31 januari

Nu har jag flyttat! PedagoggrändÅlidhem, för den som vill hälsa på mig. Huset är byggt -67, så man kan dra egna slutsattser. Toan är gammal och unken (men Fanny skrua den ren och fin), men rummet är helt okej. "Skrivbordet" är snarare ett matbord för 8 pers, alltså jävligt stort, men morsfars tog hem tv bänken så det blev lite mer plats över. Köket hade nya köksluckor och bänkar, men aj vad skitigt de är... Jag låste in mina grejer, om än ingen annan hade lås på deras skåp. Fast i och för sig verkade det bara som att det bor typ en till människa i korridoren. Kanske flyttar det in någon mer i morgon?

Har inte packat upp alla grejer ännu eftersom jag ska sova hos Fanny en natt till och vi ska dit i morgon och städa det sista. Men efter att vi fått till det någorlunda åkte vi och handlade städgrejer, mat och sen in till stan för att äta good matLottas pub, lustigt nog.

Nu  sitter vi och väntar på Anna för vi ska vi se film, dippa chips och mysa.
I morgon måste jag iväg till stan en sväng också för att inhandla lite grejer som inte fanns på Maxi.

Bilder kommer så fort jag har fått till det i rummet plus fixat internet.

29 januari

Kan börja med att svara på min kusin Anettes fråga om det finns några snyggingar på skolan. Ehh, dom finns säkert, men vars har jag inte listat ut än! Har fullt upp med att titta på föreläsare och mina fina anteckningar istället...

I morgon före skolan får jag hämta nyckeln till mitt rum!

Jag har även fått erbjudandet att köpa begagnade böcker.. Har nappat på några, men tjejen i fråga vill inte svara. Bia-tch? Fast en snäll sådan.

Nu ska jag snart iväg och se film. Jag är trött och när jag är det har jag en tendens till att somna (jo det är sant), speciellt om rummet i fråga är mörkt och det visas film. Men jag hoppas på att jag piggnar till under cykelturen dit. Korre är hemma och flörtar i helgen, så jag får låna hennes räzerbajk.

Nyårårsdagen i efterskott

Sitter vid Korres dator och kollade hennes bilder från nyår. Dom var inte många, men här är en;





skitbra bild.

Kalle-Gurra

Försten! I morse när jag stod och väntade på bussen noterade jag direkt att bussarna flaggade. Tänkte inte mer på det förens efter lunch då jag såg ännu fler bussar.. Why tänkte jag. Frågade Benny (Benice), som tyvärr inte hade någon aning.. men så kom jag på att jag kunde kolla almenackan och upptäckte snabbt (efter att ha kollat på tisdagens sida först) att kungen har ju namnsdag!



Hipphipphurrey

28 januari

Halli-lo-li-ja! Onsdag och jag håller på med middagen. Idag var det en chill dag på skolan och efter det gick vi och fixade ID kort till NUS, Norrlands universitetssjukhus (jag brukar tänka på det här "medlet" som man använder till bilmotorerna i tv spel för att bilarna ska gå skitfort). ID/passerkort med bild, namn och texten "sjukskö. studerande". Ser faktiskt jävligt proffsigt ut, haha! Till skillnad mot för hemma där man bara får ett blått passerkort.

- Fasen vad ris det är meningen att man ska äta på fyra personer..


Nu i eftermiddag har jag även gjort en adressändring! Så från och med söndag gäller det! Kommer skicka e-flyttkort.

Annars händer det inte så mycket. I morgon kväll ska vi se film i "våran" skolas aula tillsammans med faddrarna (snacka om snäll nollning) och på fredag är den stora avslutningen! Vi håller på att ladda upp redan, för jäklar vilken kväll vi ska ha! Temat för festen är "Hej, jag har kommit fel" och eftersom jag inte ville lägga ut pengar på det så gjorde jag det enkelt för mig - snickare. Funderar dock starkt på att lämna kniven hemma som mamma skickade med, haha!

Jå hejdå


26 januari

Nu när lönen har kommit känns det jävligt skönt att jag jobbade så många helger plus julhelgen som jag gjorde under december månad! Tänk om det kunde vara så varje månad.. hela året om.. Men jag gillar att vara student!

Helgen har varit bra! Fredag kom Benice (tjej från glada Hudik) och två tjejer från Ume, Lina och Camilla, hit och förfestade. Efter ett tag kom det även ett gäng grappar från Gällevare hit. Varför är en annan historia, men det var trevvliiit!
Lördag slappa jag och Korre (josses nya smeknamn) och kring 5 drog jag iväg till Benice, för att sedan äta middag med delar av klassen plus våra faddrar. Jag for hem ganska tidigt, såg en film (som nästan var för läsktig för att titta ensam på) och somnade gott.
Söndag satt jag i soffan med Korre medan hon kollade på skidskytte (jag webbade) och på eftermiddagen baka vi semelbullar! Gooooda som få! Kanske man skulle ha sökt jobb som semelbagare nu i semeltider istället?

Idag är det måndag och ny vecka.. även om måndagen strax är över. Hade bara lektioner i förmiddags och efter de gick vi till bibblan för att fixa lite grejs. Sen åkte jag och handlade, gick hem, kollade upp litteratur och lagade middag. Och ikväll har vi varit vid en "skidbacke" (hälften så stor som Vallsberget, men som skåningarna upplevde väldigt exotiskt) och åkt stjärtlapp, grillat pinnbröd och druckit varm choklad tillsammans med klass och faddar. Väldigt trevligt! Men blev fort blöt och kall.

I morgon går vi inte heller så länge. Vi ska intervjuva arbetande sköterskor och sen diskutera svaren. Efter det blir det en sväng förbi lungkliniken för att göra ett TBC test, som ska ligga under huden till på fredag då det ska analyseras. Dom kollar upp om jag behöver ta en till spruta eller ej. Kan ju vara värt det eftersom det ändå är gratis! (Vi får föresten även hepatit B sprutan). Sen måste jag till banken för att betala min första riktiga hyra. Vuxenpoäng? BIG time!

Nu har ni fått lite ny läsning. Känns som jag fått med det mesta. Eller kan föresten berätta att jag får nyckeln till mitt egna mansion på 20 kvm på fredag och ska flytta in på lördag!

Avslutar med en bild på min spexgrupp från när vi var och åt i underställ förra veckan;


22 januari

Har varit lite mycket dom senaste dagarna, men kan försöka berätta så bra som möjligt;

Måndag hade vi upprop, information och rundvandring på campus. På kvällen samlades vi på skolan för att lära känna varandra och lekar. Före 10 var alla jättetrötta av allt nytt och vi gick hem.
Tisdag hade vi mer infromation på förmiddagen och sen for jag Fanny och Josse till stan. Var jättetrött i huvudet (inte kommer jag ihåg att det var såhär jobbigt att börja skolan) så jag sov större delen av kvällen.
Onsdag hade vi ännu mer information och även den första föreläsningen. På kvällen åt vi middag på ett studentställe och klädkoden för kvällen var underställ! Vi var alla skitsnygga, heh..
Idag torsdag har vi varit på föreläsningar på förmiddagen och sen efter lunch var det genomgång på Medicinska biblioteket. Ikväll är lediga.
I morgon har vi föreläsningar på förmiddagen och sen slutar vi. Klockan två ska vi till vårat Kårhus för EPP (efter plugget pub). Sen blir det hem och äta, byta om och dra iväg igen!
På lördag har vi "lillsittning" för att lära oss vett och etikett för nästa helgs stora sittning (=middag).

Så ser mitt liv ut just nu. Nu har vi just ätit middag och ska städa lägenheten. Fanny åkte hem till pite i eftermiddag och kommer tillbaka på söndag.

Kul att ni kommenterar! Anette, gratta Vincent på namnsdagen om du läser det här idag!




18 januari - Idag börjar det!

Skolan börjar idag! Upprop vid 13, följt av rundvandring och infromation. Nervös? -JA! Ikväll ska vi också samlas och tävla, spexa och umgås. I morgon har vi inget, vad jag vet än så länge.

Det snöar förövrigt i Ume idag.

Ska gå och fixa. Ha det bra!
/Umebon Lottttaaaaaaaaaa


17 januari

Under de senaste dagarna har jag mest packat, umgåtts och så vidare. Så i morgon bär det av söderut! Tar med mig kläder, skor och datorn den här gången och på två veckor kommer mamma ner med resten av grejerna!

Idag var jag till Peter mitt på dan och åkte lite bob med Elvis;



Och några andra bilder;



Åkte skidor på isen förra veckan.



Eskil funderar efter att isen knakat.



Och söta Amanda!
Några som morsfars ungås med, deras son Daniel kommer ner till Eskilstuna på måndag och ska bo hos Amanda (med familj) i två veckor eftersom han ska börja plugga på MDHS, beteendevetare. Han har lägenhet från första februari, så till dess blir det Skogstorp! Hoppas han kan det här med pärlbrickor ;)

Barnkalas, igen

Grattis Elvis på 3 års dagen!





Igår fick jag papprerna från skolan! De två kommande veckorna är fullbokade med nollnings aktiviteter! Har även fått ett korridorsrum, men jag vet inte när jag får flytta in. Risken finns att det inte blir förens den första mars.

Idag har jag bakat bullar. Ska gå till faster nu eftersom vi ska äta middag dära och hon ville att jag skulle komma lite tidigare. Sen ikväll blir det kalas med saft och tårta i Hampis.

Vädret är betydligt bättre idag! -6 med lite snö då och då.

Min helg och idag

Fredag kväll var vi ett gäng och bowlade, riktigt trevligt! Men våran bana tjorvade en del och vi blev less snabbare än väntat. Lördag jobbade jag förmiddag och sen åkte jag lite bob med Elvis! For hem och vila en stund innan jag begav mig till Luleå för att hälsa på kusin Ann-Kristine aka Ankie! Vi myste på, åt god middag, hälsade på hennes kompis och skrattade åt sjuka prgram på mtv. Sov över och igår fick jag träffa hennes nya "pojk kompis" Niklas! Han var lite blyg och sa inte många ord till mig, haha, men verkar ändå vara en vettig en. Det enda som utmärker han är att han har långt hår. Fick inte ta ett kort på han för Ankie för att visa er alla.. konstigt nog.
Nåväl. Jag åkte hem tidigt på eftermiddagen eftersom dom ringde från jobbet och ville att jag skulle komma och jobba kväll. Sagt och gjort.

Idag har jag följt med faster till stan. Vi hälsade på tjorv farmor och sen gick vi i några affärer. När vi var på ICA ringde chefen och frågade om jag kan jobba ikväll igen.. så på drygt en halvtimma måste jag traska iväg om jag ska hinna dit i tid!

Förövrigt är det plusgrader här. Skitbajsväder!


Ankie
Ännu en bild från dopet

9 januari

Har enbart jobbat förmiddag idag. Gick hem i det härliga vädret med -4 och solen på himlen (den var dock påväg ner igen vid halv 1)... Nu ska jag måla en hylla och senare ikväll blir det bowling i glada vänners sällskap. Vilka vänner har jag ingen aning om, men Tove är i alla fall där. Hon och hennes kille flyttar ner till Örebro på måndag eftersom hon ska börja läsa till socionom där! Jättekul, synd bara det är så långt att hälsa på.

Ha en fortsatt bra fredag!




Mamma tog en bild hos Peter på julafton (genom fönstret)
kring halv 10 på förmiddagen.

Kalas

Idag fyller min brorsdotter, mitt gudbarn, Wilma 7 år. Grattis!
Måste baka en sockerkaka i eftermiddag eftersom hon visst önskade sig det i present. Jag önskar mig en smörgåstårta med mycket räkor!


8 januari

Annelie undrade hur det går med boendet. Att få ett studentrum verkar inte vara några problem alls. Enda "problemet" är att det är inflyttning först den 1 februari. Men jag ska försöka flörta mig in hos mina vänner de två veckor som är mellan skolans start och inflyttningsdatumet.

Idag är det -17,5. Ska gå, alternativt sparka, upp till faster och färga hennes hår. Som tack skulle jag få farmors gamla strykgärn, haha!


Min yngsta kusin Amanda och hennes mamma Annelie
Stenkvista kyrka.

Universitetet nästa!

JAG FICK PLATSEN I UMEÅ!! :D Kung! Skolan börjar den 19e. Snart snart!


Glad Lotta

7 januari

I morgon får jag veta..! Idag har jag varit till stan en sväng och bytt en vattenkokare till en annan och min andra (fick två till jul) till ett knivset.
Annars fryser vi idag. Svinjävlakallt är det ute! -23 just nu. Igår när vi körde hem från bion, som föresten var riktigt bra, var det underkylt regn. Inte kul. Tur jag fick ett par lovika vantar av farmor idag!


Alexandra och Emelie
Den bästa bilden jag hade..

6 januari

Jag och mamma ska snart på bio! Filmen Australia är det som gäller. Jag hoppas, men tanke på de få timmar sömn jga fick förra natten, att jag kan hålla mig vaken under de 3 timmarna!

Hittade du igen ringarna Anette?


Kusin Hasse och Isabelle
Flickan grät, konstigt nog, efter att
jag armbågat henne i ansiktet, heh.. :P

4 januari

Har jobbat förmiddag och nu ska jag iväg och se lite fotboll. Men först var jag tvungen att anmäla mig på några studentlägenheter. 19 januari närmar sig ju faktiskt.

Först en bild;



Elvis och Wilma
Julafton -08

3 januari

Åkte, konstigt nog, på att jobba eftermiddag och kväll igår så därför blev det inga bilder då. (Sen på kvällen skulle jag ut med ett par kompisar. Ett enda ställe var öppet i stan och eftersom det stod en sur vaktkärring i entrén, så tog jag mig inte in då "det minsann var januari och du fyller år i mars". HAPP! Bara att fixa skjuts och åka hem till byn då igen.)

Idag har jag också jobbat, men bara några timmar på eftermiddagen. Nu ikväll ska vi träffas hos en kille som samlat ihop "det gamla gänget". Jättekul! Mera sånt!

En annan kul grej är era kommentarer! Datorn på Stavåsen verkade ha krånglat lite för Agneta, då hon skickat iväg några stycken, hihi.

Ha en bra lördagkväll allihop!



Greg, Layla och Agneta
Hoppas eran flygresa hem gick bra!!



Layla hos mormor Erna
Gillar den här härliga bilden!
Här snackar vi rumpnisse Anette, haha!

1 januari 2009

Här hemma är det kallt, närmare bestämt -16C. Utomhus såklart! Igår när Fanny hade hämtat mig i Älvsbyn blåste det läskigt mycket!! På ett ställe snöade det samtidigt och det kändes som att köra in i en snövägg - vi såg inte en meter framför oss. Men vi tog oss fram hela, rena och glada.

Nu har jag suttit framför datorn alldeles för länge. Ska gå och ta mig en hårdsmörgås med lite kungskrabba direct imported from Norge och sen glo tv.



Anette utmanade mig med att
säga "Du blir alltid bra på kort".

GOTT NYTT ÅR!

Är hemma igen efter en veckas resande. Först 6 dagar hos släkten i Eskilstuna och sen en natt i Jokkmokks skogarna för att fira nyår (glömde att ta med kameran då..).
Jag har utlovat bilder från dop och dylikt. Först ut är lovely little Layla, eller apan som jag hört henne kallas, tillsammans med hennes mami och moster aka gudmor;


RSS 2.0