Lintu 7 månader


Nästa sista för i år

Sjuk en dag - karens i 2 dagar. Där rök mina 3 jobbardagar som jag hade den här veckan. Men chefen "tröstade" med att ge mig jobb på söndag då det är storhelgs ob.

Fortsättning av julhelgen..
Julafton inleddes med klappöppning här hemma som bland annat innehöll ett el-fotbad, rosa spork (gaffel, kniv och sked i ett), pengar, och en fin kåsa i björk.
Sen började vi våran hälsa-på-runda med ett första stopp hos faster, där vi fick ett par fina bäddset. Sedan till bror för att hälsa på barnen, till Långträsk där vi först hälsade på D's farfars grav och sen hem till farmor, som bjöd på lunch.
Efter några timmar där brummade vi tillbaka till Piteå och min mor och far. Där träffade vi alla mina syskon med några syskonbarn, åt middag, öppnade paket (fick en radio, en underställströja och pengar). Efter efterrätt och sjukt mätta magar åkte vi till D's syster som var det sista stoppet för dagen.
Strax före 22 landade vi i hemmet igen. Prövade fotbadet för första gången och vi börja se serien Band of Brothers (som vi såg klart igår).
Resten av helgen jobbade jag.

Idag har vi gått på stan en sväng, hälsat på Emmeli och söt-Mio, städat, tvä.. ja ni förstår. Nu ikväll har jag även dukat för middagen i morgon eftersom vi ska på två födelsedagar i morgon - min pappas och Daniels systerson (mitt kusinbarn).


Försökte få en bild på våran 7 månaders valp som numera
väger hela 14kg! Dunderklump men snygg som få.

Sjuuuuk, stac-k-ars mig!

Jag skulle egentligen jobba kväll idag. Men har sedan jag vaknade kännt att något inte stod rätt till och en stund efter frukosten var uppäten, vilket tog ett tag, kom den upp igen. Får bara hoppas att det är något snabbt övergående! Men jag som ville jobba och D som åkt iväg och kommer hem först i morgon..

Kan berätta om julhelgen, nu när det snart gått en vecka.
Emmeli och David kom hit och bjöd på middag (ibland har man tur) den 23e. Sedan förflyttades vi till Bingolotto-soffan där jag var den enda som vann, mohaha. Under kvällens gång kom även Fanny, Anna och Korre hit för att umgås och byta paket. Mitt innehöll bland annat en supersnygg skål och en termosmugg som man kan lägga.

Ska bara göra ett besök på toa och se en film så får ni höra mer sen.

GOD JUL!


Dålig dag

Idag har jag en dålig dag. Dålig humör och irriterad på det mesta. Bland annat på Daniel som åkt till sjuktbanan istället för att gå en promenad med mig och på Maja som piper som en stucken gris för att hon inte fick följa med husse (men Lintu fick).

Såna här dagar längtar jag så mycket till Umeå. Där är allt så nära och det finns alltid någon som är hemma. Plus att man bor med världens bästa psykolog!

Nääämen jag gör väl min plikt och städar istället. Det verkar ju faktiskt inte som att grejerna som ligger överallt går bort av sig själv. Konstigt. Dessutom slutar det aldrig att snöa. Jag skotta sista gången efter 12 inatt. Tur att snön är lätt.

En annan positiv sak är att jag ska sova hos Sofie och Jon på Istids en natt till veckan. Extra mycket mystid! Och att Fanny kommer hem till Piteå idag och stannar jättelänge!

Ångest

Kolla in Fannys nya fina hemsida! FannyLindstrom.com. Länk finns till höger på min blogg.
Två dagar kvar av praktiken. Imorgon ska jag filmas och slutbedömas. Inte konstigt att man ibland mår dåligt och har prestationsångest. Men i övrigt kan jag inte klaga. Jag är ju faktiskt bland de bästa arbetskamraterna.
Såg just att jag måste leta reda på en artikel. Bra med framförhållning Lotta, mycket bra. Klapp klapp på axeln. Åh vad jag är less allt som har med skolan att göra!
Jag köpte förresten några julklappar idag på väg hem från jobbet. Jag som länge funderat på vad jag ska ge D gick in på endast två butiker och fort gick det (är annars känd för att ha världens beslutsångest, fråga Daniel själv).. Skönt!

Justja

Skulle ju säga, kom och fika! Vi tycker om främmande och allt får inte plats i frysen.

Glad Lucia!

Har faktiskt inte sett en enda Lucia idag.. :O

Killen kom äntligen hem i natt efter många om och men. Flyget från Arlanda blev inställt och de fick åka buss hem. Ytterligare ensam en kväll, jag jublade inte direkt inombords. Gulle-undersköterskorna på jobbet undrade om flyget blev inställt på grund av terrorn.
Idag är jag ledig. Vad gör jag då på min lediga dag? Inte så mycket faktiskt. Tvättar lite, städar lite, tagit promenad till busstation och vinkat av Daniel som skulle till jobbet för att sedan promenera vidare till bibblan för lämna igen böcker, handlat en choklad (ska göra sån där sliskig rockyroad till helgen) och kokat lakritskola.

Köpte även saffran och kesella. Så efter middagen ska vi snurra ihop ett gäng lussekatter som sedan ska doppas i mjölk samtidigt som vi ser sista avsnittet av Dexter säsong 5. Helt sjukt spännande!

Coldplay sjunger julsång, tror inte det kan bli bättre!


Kväll på sjukan, igen

Är på väg till en kväll på sjukan. Har blivit en hel del av dom senaste tiden.. Och även om det är sista kvällen för praktikens räkning har jag några jobbarkvällar kvar innan året är slut.
Storasyster Monica och bästa svärfar Sune kommer ta ut hundarna på rastning medan jag är borta.
Sist med inte minst.. Grattis på namnsdagen älskling, min Daniel!

Min D ♥


Chokladdoppad lakritskola

Måste dela med mig av ett recept på en jättegod kola jag smakade på jobbet idag. Jag kommer lätt att koka det någon dag, men bäst att vänta till efter helgen..
Chokladdoppad lakritskola med havssalt
Ca 60 stycken

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar, (hårda lakritskarameller)
2 tsk smör
200 g mörk choklad

1. Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper.

2. Krossa karamellerna i en mortel.

3. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills termometern visar 117–120 grader eller tills smeten klarar kulprovet, se sidan 54. Det tar ca 15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då.

4. Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kolan kallt att stelna.

5. Smält under tiden chokladen i vattenbad, se sidan 25, låt den svalna. Det ska helst bara vara ca 10 graders skillnad på kolan och chokladen!

6. Skär eller klipp kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper.

7. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.

LÄNK.

Amaryllisen med tre blommor och en fjärde på väg.



Ensamma med ljus

Skulle jag vara en grej skulle det i detta nu vara en Bengt & Lotta ljusstake!
Annars sitter jag och tittar på Idol tillsammans med sovande hundar och tända ljus. Daniel tog helg redan igår då han åkte till Skellefteå för kick-off och övernattning med nya jobbet. Därifrån flög han sedan vidare till Stockholm med killgänget i eftermiddags.
Själv ska jag spendera helgen på praktiken. Den här andra praktikplaceringen har gått sjukt fort och idag hade vi försenad halvtidsbedömning (som gick bra). Har en riktigt bra handledare och det har aldrig känts som en nackdel att jag i vanliga fall jobbar som undersköterska där, snarare tvärt om. Längtar sjukt mycket till jag är klar. Snart bara ett år kvar. Till dess kanske jag kan önska mig just en ljusstake..?
Hyacinter i den nya zinkkrukan

Dexter



"There is a first time for everything. A first step. A first word. A first kiss.
A first kill. Somehow you know when the time is right.” –Dexter

En cliffhanger från säsong 5 till er som bara är på.. säsong 3?

Gott bröd!

För ett par veckor sedan bakade jag ett mycket gott bröd ur Leila Lindholms "A Piece of cake".
Finaste Fanny påstår också att det var gott och här kommer receptet (länk). Några få ändringar är det från länken med det som står i boken. Jag bakade ur boken.

4.5
dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Hacka aprikoser och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna, russin och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugn cirka 45 minuter.


Årets pepparkakshus


Kameratömning

Lintu idag



Igår morse före kl 6, då det var -19 ute..

RSS 2.0