Lööördag

Steg upp hyffsat tidigt, åt frulle och läste lite. Sen cyklade jag iväg och tränade. Efter det hade jag tänkt åka ner till stan, men planerna ändrades och jag gick och handlade groggvirke och fetaost istället!

Igår var jag ledig och nyttjade dagen med att laga två långpanner pizza, träna och städa. Monika, Jögge och Anders kom förbi en stund på kvällen innan de skulle på festivalen "House of Metal" för att se nå band.

Glömde berätta att jag jobbade med barn i torsdags, vilket var en ny upplevelse! (nog för att jag varit med massa barn, men aldrig på ett sjukhus innan dom ska opereras och så). Ett av barnen sprang i korridoren och sa "jag äääälskar sjukhus", ovetande om vad som väntar några dagar senare, hehe. Stötte även på ett etniskt problem(?) under dagen. När vi skulle ta i hand med en somalisk man, eller något liknande, så sa han "jag skakar inte hand med kvinnor" vilket gjorde att sjuksköterskan jag gick med kände sig jätte kränkt. Konstigt de dära..

För den som inte förstod så ska vi ut ikväll! Jag och Benny, kanske Sofie och hennes kille.. dom lät inte så sugna.


26 februari

Ikväll när jag skulle iväg och träna hittade jag inte min cykelnyckel! Jag letade och rotade i fickor utan resultat och bestämde mig för att traska iväg. Jag bestämde mig att ta en promenad istället och gick bland annat förbi biblioteket för att låna en bok. Kunde inte släppa tanken på nyckeln och bestämde mig för att söka i fickorna en gång till när jag kom hem och sen ringa till Gun (morsans kompis som kan hitta grejer), om jag inte ändå hittat den. MEN när jag kliver in genom ytterdörren till mitt hus, Pg 5b, så har någon vänlig själ som hittat den och hängt upp den med en nål på anslagstavlan rakt innanför dörren! Jag blev så glad att jag satte upp en Tack lapp på samma ställe!

I morgon är jag ledig. Då ska jag sova, läsa bok, äta mat och så kommer min syster Monka hit med sin pojkvän, fnissfniss, och hans son. Övriga timmar är än så länge oklara.


God natt!


25 januari

Igår kom som sagt min kära mor hit. Vi åkte och handlade och det hela resulterade i en sen middag vid 8, men dock en god sådan! Utöver min "vanliga" student föda, om man så säger. Sen såg vi tv, bland annat nyheterna om Victoria och hennes prins av folket Daniel (FÖR DEN SOM DET UNDGÅTT?!??!!!) och åt glass!

I morse vakna vi hyffsat tidigt. Åt frukost och sånt som hör till en morgon. Bland annat såg vi nyheterna och när jag stod i duschen sa mamma "Det brinner på Eskilstuna lasarett", men sen visade det sig (som tur var!!?) att det "bara" var på Statt. Även fast det inte var så bra det heller...
Sen åkte vi ner på stan och morsan shoppa lös! Typ. Mer än vad jag är van och på en "finare" affär (tur inte min ekonomiske far var med, hihi!).  Jag hade turen att få mig en kavel och en besticklåna, vilket jag blev mycket lycklig av! Fast jag blev nog kanske lika glad av tulpanerna jag fick igår. Dom är så gula och fina och en sån där grej som jag aldrig själv näms köpa.

Sen for mamma hem mitt på dagen och jag cykla iväg till NUS. Nu är jag trött..

Företsen! Vilken tur att mina kusiner systrarna Sjöberg har svar på mina frågor! (Eran faster hälsar tillbaka så mycket!)


Mami och en ohornig ren.

Noterat

Här i Umeå finns det fler utlänningar än vad det finns i Piteå, i form av utbytesstudenter med mera.
Ikväll när jag cyklade hem från sjukhuset så mötte jag en tjej som bar slöja (eller vad kallas?) som satt tätt åt på huvudet. Hon pratade i telefon och den hade hon kilat fast mellan örat och slöjan, vilket jag tyckte var en smart grej! Båda händerna fria och ingen rädsla om nackspärr efter att ha klämt fast telefonen mellan örat och axeln.

Ikväll och i eftermiddag har jag gått ganska mycket med en skit härlig sjuksköterska! Fått se lite läkemedel och såna grejer. Fixade även en tid då jag kan vara med på operation!!! Antingen nästa måndag eller onsdag, en tonsill operation (halsmandlarna). Sweet.

I morgon efter middag kommer föresten mamma (jag fick byta till kväll på onsdag). Så det kommer bli ett besök på bland annat Rusta, Maxi och andra bra affärer. Eftersom hon kommer hyffsat tidigt i morgon så hinner vi nog med ett besök till stan på onsdag, om hon vill.

Nåväl, nu ska jag sova. Tja!


p.s

Vilken idiot steker fläsk eller liknande efter klockan 10 en söndag kväll?!?!!!??!! Åh, nu luktar det gammal hemkundskapskök ända in i mitt rum. Röööööv.


Gonatt

Cyklade iväg till Mhem förut. Minus 2 grader och nysnö gjord att jag blev lite varmare än förväntat, men vad gör väl de?
Såg en grej innan jag for iväg och det var ju att jag inte jobbar kväll onsdag, som jag först trott. Vilket gör att besöket från mor kanske måste skjutas upp.. Men jag ska höra med dom i morgon om jag inte kan vara där kväll på onsdag ändå! Hoppas det!

Ingen nyhet att jag älskar Coldplay och jag hoppas deras nya utgåva av Life in technicolor (2) inte undgått någon! Underbar låt, bomull för öronen. Lite rolig video också;


22 februari

Och snart är det mars.. Det går fort alltså!

Min vecka har mestadels bestått av praktik, vilket är intressant och lärorik!
Fredag kväll var jag till Josse och grattade henne. Fick god mat och gott fika och hon fick presenter som uppskattades. Igår gjorde pysslade jag lite här hemma. Städade, tvättade, tränade, åt mat och såg film (den Oscarnominerade filmen "Slumdog millionare". Faktiskt bra!). I morse när jag vaknade vräkte det ner snö.. Det snöar fortfarande, men inte lika mycket. Ska ta mig en cykeltur till Fanny senare, nu när jag äntligen fått luft i mitt bakdäck!

Annars vet jag inte vad jag ska berätta.. Mamma kommer hit på tisdag kväll och sover över till onsdag eftersom jag börjar halv 2 då. Ska bli kul att få främmande!

Avslutar med att visa en "arga lappen" som satts upp i våran tvättstuga av min granne Julia. Hon frågade mig och en annan granne förut i veckan om vad vi tyckte om det som försegick och vi står bakom henne! Det löjliga är att dom (en tjej iaf) kommer från våningen ovanför ner till våran våning för att röka.. Även fast dom har en egen j-vla balkong!


Korrelivet

En nackdel med att bo i korre och dela kök med andra är bland annat; när man hunnit krya ner under täcket och kommer på sig själv med att fortfarande ha kvar matlådan på bänken - i köket.


15 februari

Idag hände det inte så mycket fram till klockan 4 då jag for till Fanny, som bjöd på homestyle pizza. Mycket gott och mättande! Lånade även en cykelpump och efter ett försök när jag kom hem börjar jag fundera om det är jag eller pumpen det är fel på? För däcket bara tömdes på mer luft.. typiskt!

Igår var vi, som ni kanske förstod, ut och svira. Jag och Benny. Vi gick på E-puben och trängdes samtidigt som livebandet spelade. Benny blev uppraggad av en läkarstudent och en av hans kompisar kommer fram och frågar mig; "Är du civilekonom?" "Nä sjuksköterska sen ungefär fyra veckor tillbaka. Själv då?" "Läkare." "Jaha, vilken termin?" "5. Jag måste gå. Lycka till med studierna."

Killen som raggat upp Benny följde med oss en bit på väg hem och när han kommer på att Benny faktiskt läser sköterska säger han; "Jaha, så du var inte läkare?!"

Känner inte suget av att snacka med någon fler dryg läkarstud. Ha inte höga förhoppningar på den!

I morgon börjar praktiken. Ska vara på Samvården som är en avdelning med ögon, öron, näsa, hals, hand och plastikkirurgi. Ser jag verkligen fram emot!

Feeeezt

Fullast vinner!


Kvällen

Fredag kväll och jag sitter på sängen och ser tv medan det kittlar lite skönt i halsen.
Idag har det inte hänt så mycket. Har hämtat ut arbetskläder till praktien, varit och handlat och pluggat liiite, bara lite.
Jag satt och snackade lite med mina trevliga korregrannar och dom frågade om vi inte skulle köpa en vattenpipa.

Hade tänkt krypa ner och se en film.


Min cykel i början av veckan.


Jokkmokk

Fredag den 13 februari

Min hals mår inte bra och mina näsborrar är fulla i snor. Innebandyn jag lovat att kolla på ikväll känns inte så aktuell.

Solen skiner i Ume och det är -10 grader. Har just sett Little miss Sunshine och ska strax göra mig klar för att gå till sjukan och hämta ut arbetskläder.

En bild från Jokkmokksmarknaden kan jag bjuda på;


12 februari

För er intresserade, så här ser mitt rum ut;


Taget från hallen
(mycke sladdar.. man ser min fina ängel i fönstret)


När jag står vid fönstret
(till vänster om fotöljen har jag en liten whiteboard, haha).


Alltiallo bokhylla


Hallen får bokhyllan


Min fula lilla toa
(dusch till vänster)


Taget från handfatet.


Underbara utsikten..

'
Äckliga dammen man går förbi påväg till skolan (bakom sjukhuset).
Ångar alltid därifrån.. usch!


Malin och Benny på väg till skolan.

Det gick

Fick in bilderna på datorn, så i morgon är det jag som tar bilder på mitt rum och lägger upp.

Hade en rolig en som jag tänkte visa. Min pälskling Pelvis;


Man ser tydligt att han är släkt med Peter.

11 februari

Svea var här igår (under tiden jag var och pumpade) och skruva upp värmen på elementet. Hon lämnade även en kommentar "Tänk på att dina långa gardiner gör så att det inte blir full värme". Hade hon kommit tillbaka och läst mitt svar hade det blivit "Men visst är dom fina?!".

Idag började vi först klockan 11 och innan dess var jag väldigt effektiv - städade/skurade mina stora ytor! och tvättade tvätt.
Vi tränade HLR på MiniAnne. Rädda-Larma-Släck, ungefär. Fast mer Kontrollera-Larma-Rädda. Tror det är tredje gången jag såg den där filmen nu. Verkligen gjord för alla "JA JAG KAN STARTA HLR, NEEEJ JAG LÄGGER IIIIINNNNTEEEEE PÅ" (artikulerar duktigt). Men det var första gången jag fick öva på den där manövern med konstigt namn som man ska göra om någon har satt i halsen och blir blå i ansiktet.

Ikväll gick jag över till Benny för att hämta lite sytråd (så jag nån gång kan hänga upp min fina ängel från JagBlommar) och kom hem ett par timmar senare - utan sytråd. Typiskt.
Men i morgon ska jag joina henne på en stadstripp så då kanske jag kan inhandla lite.. Om inte minnet sviner då också vill säga.

Hade tänkt att jag skulle försöka mig på de här med bilderna nu igen så jag kanske kan lägga upp en på mitt rum, nu när jag städat och allt.


MiniAnne med räddare.

9 februari

Ni kommer fan inte känna igen mig om en vecka! Jag och Sofie (en klassis från Strömsund) har nämligen varit och pumpat på gymmet idag. Fit for fight! Men tänk er träningsvärken på onsdag.. ouh..

Annars händer det inte så mycket nytt här i storstan. Det är kalllllt i mitt rum och jag har mailat kvartersvärden idag.
Det har slutat snöa och det var nästan svårt att få lös cykeln från den meter snö som fallit sen tordag. Men jag klagar inte! Vi/jag, har valt att bo här i norr av en anledning (om än inte de 18 första åren i mitt liv) och duger det inte kan man flytta på arslet!
Kompisar från Australien skriver och är avis på våra -10 då det är uppemot +45 grader där och flera hundra människor dött av skogsbränder som följd av hettan. Jag vill som sagt inte byta!

I morgon är det skola, surprise surprise, och efteråt ska vi ta Hepatit B spruta nummer 1. Min TBC böld sprack för övrigt idag på en föreläsning och oj vilken flod av var det kom. Blä.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Malin.
Uppdraget är att gå in i mappen Mina bilder på din dator. Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet. Visa den bilden i din blogg och skriv något om den. Invitera sex stycken nya att vara med på utmaningen. Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade.Då jag ganska nyligt har uppdaterat lite grejer i datorn så har jag inte så många bilder kvar, inte ens sex mappar med bilder. Så jag tog den sista mappen, nr4, och bild nr5. PDOL -08 torsdag. Förfest med Sara, hon på bilden, och Ida. Behöver jag förklara närmre?
Om jag bara kunde få in de nyaste bilderna..

De flesta jag känner har redan blivit utmanade.

8 februari

Nu är jag tillbaka till mitt iskalla studentrum på Pedagoggräng. Benny har även hunnit vara hit och frysa en sväng, trevligt!

Helgen har varit lugn men tillfredsställande för själ och mage. Fredag var jag och mor till stan en sväng och lördag åkte vi buss och upp till Jokkmokk, där vi hade en heldag tillsammans med mamis kompis Biggan! Vi åkte inte dit bara-för-att, utan för att det var marknad där! En såinnihellvetes kall sådan! -22 hörde jag någon säga, men efter några timmar ute kändes det som minst -30. Hemma, innan vi åkte, var det lika kallt fast där blåste det också.. BRR!
Nåväl, det var en mycket trevlig dag och jag är nöjd att jag nämnde att jag ville åka dit. Fick även lite fina grejer med mig hem, närmare bestämt ett nytt tenn/läder armband och en sån där mössa med stora öronlappar (som kan spännas under hakan) gjord av bland annat kaninpäls. Mjau.

Idag innan vi åkte in till busstationen var jag till en tjej i byn och köpte mig en ny ängel i luffarslöjd! (för er som inte sett min toa hemma -jag har kring 10 stycken där). Den är såå fin och ska hängas upp i mitt fönster eftersom den har en prisma som kommer blinga fint!

Nu ska jag se Beck och dricka lite saft. Skola imorn. Hard workwork. Tur det bara handlar om tre dagar nästa vecka.

5 februari

Har läst igenom en gammal tenta och hunnit bli lite stressad. När, i verkligenheten, måste man kunna beskriva en situation ur olika konstiga ords perspitiv? Suck.


Dessutom vill inte tvättmaskinen starta idag igen..


4 februari

Ikväll när Korre var här och hälsade på skulle jag stryka upp mina gardiner, samtidigt som jag höll på att koka vatten till kaffet.. och PANG så blev det mörkt i mitt rum och även hos mina grannar. Pinsamt! Som tur är var den nya psykologtjejen i min korre pigg på att gå till ICA och köpa nya proppar, så det fixade sig lagomt till Benny kom hit och Halv åtta hos mig började.

Eftersom det är basal omvårdnads övningar på skolan imorgon så slipper jag det då jag är undersköterska, sweet so to speak! Så på förmiddagen hade jag tänkt köra en tvättmaskin, packa ihop lite grejer och sätta mig på bussen hemåt vid 12 (då jag även är ledig på fredag). Jo så helgen ska spenderas i Pitstan tillsammans med mama und the rest of my family!

Min dator vill inte lägga in bilder från kameran, så ni får se bilder på mitt mansion senare. Tycker jag har fått det ganska mysigt faktiskt!

Min mjölk hann inte bli sur och äggen tog slut.

2 februari

Hejhopp från Pg!
Ska sova andra natten här nu och allt känns bra. Speciellt efter våran storstädning av korren ikväll! Fan va grejer vi har kastat, helt sjukt. Ajax luktar helt klart godare än gamla sopor och smutsig disk, trust me.
I korren bor det en 41 årig kvinna från Piteå som verkar kunna styra upp det mesta. Plus henne, som bott här längst, så är vi fyra nyinflyttade (en flyttade in ikväll) och alla verkar vara "rejäla" och vilja ha någorlunda rent omkring sig.. och då syftar jag mest på köket.

Idag efter skolan cyklade jag till stan, gick där med Anna och köpte lite nödvändiga grejer och lite mindre nödvändiga, åkte hem till henne, blev klippt och åt middag! Sen var det bara att cykla hem igen i kylan. Tur att det inte är sååå jävla långt i alla fall.
Efter det kom frugan hit och drack lite kaffe innan det var dags för våran städning.

Nu ska jag lägga mig.. fan dags. Bjuder på några bilder sen i fredags först. Sittning med temat "Hej, jag har kommit fel" för den som inte hört det förut (jag skulle egentligen renovera ett sovrum, he-he-he);


Tumstocken gick av på förfesten. Då var det tur det fanns en målare på plats!Ingen byggare utan snus?! Jag och grisbonden Sofie.Benny Benice

RSS 2.0