Fredag

Klockan ar fore 12 och jag har redan hunnit med att ata frukost, tvatta fonster och ga hit! Nar jag ar klar har ska jag ga ner till stan, kopa pengar till mobilen och ata lunch. Efter de blir det nog sagen en stund sa man orkar jobba hela kvallen till stangning.. och sa man inte ar helt dod imorrn nar FANNY KOMMER!

Idag ar det jattevarmt ute for den som ville veta.. Over 30 och vindstilla och helt jatte hett sa man helst vill vara inne!

Maste ga nu eftersom det ar nan liten kille som vill ha min dator.
Ha det sa bra! Pussar och kramar!


Onsdag

Ar pa biblioteket nu. Har bestallt na bocker pa svenska som forhoppningsvis ska komma inom en veckan, men dom kunde inte saga sakert eftersom det ar juletider.

Igar jobba jag nagra timmar over lunch och ikvall borjar jag klockan 6 och jobbar tills dom inte behover mig mer, sa kanske till 9-10 tiden. sen imorrn ar jag ledig och pa fredag borjar jag klockan 6 och jobbar till stangning, heh.
Och pa lordag kommer Fanny!!! och med sig har hon GLOGG! Wohooooo! Vet inte riktigt vad vi ska gora lordag och sondag, men mandag ar det utgang. Det ar val ungefar som juldagen hemma, alla hemvandare gar ut, fast har gor dom det dan fore jul. Pa tisdag ska vi ata mat och oppna lite paket med Elissa och hennes mamma. Och pa onsdagen far fanny tillbaka och jag hoppas att jag kan fa mig nagra jobbar timmar innan jag far till henne pa sondagen. Kanske vi hinner med ett paltkok och lingonsylt innan jag far hem???!??!?!?! Det dar med nyarsfirandet hos Thomas och fyrvarkerierna lat kung Fanny!

Fick mitt nya aussie bankomatkort igar. Sa nu vantar jag bara pa att dom forsta pengarna ska komma in pa det :)
Annars hander det inte sa mycket om dagarna nar man inte jobbar. Vadret har inte slagit om till den 40 gradiga hettan annu (tack och lov). jag och Mitchell forsoker stada hemma lite da och da, jag kollar bra och mindre bra filmer och sant. Ska snart ga ner till stan och kopa den sista julklappen som jag har kvar och sen ga hem och vanta pa att borja jobba.

Jattekul med alla mail och kommentarer jag har fatt! Tack sa mycket!
Hoppas att jag hinner ga hit en gang till innan jul. Dom har daremot inte oppet pa sondagar, va are for stil?

Manga KRAMAR!Grattis till teorin Sofie! De var pa tiden ;)


Fredag - har fatt ett nytt jobb!

Igar gick jag ju som sagt forbi nagra pubar och fraga om dom sokte personal och gav dom mitt "cv". Nagra sa att dom hade tillrackligt med folk och andra sa att dom skulle hora av sig. Och i formiddags ringde dom fran en pub (den nast storta i stan) och ville traffa mig. Sa jag gick dit pa eftermiddan, drygt en och en halv timma sen, och jag fick jobbet ganska omgaende. Ska dit imorrn kl 12 och da ska dom visa mig allt under 5 timmar, tex hur man haller upp ol och var allt ar och sa, och efter de sa han att jag kommer att fa jobba nastan hur mycket jag vill. Efter de gick jag och skulle kopa svarta jobbarbyxor och nar jag hade gjort de ringde dom fran ett annat stalle! Sa jobb verkar det alltid finnas.. :)


Annars hander det inte sa mycket. Pratade med Fanny forut (dom har inget internet hon henne just nu) och hon kommer hit den 22a dec. Vi ska bo pa overvaningen hos en av Mitchells kompis nar hon ar har eftersom Elissas mamma ocksa kommer sa da rymms vi inte hos henne. men kompisen bor ocksa inne i stan sa det blir nara och bra. Hon far tillbaka till Sydney den 26e och jag kommer till henne den 30e, sa vi kan fira nyar i Sydney :D

Ska forsoka ga till biblioteket och skriva sa ofta jag kan, det ar inte sa langt hit.. Men kommer nog inte bli att skriva lika ofta som forut.

Vadret ar foresten perfekt for en varmblodig svensk som jag. Ingen sol, vindar men anda lagomt varmt. Kan forsta om dom vid kusten vill ha sommarvader, men har i inlandet orkar man inte vistas pa nagot annat stalle an i ett rum med AC om det ar molnfritt och vindstilla.

Ha det sa bra allihop. Om ni har skickat nagot till min gamla adress - var snall och sag till!
Kramar Lotta


Nytt boende

Hinner inte skriva sa mycket nu, sitter pa biblioteket. Men mandag eftermiddag flytta jag ut! Fick nog och Kerry blev helt galen. Bor nu med Elissa och Mitchell pa:

4/25 Bathurst st Singleton NSW 2330

Sa nu ar jag jobbsokande pa heltid. Var till banken forut och fixa ett Aus kort, som kommer om nagra dar.
Gick sista kursen igar, de sog. men nu ar det gjort.

Skriver mer en annan dag. Mar battre nu! Bara sa ni vet.

Kramar Lotta


Tung start på veckan

Igår sa jag åt Kerry och Shane att det inte är så lätt att hitta en boende och jobb innan jul och fråga om jag istället kunde fara efter jul, den 26e (jul här är den 25e). Jo nog skulle det gå bra och även att Fanny skulle komma hit. Shanes föräldrar kommer den 27e, så bara jag var ute före de. Så jag kände mig lite lugnare, prata med Fanny och planerade med henne och de. Prata även med Elissa och bestämde mig för att jag ska stanna kvar här i stan eftersom hon erbjöd sig att hyra ut sitt extra rum och hon sa att det alltid finns jobb i stan. Just nu känns det nog jobbigt med att behöva flytta, så det känns bättre att det inte är så långt till en början.

MEN i morse låg det en lapp på köksbänken där det stod "Verkligen ledsen, men du måste vara ute den 21a dec (eller före) så vi kan förbereda". Där försvann mitt "lugn". Kan bara hoppas på att Fannys erbjudande om att jag kunde stanna både jul och nyår står kvar. Annars får jag ta in på nå hostel eller nå.. Känns lite enklare att göra de nu när jag inte behöver ta med mig all packning utan lämna de i mitt nya "hem".

Tycker det var respektlöst att bara lämna en lapp sådär efter vad dom sa igår.

Ska gå den där andra kursen imorrn och sen söka jobb.

Tack och hejj

Mycke i huvvet nu

Ska inte stanna kvar här längre. Senaste veckan har varit väligt konstig och igår när Kerry fråga "Are you happy?" kunde jag inte säga annat än nej. Så dom vill inte att jag ska stanna, utan njuta av min tid här. Problemet är att dom vill att jag ska fara innan jul... så jag måste hitta någonstans att bo före de. Och ett jobb!
Blandade känslor nu alltså, ojoj.

Vet inte vad jag mer ska skriva.. Ha en bra lördag!


Hyvä Suomi!

Finlands nationaldag idag, för den som inte visste.

image31

Onsdag

Även om dom satte upp julgranen redan igår så tror jag inte att man kommer få samma julkänsla när det bara går mot varmare tider och det ingen snö ligger på marken. Ska däremot ta kort någon kväll på ett hus på en gata i närheten som har kryddat mycket julbelysning ute. Dom nämner det flera gånger om dagen på radion att man ska va försiktig med julbeslysningen eftersom det är flera hus som brinner ner pga dom varje år.
Annars händer det inte så mycket annorlunda här. Shane fick en spricka i armen i måndags (han ramla i regnet) och vi förlora fotballmatchen igår, igen. Nästa vecka får vi förhoppningsvis våra tröjor och vi tror alla på att det är dom som gör att man vinner :P
Skulle "egentligen" vara barnvakt ikväll, men eftersom jag blivit bortbjuden på julfest innan dom sa det så sluta det med, efter en diskussion och en synbart sur och upprörd Lotta, att Shane fixa en annan barnvakt. Har inte sagt många ord till han efteråt eftersom jag tycker han är en otacksam lat en som inte alltid tänker sig för innan han öppnar munnen. Kerry for till Melbourne på jobb i morse och kommer hem imorrn på eftermiddan och Brock har nå i kyrkan ikväll, därför måste nån vara hemma med dom två andra ikväll. Mamma ringde i morse och jag måste nog faktiskt prata med dom eftersom jag inte riktigt vet vad jag tycker längre, känner mig inte så bekväm i mitt "hem".

På tisdag ska jag gå den där andra kursen, RCG (Responsible Conduct of Gambling). Gissar att det kommer att handla om spelberoende och vad man gör när man ser att någon spelar för mkt. Kursen gör att jag kan ha hand om pokermaskiner och andra spel (tax hästar) som dom har i vissa pubar. Sen gäller det bara att få jobb på något ställe där dom inte kräver att man ska jobba varje dag, eftersom jag inte har den möjligheten. Det blir nog bra..

Begravning idag.. En tung dag för många där hemma. Kan inte göra så mycket annat än att tänka på er, vilket jag gör!

Ha det så bra. Kramar


RSS 2.0