Brisbane!

Sitter har uppe pa den varma overvaningen hos Agneta och Greg, klockan ar snart 8 pa kvallen och grillen gar for fullt dar nere.
Idag har vi varit pa ett kafe uppe i ett berg och sen gatt en svang i regnskogarna, annars har det var lugnt. Dom oppna alla kort och presenter forst idag, sa det var kul att se. Eftersom dom onskat sig pengar sa var det mest det dom fick, forutom det som jag gav och nagra andra presenter skickade fram Sverige.

Igar var det ju da brollop. Heli sjukt fint var det, speciellt Agneta! Borja med att vi for upp till Gregs foraldrar (han var saklart inte med) fore 10 och sen kom sminkos och harfrissor dit. Dom fixa Agneta, Anette, Gabriella (Gregs syster), Erna och Silvia (Gregs mamma).Kring 2 kom fotografen och broja ta sjukt mycke kort och sen for vi till stallet vid floden dar dom skulle gifta sig. Blaste lagomt skont vid vattnet, helt perfekt. Cermonin var jattefin! Dom spela en svensk lat (.."alska mig for den jag ar..") och sen var det mat och dricka i mangder i restaurangen bredvid. Eftersom dom stangde kl 11 sa sluta festen da, men vi var nojda och ganska trotta anda.
Far skriva mer pa mandag nar jag kommer hem.

I morgon ska vi nog till kusten och bada lite.

Ha det bra!

She's alive!

Satt på msn för några timmar sen och ser att Fanny loggar in! Trodde nästan att det var Klara hemma i Svensbyn först, men kom på att hon nog förhoppningsvis ligger och sover. Och till min stora lycka var det Fanny! Så fick hemnumret till nya hemmet och ringde dit! Fick nästan svälja klumpen där i början, jävligt skönt att höra av henne igen! Dyrt blev det också, men det var det värt. $27 (kring 150kr) för 40 min. Hoppas du skaffar dig ett eget mobilnummer snart Fanny :)

Har gjort potatispannkaka nu på morgon. Längtar tills jag om några timmar får hugga in i min bit! Synd bara att dom ingen lingonsylt har.. Men det får funka utan!  Är ganska förkyld, känner mig lite hängig och febrig och har inte så bra smak, men bara vetskapen om vad det är gör det nog bra.
Flyger till Brisbane ikväll, så håller på att packa lite då och då under dagen. Det är visst varmare där än här, så vet inte riktigt vad jag ska ha med mig. Bara jag inte glömmer klänningen och presenterna så blir det nog bra. Mamma och Rosa hade diktat ihop några fina rader som jag ska skriva i kortet.

Igår var det jättevarmt, som idag, och jag skulle ta barnen till biblioteket för det var sagostund där. Brock, äldsta pojken, var också med för han klämde tummen rejelt i bildörren på morgon. Kom dit strax före 11 då Kerry sa att det skulle börja. Går in och dom säger att det precis slutat. PUH tänkte jag och börja traska hem igen. Tar ungefär 30 min att gå dit med tre ungar och en barnvagn. Var goode less när vi kom hem.

Har förut sagt att jag ska följa med familjen till Coffs Harbour sista helgen i oktober. Men Elissa sa att den 27e oktober är det en stor dag ute vid vinodlignarna. Jazzkonster och man tar med dricka, har picknick, träffar massa folk och har allmänt kul. Så hon tyckte att jag skulle tänka om och följa med dit istället. Och jag tror jag har bestämt mig för att skita i Coffs, säga åt Fanny att komma hit och ha en kul helg istället för att vara med familjen (som jag träffar hela tiden ändå). Kusten kommer jag hinna se ändå! Som Elissa sa "Oh, but I can take you to Coffs Harbour some weekend!".

Sjukt kul att få höra av dig Fanny! Ha en bra helg allihop. Kommer tillbaka söndag kväll med förhoppningsvis en massa fina bilder från bröllopet som är imorrn!

Det är nu man känner att man har muskler

Två pass senare och rumpan börjar kännas. Var på step idag och det gick ändå hyffsat för att vara första gången på flera månader och med tanke på att jag aldrig gjort programmet som dom hade. Hade jag aldrig gjort det förut i mitt liv hade jag nog inte hängt med alls.

Efteråt cykla jag till stan. Handla bara en massa bra saker! Presentpapper, grattiskort, solbriller och en keps och nå suvenir grejer där det står "Singleton". Bland annat en ölhållare som alla hushåll verkar ha här (du vet säkert vad jag menar Peter).


Cykla hem igen, tvätta lite kläder, läste lite och slog in paket. Har även bakat för första gången här - en äppelkaka. Kerry ville köpa en färdigbakad när vi var och handla i söndags, men jag övertygade henne om att jag kunde baka en istället, vilket jag gjorde.


I morgon ska jag ta med Jelena och Mason till biblioteket på förmiddan för dom har någon slags sagostund där. Får se om jag packar lite också, men jag har ju tid med det på torsdag. Hyrde "Napoleon Dynamite" i torsdags ($1, ungefär 6 kr, för en hel vecka! Snacka om bra pris) som jag också måste hinna se innan jag far. Har ju sett den förr och med tanke på priset så skadar det ju inte om jag inte hinner. För ska barnvakta i morgon kväll när dom ska på nån jobbmiddag.

Vill gärna ha ett mail Kaarina där du berättar om resan!

Ha det bra!

WOW fick ett mail av syrran nu.. Tack!


På min lediga dag

Klockan är kvart i 10 och det ser ut att bli en fin och varm dag! Ungefär som igår, kring 25 grader.
Ska ner till stan idag och köpa presentpapper till bröllopspresenten, ett kort till det och ett par nya solbriller.

I söndags var jag till gymmet för att höra lite om priser och sånt, så igår blev jag medlem! Börja starkt med bodypump! Men tog det hyffsat lugnt eftersom jag inte gjort nå på hela sommarn (utom att lyfta gamlingar). Så om en halvtimma, halv 11, ska jag på bodystep och sen simma en stund. Blir att inta stan efter det.

Shane kom hem i söndags. Han fyller 33 idag och verkar vara lika trevlig som Kerry! Sport på tv verkar vara det största intresset. Kanske för att rubgy säsongen snart är över..

Nä nu ska jag packa lite grejer och cykla ner till stan. Cykla föresten hem igår kväll efter 7 i bara short och linne!
Skriver mer ikväll.

FANNY ÄR PÅ VÄG!!! Anländer om mindre än 24 timmar!!!


Efter ännu en fredagkväll ute

Onsdag frågade Kyle om jag ville följa med han och en kompis på "The Show". Vart ju såklart superglad och tackade ja. "The Show" är en tillställning med lite karuseller, rodeo, mat, massa öl och annan dricka, Miss Singleton och annat. Kyle skulle sluta jobba först halv 10 på kvällen, men jag tänkte att jag nog kunde klara mig ensam en stund. Men torsdag kväll hörde Elissa av sig (tjejen som jag träffa på rugbyn för två helger sen) och undra om jag ville komma till henne halv 6 och förfesta lite före showen! :D Så igår for jag dit, Scott och några andra kom (känner mig som hans stalker) och sen gick vi över gatan från hennes lägenhet och såg på rodeo. På grund av att det är nån slags hästsjukdom här just nu så var det inte så mycket folk där, det var kallt och inte alls så kul. Sen gick vi ned till puben (som man visst alltid går ut på) och hängde där tills jag for hem kring 1. Hann träffa Kyle en sväng och några av hans kompisar :)

Idag har det inte hänt så mycket. Vakna före 8 och 9 knacka Kerry på dörren och sa "Kom fort, det är en känguru på baksidan!". Hann tyvärr inte se den.. Hunden kanske hann före med att skrämma bort den. Det var lite synd, men men. Gick upp, gjorde mig klar och så for vi ner till stan så jag fick handla en ny resväska som jag kan ha som handbagage på mina resor.
Imorrn ska dom andra till Newcastle på förmiddan för att hämta Shane. Själv ska jag gå ner till gymmet och höra om priser och sånt. Elissa går där och hon sa att hon gärna kunde hämta mig någon gång innan nån gruppträning!

Har varit lite seg med att skriva nya inlägg, men det har itne hänt så mycket nytt. Den här veckan har föresten varit mycket bättre än den förra!
Har lagt upp några bilder på http://www.pixbox.se/alb_show_id565615_page0.html om ni vill se :)

Har inte haft tid ännu att fara till nå andra ställen som Maitland eller Newcastle för att shoppa. Inte heller till vinodlingarna. Men dte blir nog bättre med det nu när Shane kommer hem och jag inte alltid behöver va ensam med alla tre till ibland 5 på eftermiddan.

Hade fått så många mail till idag också så jag kommer besvara dom senare ikväll och maila dom imorrn eller på måndag.
Ha det så bra allihop! Pusskram


Ledig dag

Har hunnit äta frukost och itne så mycket mer. Ska snart klä mig, se tv en stund och sen gå ner till stan och äta lunch. Sen går jag väl hem igen, ser mer tv och mer tv - tills jag går och lägger mig. Lite mulet idag, iaf än så länge, så kan inte sola direkt. Men förhoppningsvis kanske det klarnar upp och man kan glassa ute lite. Synd bara att dom har den här cphunden som är helt konstig i huvvet (för jag tror inte han är riktigt frisk, får ju bara va på den här lilla bakgården och så slickar han på staketet som en tok) som stör hela tiden med sitt skällande efter fåglar hit och dit. Och så dreglar han som fan! Kommer han nära kan man va säker på att man fått sig ett stänk av hans dräggel, huh.

Igår var vi i en lekgrupp på förmiddan. Ska gå dit igen nästa gång det är! Skit bra för jag slipper aktivera ungarna under några timmar och sen när vi kommer hem är dom trötta och lugna. Låter kanske lite hemskt, men dagen gick lite fortare!

Längtar just nu till fredag, sen söndag då Shane kommer hem, nästa onsdag då Fanny kommer hit och nästa torsdag då jag far till Brisbane!

Drömmer föresten massa konstiga saker varje natt som jag sen kommer ihåg på morgon när jag vaknar. Ska prova ligga åt andra hållet någon natt för att se om det blir bättre..

Ha en bra tisdag allihop! Hejdå


Utvilad efter en lugn helg

För jag har verkligen inte gjort någonting igår och idag. På förmiddag idag satt jag ute en stund i t-shirt och läste en tidning. Sen när jag gick in hade jag fått en ful rand på båda armarna! Inte kul för bröllopet som jag ska på. Så hädanefter blir det linne som gäller! Helst utan axelband.
Imorrn ska jag med Jelena och Brock till en lekgrupp bara nedanför våran gata några timmar på förmiddan. Några andra mammor kommer vara där med sina ungar. Ska prova de några gånger innan jag bestämmer mig för om det är något som jag vill gå till. Sen på tisdag är jag ledig. Får se vad som händer då, men säkert inget dramatiskt. Kaanske far till Maitland för att shoppa, men sparar nog det hellre för att fara till Newcastle någon dag istället.

Har smsat lite Kyle i helgen, fast han har jobbat så vi kunde inte hitta på något. Så får längta till på fredag för att träffa nå folk igen! Fick numret till en av Kyles kompisar, Ewen (uttalas You-n), av Ewens mamma men jag våga inte höra av mig till han. Väntar tills jag träffar han med Kyle (dom är kompisar) istället.

Idag skulle jag ut och cykla en sväng. Cykla bara några gator från huset och då kom det en sån här äcklig fågel och jaga mig! Och eftersom vi bor i Heights så är det ganska kulligt, men även om jag var i en nedförsbacke när han jaga mig så sluta han inte! Flög skitnära huvudet! Så tillslut skrek jag till för att den skulle sluta. Sen cykla jag hem direkt! Var ute 3 minuter kanske. Ska inte cykla där igen! Huuuh. Har berättat om fåglarna förut tror jag. Dom har varningsskyltar med dom på för dom kan komma och ta en på huvudet eftersom dom är rädda att vi ska ta deras ägg. Har en bild på varningsskylten som jag ska lägga upp någon dag.

Ska gå och sova, men ha det så bra! Pusskram

Dagen efter

Igår var ungefär min värsta - och bästa dag här.

Det värsta var att Brock stanna hemma från skolan även om han inte var sjuk. Eftersom han var hemma kunde vi inte gå till lekgruppen med dom två yngre och han betedde sig MYCKET dåligt på förmiddan! Bland det värsta jag varit med om.. Och när båda pojkarna är hemma samtidigt är dom mäkta jobbiga, när dom är ensamma är dom hur snälla som helst. Men på eftermiddan fick dom se film heela tiden till Kerry kom hem, orka inte göra någonting annat och så fort han sa nå orka jag knappt lyssna, så arg var jag.


Fast sen på kvällen gick jag ut! "Förfesta" med Scott (han som tog med mig på rugbyn i söndags, jobbar med Kerry), en 40årig kvinna som också jobbar med Kerry och deras chef, en 30årig karl, på en pub nere i stan. Var faktiskt himla trevligt! Och det märktes ganska mycket att engelskan har blivit bättre i veckan, för nu kunde jag hänga med i samtalen mer.

Efter den puben gick vi vidare till samma ställe som jag var ut på i söndags. Stod först med kvinnan och hängde, men sen presentera hon mig för hennes sons kompis Kyle. Så efter de var jag med Kyle och vi träffa lite av hans kompisar, fast dom flesta var för fulla. Han var himla trevlig! Han tog mitt nummer och lova att han skulle höra av sig, så i morse fick jag mitt första sms haha (han fråga om han skulle visa mig runt i Singleton, äta lunch eller något när han var ledig). Sen när Kyle for hem så träffa jag en tjej, Lucy, som jobbar på dagiset där Mason och Jelena går. Jag var med henne resten av kvällen (åkte samma buss hem) och även hon tog mitt nummer! Så nu får jag längta igen till nästa fredag, om nu ingen hör av sig före..


Fick föresten min första lön igår! $200 rakt ner i fickan. Tror jag ska ta mig en tripp till Newcastle på tisdag, om det nu inte är för tjorvigt med tåg och sånt! Måste ju göra något annat än att bara vara hemma på 15 Deans Ave!


Här är det ju vår nu, men igår kväll var det nästan lika varmt som en av våra sommarkvällar! "Wait until the summer, so hot you can't sleep".

Är ensam hemma just nu.. Å så lugnt och skönt! Ska snart gå ner och köpa mer vatten, sen lägga mig och se en film. Nästan för varmt för att bara va ute idag. Får va ute mer imorrn istället.
Kom på att jag måste maila killen från resan hit, Charles från Canberra!

Ha en bra lördag allihop! Pusskram

Peter, jag väntar på ett mail från dig....


Nu känns det bättre igen..

Efter en lugn dag med bara jag och Jelena hemma så känns det bättre igen. Att jag fick laga mat tror jag också gjorde det bättre - och att dom tyckte om det.

Fast i förmiddags skicka jag ett sms och fråga Agneta om det var okej om jag stanna till tisdagkväll istället för söndagkväll och fick till svar att dom föredrog söndag eftersom dom hade annat inplanerat. Eftersom jag redan mådde lite mindre bra så fick svaret mig inte direkt att må bättre.. Men sen kom jag och tänka på att Erna, Rolf och dom andra nog skulle hem kring den dan, så då vart det lite bättre.
Och så kanske jag kan fara till Sydney första gången redan 5-9 oktober = snart! Och fira Fannys 19 års dag!!!

Ska gå och se tv nu och sen gå och sova. Ska bara vänta tills dom andra från Maitland, där Brock har judo, kommer hem. Maitland ligger ungefär 3 mil härifrån, halvvägs till Newcastle.

Ha det så bra allihop! Kramar Lotta

Längtahemtillmittvanligaliv-stund

Har bara ett barn hemma idag, den minsta. Igår var dom två.. Ååh dagarna går så jävla sakta just nu.
I förrgår tisdag berätta Kerry (på ett litet konstigt) att jag använt allt deras internet redan, även om dom sagt att dom har bredband - hm. Väldigt jobbigt eftersom jag ingen känner här ännu och behöver kunna prata med andra än barnen (är lite less att bara se dom hela dagarna). Så igår längtade jag hem väldigt mycket! Och vad gör man för att dagen ska gå fortare när man bara har en liiten bakgård att leka på och barn som skriker tittsomtätt. Faktiskt något jag stör mig på väldigt mycket, att dom skriker så mycket. Har försökt säga åt dom några gånger.. menmen.

Har ju bokat biljetterna till Brisbane och i morse sa Kerry att jag kunde ändra min hemresa (om det inte kostar för mycket) så att jag flyger hem tisdagkväll i stället för söndagkväll. Kolla upp det nu och man måste ringa för att ändra bokningen, så jag väntar tills hon kommer hem då språket gör det lite svårare än om det varit i Sverige.

Idag är det som sagt bara jag och Jelena hemma hela dan. Och ikväll måste jag va hemma med henne också eftersom dom andra ska på judo och i tisdags när hon följde med spydde hon i bilen påväg hem.
Tänkte att vi ska gå ut och gå en sväng (en låång sväng så tiden går) och sen får vi se vad som händer. Ska laga middag för första gången, så vi får väl se hur det går, heh.

Längtar massor till Fanny kommer hit så jag i alla fall kan ringa till hon! Nu ska jag gå så jag inte slösar så mycket internet... (ååå svenska bredband!). Stört! Och Peter, du klagar på när jag inte mailar er, men när jag väl gör det så kan du inte svara själv!

Ha det så bra allihop! Hejdå


Efter en dag på stan..

Ledig dag idag. Tog det lugnt på morgon och åt frulle, strök lite kläder, duscha och satt lite vid datorn. Sen gick jag ner till stan vilket tar ungefär 20-30 min. Köpte en nagelsax, nagellack + remover, tuggummi, tyll till klänningen jag ska ha på bröllopet och en macka på Subway. Tog det väldigt lugnt men var ändå klar alldeles för fort! Måste åka till Newcastle nån dag för att kunna shoppa på riktigt! Eller till Sydney när Fanny är keng på gatorna där!
Dumdumma jag skulle ju va som alla andra här och gå i flipflops (minst hälften har flipflops och hälften av dom har Billabong flops..) ner till stan vilket resulterade i att jag var tvungen att halft som halft gå barfota hem igen. Har fått ett fint skavsår på foten och mellan stortån och pektån skaver det lagomt skönt. Men i sko härdes!
Det börja blåsa när jag gick hemåt och nu blåser det som fan!

Ja annars händer det inte så mycket annat här. Ensam hemma ungefär en timme till. Tror jag ska gå och vila, eller så sitter jag kvar här och lyssnar på Morgonpasset i p3.

Morsan har ju köpt webcam nu också, haha. Men det är jättekul! Hoppas bara att den kommer till användning eftersom det är lite svårt med tidsskillnaden.

Ska nog måla lite med mitt nya nagellack. Ha det så bra alla!


Första jobbardagen gjord!

Har jobbat min första riktiga dag idag. Vi satt ute på altan och chilla, barnen såg tv och vi läste lite böcker men annars hände det inte så mycket.
I morgon är jag ledig förutom att jag ska ta upp den äldsta och ta han ner till bussen. Men annars ska jag sova!, gå ner downtown en sväng (har inte gjort det ännu annat än när vi fixa mitt mobilnummer) och sen på kvällen ska jag följa med och se när Brock tränar judo i en stad i närheten.

Lördag kväll gjorde vi inte så mycket. Var nog då jag bara gick och la mig och såg en film. Igår söndag var det meningen att Bec skulle ta med mig på rubgy klockan 10, men kring 9 ringde hennes mamma och sa att hon var på sjukhuset i Newcastle för att kolla upp sitt öga för att hon hade varit i slaggis lördag kväll. Kerry blev nog mer besviken än jag, så hon ringde direkt till en kille som jobbar med henne och hörde om jag kunde följa med han - vilket jag kunde Och gjorde. Så strax före 1 skjutsade hon mig till Scott och vi gick till stadion, eller vad man kan kalla det, för att kolla på två matcher. Väl där var det en massa glada och fulla supportrar som drack en massa öl (matcherna började redan på förmiddagen). Scott var itne direkt den mest pratglada människa jag mött så jag satt mest och frös och titta på allt folk runt om eftersom jag inte fatta så mycket av spelet. Scott är själv rubgyspelare fast för ett annat lag, men nästa år ska han spela för Singleton. Under den andra matchen gick vi ner till solen - thank god! När sista halvleken börjat kom det fram en tjej (trodde jag var Scotts nya tjej) och börja prata med mig. Elissa var jättetrevlig och presentera mig för en massa folk som stod runt om och jag fick låna hennes filt (kolla bilderna). Sen när allt var över gick vi till hem hennes lägenhet som låg på andra sidan vägen och fixa lite varmare tröjor till mig och Scott. Hennes kille, också rubgyspelare, följde också med. Efter det bar det av till puben! Singleton vann den viktigaste matchen, vilket inte gjorde stämningen sämre. Så vi var där och drack och åt middag med halva stan kändes det som. Det var jättetrevligt och jag hade riktigt kul! Men det var söndag med en jobbardag efteråt, så kring 7 tog vi en gratis buss hem (kostar kring 6 kr och pengarna går till välgörenhet) och sen gick jag och la mig - lagomt full och mycket nöjd! Nästa helg är det rugby match igen, fast i någon annan stad. Elissa sa att hon skulle höra av sig innan, men eftersom hon får en kompis på besök i helgen hoppas jag inte på för mycket.

Några bilder från resan som jag tog med mobilen. Ha det bra och hör av er!
Tänkte bara på filmen Flight plan
Alla filmer hade kinesisk text eller dubbning
Bara en av fleera filmsidor att välja mellan!

Lite bilder från helgen

http://www.pixbox.se/alb_show_id551727_page0.html

Det är förmiddag här nu, så jag skriver mer i bloggen ikväll om vad som hänt!

Hoppas alla har det bara bra där hemma!

Såg min första KÄNGURU idag!

Har varit nere i stan idag och fixat ett australiensiskt simkort och de. Kommer nog aldrig lära mig numret utantill känns det som, även om det innehåller lika många siffror som i Sverige. Ska snart ringa mitt första samtal med det till Agneta. Sen for vi till en stad i närheten, Cessnock (tror jag det stavas), där vi var till en Target (typ coop på storheden med allt) och sen åt vi lunch. Men vi for dit främst för att jag skulle få se en känguru, så när vi var på väg hem så såg vi dom! Men dom var väldigt små och väldigt långt borta så jag kunde inte ta nå kort. Kerry sa att om jag skjutsar henne till jobbet någon dag så kommer jag säkert få se en död på vägen, även om dom är väldigt snabba med att plocka bort dom från vägen (bilarna väjer för dom och det blir olyckor). Sen har dom nå läskiga fåglar som är på väg in i landet (dom flyttar under vintern) som dom varnar för. När dom lägger sina ägg så är dom så rädda att folk ska komma och sno äggen eller fågelungarna, så att dom kommer och typ biter en i huvudet! Och fåglarna finns visst överallt i träden! Läskigt..
Sen när vi kommit tillbaka till Singleton så for vi bara en liten bit så jag fick se gruvorna. Ska följa med och se hur det ser ut på Kerrys jobb någon dag.

När vi for till Cessnock så åkte vi på en väg som var full med olika vinodlingar på sidan av vägen, både till höger och till vänster. Druvträden var inte gröna ännu, men det var nog vackert ändå! Dom har bussturer som tar en till olika vinodlingar så att man får provsmaka och köpa viner om man vill (det ska vi göra när du kommer hit Fanny! även ni mamma och pappa!). Såg några kines turister där och Kerry sa att det är många från Sydney som kommer dit över helgerna. När Shane kommer tillbaka ska vi till nått ställe (inte bra för barnen) och testa :D

Vi åt föresten lunch på McD i Cessnock (liten stad med massa dåligt folk (dom flesta har inget jobb och blir olagliga ist). Och det McD var inte såå mycket större än i Piteå, men det jobbade typ 20 pers där! Och dom tjockaste skulle ju såklart dit och ändå, även om det såg ut som att dom kunde va utan mat i flera veckor.

Ska ut och ta nå kort på hunden och träden vi har på baksidan. Ha en bra lördag!

Lite bilder..

Länkar till en sida där jag lagt upp dom få bilder jag har tagit hittills. Ska skärpa mig i helgen och ta fram kameran lite mer.

http://www.pixbox.se/alb_show_id547630_page0.html

Blev föresten inte att gå ut ikväll. Bec ringde och sa att hon tyvärr inte kunde ta med mig (vet itne varför). Men på söndag ska jag följa och se foddie (som dom kallar rubgy) när det lokala laget spelar! Såg lite från en match på tv ikväll, fattar typ noll! Och Kerry berätta att dom är oftast har snygga kroppar som är fint att se på, men dom har inte så mycket i huvudet (inte konstigt på alla tacklingar dom får och dom inga hjälmar eller andra snydd har). Det är bara 4 veckor kvar tills serien är slut, så du kanske inte hinner se så mkt Fanny.

Något som är konstigt här är att dom har blått toalett vatten. Kom på det nu och har glömt bort att fråga varför det är så. Men det är inte säkert att dom vet varför. Ska ta kort på det så ni där hemma får se. Sen har dom runda handtag, inte vanliga som vi har hemma.

Var ner till affärn idag, ca 100 meter ner för backen (vi bor på nån kulle, Singleton Heights kallas området). Dom har allt man behöver i det där huset - ett supermarket, frisör, videobutik, snabbmat, typ skönhetsprodukter affär och en alkoholaffär.

Klockan är 21.40 här nu så jag ska lägga mig och se en film. Ha det så bra där hemma!


JA jag lever!

Har bara haft litev strul med internet, så just nu fuskar jag lite medan jag är ensam hemma.

Resan gick bra. I London var det fööör stort, föör varmt och föör mycket folk! Men det ganska bra att hitta ändå (inte som du sa bro). Till London fick jag sitta själv, med från London till HongKong var det ett supermegastort plan (två vånings) och jag satt brevid en kille från Canberra som hade varit och rest runt i Europa i 4 månader! Född 88 och hade dom vitaste tänderna ever. Charles heter han och jag fick hans mailadress så jag kan skriva och berätta när jag ska komma till Canberra så han kan visa runt mig :) Den rutten flög vi när jag hade dag så jag tyckte det mest var en långsam flygning med ganska mycket turbulens över Ryssland.
Sen kom vi till Hong Kong. Också där var det SKITstort men såååå mycket finare! Har några bilder från flygplatsen mot bergen. Jävligt fräsht och fint överallt! Varje 20 meter hade dom säkert 10 dag och 10 herrtoaletter som säkert städades oftare än dom användes. Lätt att hitta där med. Men innna jag stigit av London flyget kändes det som jag hade fått uvi. Hade så förbannat ont och vart nog ganska orolig på flygplatsen i Hong Kong också, så jag upplevde det nog som varmare än det var. Sen på flyget till Sydney fick jag sitta själv för det var bara ungefär 170 passagerare. Nästan ett lika stort flyg (inte övervåningen dock) men mycket modernare. Man kunde välja film själv och pausa när man ville (kunde man inte på det första, utan man fick vänta tills en ny rulle börja). Fick mig några timmars sömn så det gick ganska fort. När vi flög över Syndey var det skitcoolt! och jag börja känna nervositeten. Tänk om inte mitt bagage var med!?!?! Och tänk om vi inte känner igen varandra (Shane, Brock och Mason skulle hämta mig). Men allt gick bra. Först gick jag igenom passkontrollen och fick mitt visum utskrivet (bra grej Fanny!) och sen fick jag vänta på bagaget (och mitt kom ju såklart sist) och sen genom säkerhetskontrollen. Sen några meter ut till nån vänthall och dom första jag ser är killarna :) En bilresa på ungefär 2 timmar så var jag framme!

Igår gjorde jag inte så mycket annat än sov. Vakna kring 1 och duscha, gjorde gröt (som inte smaka som hemma eftersom vattnet smakar klor), packa upp mina grejer och sen lekte vi lite med barnen ute. Bec, en tjej från Shanes jobb som bara bor en bit ner, kom förbi. Ska följa med henne och hennes kompisar till nån pub ikväll. Sen så for mam and dad bort på middag, så då var jag barnvakt en stund. Shane har flugit till USA i morse, så då ville dom va själva en stund.
Gick och la mig kring 10. Tänkte se Team America, men ljudet funka bara på den första delen. Somna ändå när jag såg den. Och vakna imorse av att dom börja vakna där ute innan dom skulle skjutsa Shane till New Castle. och sen skulle jag upp och väcka Brock och hjälpa han på morgon och följa han till bussen. Sen plugga jag in grejer i örat (har inte ordet i hjärnan just nu) för att kunna sova för cp fåglarna som är utanför mitt rum och för Harry the dog som älskar att skälla på dom (och fönstrerna är ju inte direkt isolerade här..). Sen vaknar jag halv 2! Ajaj. Och jag som hade tänkt hinna ut. Måste typ springa ner till affärn för att iaf kunna säga att jag gick dit en sväng! Så har ungefär en timma på mig från nu tills Brock kommer hem från skolan igen och jag måste va hemma.

Ikväll iaf.. Är nervös som fan för att jag inte ska fatta ett ord av vad dom säger. Och eftersom alla här verkar va heelt tokigt intresserade av rugby, så ska jag följa med henne i helgen och se en match. Vet däremot inte var och när, men det ordnar sig alltid.

Ringde just nån från Brocks skola och sa att han inte mådde nå bra. "Are you able to drive?" Hell no. Dom kör ju på fel sida! Vill nog prova en gång innan jag ger mig ut till hans skola, även om jag nog skulle hitta.

Ringde mamma igår! Funderar på att ringa till Agneta idag också. Ska köpa ett mobilnummer i helgen, så kanske måste ringa till henne med numret första gången.

Och FANNY kommer! Yesyesyes! Berätta det för Kerry igår och hon hade berättat det för Shane och han börja direkt med att hon måste komma hit och jag måste fara till henne på helgerna, även om jag inte själv hade sagt nå :) "Bec har en syster i Sydney, så hon var dit ganska ofta - skitbra ju".

Vet itne om jag ska gå ut nu om han kanske kommer hem tidigare.

Jäävligt synd att ingen är inloggad på msn, eller överhuvudtaget vaken just nu. Men kanske blir bättre efter helgen när vi fixat internet åt mig. Ska lägga upp bilder då också!

Hoppas alla där hemma mår bra! Vi hörs!

Hejdå älskade Svensbyn, Piteå

Med lite vemod packar jag ner det sista och tänker ännu en gång på om jag verkligen inte har glömt någonting hemma. Jag, mamma och Fanny har käkat tacos till frukost/lunch, riktigt gott. Ska snart börja med middag. Har packat allt klart och väntar bara på att få byta till mina resarkläder så jag kan lämna kläderna jag har på mig hemma (rymmer tyvärr inte allt..).

Igår var det en bakisdag, eller var bara jättetrött! Vart utgång lördagkväll på 1906. Först var vi hos Fanny och hade det riktigt trevligt. Julia hade med sig vattenpipa med jordgubbstobak, inte illa. Sen på 1906 var det inte sämre - ett gäng från Luleå hade svensexa så det bjöds på skumpa och drinkar, så mycket man bara ville ha.
Igår kväll var först faster och Donald här och fika och sen kom kompisarna. Känns ändå skönt att Josse också ska komma över till oss när hon är där borta (hon ska till NZ som workandtravel, plocka apelsiner eller vad dom nu gör).

Ja så snart far man hemifrån. Just nu vill jag bara komma fram och komma in i rutinderna, träffa nytt folk och bara börja umgås. Åter igen, fan så skönt att Fanny kommer om några veckor! Bara vetskapen gör mig tusen gånger lugnare! Har inte heller haft några problem med sömnen nu före och inatt som jag som en stock. Blir nog däremot värre när jag kommer fram då jag har förmiddag i mitt system och dom har sena kvällen när vi anländer till Singleton. Får hålla mig vaken under flygresan mellan Honk Kong och Sydney eller nått så jag är helt död sen.

Hejdå älskade byhåla, stinkande stad! Kommer sakna det, men samtidigt inte. Värmen - here I come!

Heeeeeejdå Sverige!


Förbenat, nu är de nära!

Har inte fixat till i min väska än, men hade tänkt göra de idag - även om det blir imorgon.
Ska fixa käket till hejdåmiddag som vi ska ha ikväll. Enkla saker som tacopaj och kycklingwook ska det bli. Och sen utgång (blev inte igår) med än så länge jag och Fanny. Kaarina kommer idag också, så jävla kul!

Anna var här igår, skulle hjälpa henne med hennes nya dator (som att jag är nån hacker..) så vi satt med tre datorer på i vårat datarum (kändes som värsta lanet, även om dom inte var sammankopplade). Haha. Hade vi bara liiite mer hackers så hade vi nog också kunnat logga in på ryska ambassadens sida, precis som killen som det stod om på aftonbladet.se igår. Man kan ju alltid drömma iaf.

Jag tackar alla högre krafter för att Fanny ska komma till NSW i slutet av september! Jag vet ju att jag när som helst kan fly till Agneta om det nu skulle behövas. Men Fanny är ändå min bästa kompis och hon kommer bara finnas 3 timmars tågresa bort! Såååå sjukt skönt! Skulle jag trivas som fisken i vattnet i Singleton så gör det ju inget alls, men någon gång kommer man nog få någon slags hemlängtan och Fanny och jag ska ju göra samma grej. "Leva med en annan familj och ta hand om någon annans barn" som mamma så hårt uttryckte det (även om hon har rätt så tyckte jag det lät så hemskt när hon sa de). Men samtidigt ska jag ju göra så mkt mer! Peter och Jörgen kommer inte vilja göra annat än sitta och lyssna när jag läser ur en engelskabok, bara för att ge ett exempel :D

Måste nog sätta mig och skriva en pricklista! Hitta tex passet här bakom datorn nyss, hejåhå.
Hejdååå

RSS 2.0