgen bjuder på.. praktik!

 

 


Tantvarning

I söndags lärde syrran mig virka och jag hittade senare en virk-bok hemma hos mamma.

Igår gjorde jag klart min första grytlapp som jag gav bort till Daniel. Han blev jätteglad, det såg i alla fall ut så! Och så sa han att han tyckte det var kul att jag hittat någon nytt efter att jag tröttnat på änglarna..

Benice, du kan sluta skratta nu. Du kanske får ett gäng i julklapp ;-)





Det snöar ute - ÄNTLIGEN! Stanna fina snö!


Dessa håriga

Är ledig idag och med två håriga hundar som luggar varann betyder det.. städning! Sjukt tråkigt att fylla sina dagar med städ och tvätt, men måste nog ta en omgång med "patientfallet" också.

Alltså vad är det för fel på Lintu ibland?! När han dricker kan det lätt bli uppemot 3-4 liter. Han står och dricker, dricker och dricker lite mer. Sen går han till dörren, säger inte ett pip och man reagerar för att man hör ett pårlande ljud. Undra hur det kommer att gå när dom blir ensamma hela dagar snart när min praktik på sjukan börjar? Då lär Daniel inte få en rolig tjej att komma hem till, som själv börjat med att städa.



Kom hem över lunchen till detta en dag förra veckan....

RSS 2.0