För det är ingen vanlig dag

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKLING!





Är tillbaka i Umeå sen sent söndagkväll. Vi hade en riktigt bra helg med besök och massa mys! Kom däremot tillbaka till en trasig toalett, yes, fast dom kommer som tur är och lagar den idag! Jag ska strax gå ut och kocka till lite mat, har kväll på praktiken idag och ska få börja med att ha en egen patient! Ronda, rapportera och allt sånt som hör till. Yey! Kommer nog kännas mer på riktigt då.

Tankesmurf

Har tänkt på min chef hemma på avdelningen i Pite hela veckan och ringde henne i förmiddags. Då hade hon tyvärr besök och jag möttes av en inspelad röst som meddelade mig detta. Och vem ringer inte i eftermiddag om Irené? Sjukt skönt att ha sommarjobbet spikat!

Annars idag har jag och Maja varit tilll affären, lagat lunch och nu ska jag gå upp och baka dumlekakor.
Hoppas ni alla bara har det bra!

Home sweet home

Kom hem till Pite ikväll, ett minst sagt kallt Pite. Tur man får vara inomhus och inte behöver bygga snögrottor, som någon visst tyckte jag skulle göra... Men kom fram till ett tomt hus då Daniel är på kurs ikväll och har alltså ännu inte kommit hem.

Dagen har varit riktigt bra! Har gått breve en sköterska, som förövrigt var en tjej från Arvidsjaur. Vi hade väl kanske inte så där överdrivet mycket att göra, men har kollat, studerat och lärt mig en massa ändå. Och bättre hoppas jag bara att det blir.

I morgon vette tusan vad som händer. Jag och Majsan ska mysa och på kvällen ska vi till Challange och äta gomat (och kolla nått från OS, hockey om jag inte minns fel). Y-e-p-p.

540

Så många inlägg har jag med detta skrivit.

Praktiken går hittills bra. Har bara upprepat samma saker som jag gjort de två senaste somrarna, bara med färre patienter. Detta då jag gått med en undersköterska - på en medicinavdelning. Bladder, ekg-apparater och venprover, jo jag har gjort det förut. Hon har alltså inte tillfört mig så mycket.
Skulle egentligen gå med henne i morgon också, men då satte Lotta ner foten och sa; Jag fick faktiskt lära mig något!

En dag kvar innan helg, denna då med en sjuksköterska som jag ser fram emot. Sedan styr jag kosan (eller hoppar på bussen) mot Piiiiiteå! Så om 23,5 timmar...


New week, ny vecka

Som börjar med ett OS-guld. Så jävla fint!

Hade den första dagen på praktiken idag. Fast vi var bara där i 2 timmar. Hade genomgång och rundvandring, i princip. Men det verkar mycket bra och vi ska till och med få ha egna patienter! Känns lite läskigt, fast det blir ju mer på riktigt. Beklagar mig också lite för min förra praktik som gjorde att jag måste ta igen så mycket på denna. Men vad att göra?

När jag sen kom hem var det till en korridor som diskuterade politik, som inte hör till ovanligheterna direkt. Jag hämpas varje gång över alla dessa ord som det pratas om - och jag förstår inte ens vartannat!

Sen ikväll har jag varit på ett spinningpass och sen myst i min megasäng.

Mitt HG

Men den jag har tänkt på mest under denna kommersiella dag är såklart min Daniel ♥
Som alla andra dagar!



Alla ♥ dag

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår. Fick dock ett dåligt slut eftersom vi beslutade
oss för att gå ut på Krogen, ett ställe här där vi bor. En gång och aldrig mer.


Josefin och Fanny

Idag började jag dagen med att städa, dammtorka och sånt nödvändigt ont. Senare bestämde
jag mig för att gå ut eftersom det var lika fint väder som igår. Jag hamnade hemma hos
Fanny eftersom hennes kompis från Sydney, Anthony, kom upp till Umeå med tåget nu i morse.


Fanny och Anthony (och okänd) för snart snart 2 år sedan
en bar i Sydney några kvällar innan vi flög hem.


Fanny, Anthony och Josse idag.

Sen på eftermiddagen tog jag en promenad med Maeve och Johan till ett café nere
på stan. Det bjöds på härlig livemusik och kanske världens mastigaste chokladboll
(eftersom man inte ska vara ful i munnen och säga negerboll.. Sa det när vi
var på väg till caféet och jag tror Maeve skämdes rätt bra). Felåt.


Dom är allt bra fina, mina psykologer!

Och nu ikväll kom Anthony och Fanny över på en kopp te, så han skulle få se hur korrelivet
ser ut i Sverige. Riktigt kul att träffa någon därifrån som man faktiskt pratat med tidigare!

Tänkte visa de få bilder jag tog igår när vi var ute och gick, bland annat på isen.


Josefin, Jon och Sofie på Nydalasjön i det vackra vädret.



Har alltså haft ytterligare en härlig dag! Och i morgon börjar praktiken. Den
inleds med några timmars introduktion på eftermiddagen, så det är rätt skönt.

Hoppas alla andra också haft en fin dag!
KRAMAR

Lördagsmys

Idag kan vi snacka om att jag inte legat på latsidan. Började dagen med ett gympass för att sedan gå hem, byta om och packa matsäcken. Mötte upp Josefin en stund senare och vi begav oss ut på en promenad i vårsolen. Vi slöt upp med Sofie och Jon ute Nydalasjön och hittade en stund senare en fin plats i solen där vi njöt av våran medhavda mat (att vi frös på grund av den ihållande blåsten som finns i Ume 365 dagar per år låter vi vara osagt). Lite senare, lite mättare och lite mer kall om fötterna (förbannar mig själv att jag tog gympadojjorna) traskade vi hemåt. Väl hemma, med naturligt rouge som dessutom brände, la jag mig för en behövlig PN.

Nu är jag hemma hos Fanny och Josse som bjudit på god middag. Vi ska just inta soffan tillsammans med en ostbricka, en Cool Banana och en cider - till vänsterhanden.

En bra dag helt enkelt!

Fredagsmys

Idag var jag mer ambitiös på stan än på tentan. Blev ett par jeans, parfym, träningsskor och presenter till kärlejken som snart fyller år! Men det tog på krafterna och jag insåg att det inte är något hitt att åka buss utanför stan (åt fel håll) så här mitt i vintern.

Sen bjöds det på fin-fredags-mat hemma på Peddan, tillsammans med Fis-Benice och frisörpruttaren Sofie, i form av makaroner och korv. Sofie avböjde fort och kvar är vi två trogna krigare. Men snart blir även jag ensam då Benny har bestämt sig för att blåsa hem till Glada Hudik i fyra veckor. Hon kommer sakna oss!

I morgon ska jag inte ställa någon väckare och förhoppningsvis sova länge för att sedan vakna upp till ett strålande vackert, och inte så kallt, väder!



Räven Robin

Blev visst många inlägg idag, men måste länka till min Daniels ("har du en egen Daniel?") blogg Redfoxhunting och dess tävling som såklart alla ska rösta på!


Hemma i byn under jul. Maja och Daniel plumsar :)


Från sorg till ångest

Fast egentligen har jag inte samma ångest som jag brukar ha inför tentor. Jag orkar liksom inte mera, min hjärna la av vid 14-tiden idag och jag vet att inte alls har koll på vad en Oliclinomel-påse innehåller. Fast nu kollar jag FASS och upptäcker att det är;

- Fett,
- Salt och
- Socker.

Men tror ni den förklaringen räcker? Nä, skriv istället; Påse med 3 sektioner innehåller: En lipidemulsion, en aminosyra­lösning med elektrolyter och en glukoslösning med kalcium.

KOM IHÅG DET LOTTA!

Tänker på att min gamla klasskompis påminde mig under lördagskvällen, samtidigt som vi sippade på en god drink, att jag ju blev uppmuntrad under gymnasiet för mitt undersköterskearbete och blir lite mer motiverad till att lägga mig, ställa väckaren för att sedan stiga upp och skriva tentan i morgon.



Men nu har jag världens klasskompisar!
Ni är bäst!

Att läsa när man inte vill plugga

För alla er som inte kollat upp Maeves fina blogg.

När någon dör.

Min farmor Vera är nu en fin ängel i himmelen. Kvart över 3 i eftermiddags tog hon sitt sista andetag, med fem av sina sju barn runt om sig.

Jag har aldrig haft en jättenära relation till henne, som vissa andra kan ha till deras far/morföräldrar. Men när jag gick på gymnasiet och hon bodde på Västergatan hade jag som mest kontakt med henne. Det var tyvärr då hon började bli mer "gammal" också. Fast på grund av ett hjärta strakt som stål, tror jag mer eller mindre, har hon levt längre än vad många trodde innan förra sommaren.
Träffade henne senast i fredags och även om det var väntat och att hon har det bättre nu kan jag tycka att det är rätt jobbigt att inte vara hemma just nu.

Hoppas du har det bra nu med Per, farfar och alla andra. Jag tänker på dig och sörjer din bortgång. Vila i frid!



Jag tänker på dig farmor! Hoppas du aldrig behöver ha ont och tur du har fina barn som inte lämnar dig ensam.

Umeå

Igår hade vi praktiska övningar på skolan; nedsättning av ventrikelsond och katetersättning. Jag prövade mig på det förstnämnda, alltså att få en slang nedsatt till magsäcken genom näsan och sen svalget. Efter att slangen spressats förbi struplocket klarade min hals inte av något mer (då slangen kändes så jävla vass och det var obe ha g ligt!). Vad att säga? En erfarenhet rikare!

Och vad har hänt idag? Egentligen inget mer spännande än att vi suttit på bibblan och pluggat. Har ingen vidare energi och förstår inte hur jag ska hitta den heller.. iaf inte ikväll.

I morgon? Bibblan.

Tentaveckan..

..inleds med semelbakning hos mamma i Svensbyn! Hon kommer och hämtar upp mig efter jobbet, så hon får väl helt enkelt ta och förhöra mig om cholecystit, cholangit, appendicit (gallblåseinf, gallgångsinf och blindtarmsinf) och allt annat man måste kunna istället. Men tack vare vår bästa Sofie kommer pluggningen gå lite lättare.

Har jag berättat att nästkommande praktik börjar nästa måndag? Jo men det gör den och i 4 veckor ska jag vara på Medicin Akut Vård Avdelningen (MAVA) på sjukan i Umeå. Kanske det ger en nytändning, till skillnad mot för den sista praktiken!? Träffa förresten en gammal klassis i lördags, vars storasyster har läst till sköterska men som nu jobbar som personlig assistent istället för att "hon tycker det är mycket roligare", med tre års studielån. He-he..he.


Coldplay - A message 2010


Back on track

Har varit sjukt inaktiv här den senaste veckan. Lite smått som hänt;

- NY SÄNG till korrerummet, som att sova på ett 120cm stort moln.
- Gymintro med en PT som gör att man kanske vågar besöka det där stället nån fler gång.
- Besökte Anna en kväll, mycket trevligt!
- Plugg på bibblan inför den kommande på tentan som vi har på fredag.
- Åkt tillbaka till Pite och har en mysig helg hemma med kärlejken!

Var bland annat ut på nya sportbaren i Pite igår, riktigt trevligt! Träffa släktingar och kändisar från gymnasiet. Idag har det varit "vinterns vackraste dag", så vi har gått en långpromenad, sett film och ätit god middag.

Hittade just min moster Lisbets hemsida.

Nu film, Sherlock Holmes!

RSS 2.0