New week

Back in Umeyo. Höll på att missa bussen i morse och sov sedan hela resan ner, sjukt skönt! Väl på skolan löste vi korsord, jag fixade en kompanjon att skriva c-uppsattsen och en sten föll i den sekunden från hjärtat (om än den var liten som ett gruskorn).

I morgon blir det en heldag på bibblan.

Sist men inte minst.. Stort GRATTIS på födelsedagen finaste Anna!

Fattig bonddräng

Min kille är en riktig dusch-sjungare och blir sjukt mallig när man berömmer hans fina sångröst.

Micke däremot, killen som Daniel är och hälsar på i helgen, är en hejjare på de flesta instrument som finns. Så igår hade de spelat in en av Ds favoritlåtar, Tommy Körberg - Fattig Bonddräng. Så nu kan jag själv sätta låten på repeat och låtsas som att Daniel står i duschen, eller nått. Haha!

Lyssna och njut själva!



Fin dag!

Vi har haft en fantastiskt fin dag ute i byn! Och vad hände med kylan? Solen värmde, i eftermiddags var det +4 grader i skuggan och när jag och mamma tog en promenad på isen blåste det till och med varmt! Hundarna har varit i gång heela dagen, så nu ligger dom halvt döda och sover. 

Ville samtidigt att de skulle hålla igång hela dagen så att jag inte ska ha så dåligt samvete ikväll.. Ska nämligen ut på Challange, men först till snygg-svägerskan Emmeli och förfesta! Kommer bli sjukt rowliiit.

Skithund

Jag är kaffeberoende. Det konstaterades verkligen idag när jag vid halv 2 tiden inte fått i mig en kopp och huvudvärken knackade på. Nåväl, nu vet jag till nästa gång hur jag får mig en kopp på akuten!

För det är där jag har tillbringat dagen. Snälla svärfar kom i morse och hämtade hundarna och skjutsade mig till sjukan och sedan har dagen varit full med nya intryck och rutiner, eller vad man ska kalla det. Kanske inte rutiner eftersom det inte riktigt blir så på akuten. Men första förändringen var att vi inte fick rapport i morse, eftersom det inte fanns någon patient! Åh, jag ser fram emot en annorlunda sommar!

När jag väl kom hem i eftermiddags upptäckte jag att skit-hunden Lintu har tuggat sönder mina finaste bruna skor! Fan vad jag är arg på han fortfarande! Och dom finns ju inte att köpa längre.. Inte kul!


Vad som en gång var en hel sko..


Nu ska jag packa ihop och åka ut till byn.

Hemma hos


Blommor som jag får glädjas av, trots att jag inte fått dom :)


Min lilla Kiwi samling.


Våra goa som håller mig sällskap!


Tuppen som fyndades idag men som får bo i källaren ett tag..


Daniels presenter. Spelet ska dock bytas till annat.

En till av Daniels presenter, superfin!

En del av D's Jason samling som man finner i.. SOVRUMMET!

.


Torsdag

Gårdagen var en riktigt bra dag! Tårtan blev till slut en prinsesstårta med extra fyllning (råröda blåbär och banan) efter tredje försöket.. Våra famljer trotsade kylan och fikat räckte. Daniel var mycket nöjd med sin dag och vi behövde inte räkna många får innan vi somnade.

Ska strax åka till sjukhuset och hämta ett passerkort och förbereda för i morgon (lämna skor, hämta kläder), då jag ska ha en "introdag" på akuten. Kul men läskigt! Efter sjukan blir det Luleå en sväng för att skjutsa Daniel till flyget. Jag tycker alla örebroare som hör hemma i Piteå ska flytta hem!



Lintu igår.

För det är ingen vanligt dag!


STORT GRATTIS ÄLSKLING PÅ FÖDELSEDAGEN!!!





Vi började morgonen med paket på sängen och sedan räkmackor, kaffe med smak av smörkola och en pollymuffin med ett ljus på. Dagen kommer efter önskemål att fortsätta med stuvade makaroner och korv till lunch och kycklingsallad till middag.


Daniel är nu på jobbet och jag har ju misslyckats med tårtbotten nr 2!!! Guu förbannat!!! Men elvispen har bara en visp (den andra är trasig) och jag envisades med att prova igen. Tog typ en halvtimme innan smeten blev vitare och jag kände hur elvispen blev varm och hur jag fick ström i handen. Har ju en egen elvisp i Svensbyn, men med -25 grader ute känns det lättare att låna av syrran som bor 50 meter bort.

Jag är hemma i Piteå dels för att kunna fira Daniel och dels för att han åker till Örebro i morgon, så jag ska vara hemma med hundarna.

Har förresten hunnit med en snabbvisit i Umeå måndag-tisdag. Daniel hade utbildning under de två dagarna, så jag passade på att åka lite bil. Under visiten hann jag;
- klippa mig hos världens bästa frissa!,
- gratta Josse som blev 23 år i söndags,
- gå en promenad på älven från Sofiehem till Teg,
- lyssna på några föreläsningar OCH
- få skållhett kaffe över mig precis innan en föreläsning med AA skulle börja, vilket resulterade i att jag fick åka hem till Piteå i enbart täckbyxor nedtill..

L-e-s-s

Sitter på bibblan och 3 av brudarna runt om mig går igenom något häfte, den fjärde har nog blivit less som jag och stängt av. Jag längtar bara till i morgon ungefär den här tiden för att då är tentan skriven och jag står och väntar på bussen som ska ta mig hem till Piteå och familjen.

Kan det inte bli lite varmare så vi kan vara ute i helgen?!

Valentins dag

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG! ♥


Tydligen hade jag förtjänat världens finaste bukett,
för dessa fick jag redan i fredags av min romantiska och otroligt gulliga kille!

Tagna med webcam, men dom är så fina!


♥ ♥ ♥

Och gulle-mamma hade skickat ner en present till mig.
Helt oanat fick jag en sköterskeklocka!!! Åh så bra, min mamma är bäst!



Sushi

Har haft en helt fantastisk helg! Men det är som Daniel sa, dom går alldeles för fort!

Igår kväll var vi bjudna till Fanny och Björn på middag. Kvällen hade temat Japan och det bjöds på sushi! Björn och Josse hade hållt på i flera timmar med att göra en stor laddning med den godaste sushin jag någonsin ätit! Och som vi åt. Åh, helt underbart! Och till serverades det varm Sake, japanska risvin. Dessutom hälsade vi på japanska, dansade som geishor och satt på golvet när vi åt.

Efteråt landade vi i soffan framför Mello, spel och efterrätt (chokladmousse ala Per Morberg).


Tusen tack ni fina på Språkgränd för en oförglömlig kväll!


Idag har vi inte gjort många knop. Sett Planet Earth, Juno, gått ute i kylan och varit till affären Expo. Sen var det dags för mina älsklingar att åka uppåt landet igen. Maja följde med till Piteå den här gången eftersom jag har en vecka med tentaplugg framför mig.


Movietime

Igår kväll såg vi film, The Strangers. Eller jag låg bakom Daniel, tittade med ett öga (ibland ett halvt) och höll för öronen. Men den var verkligen "bra" för att vara en läskig film!

Och idag har vi sett Due Date som var en riktigt bra drama/komedi. Vi skrattade flera gånger och jag vill att det ska finnas fler sådana filmer!

Pesto på burk

Tjejen jag bor med, Maeve, kommer ursprungligen från södra Swe-land. Hon är psykologstudent och mycket fashinerad av Norrland, kultur, samer och liknande. 

Detta resulterade i att hon drog ihop ett gäng för att åka till Jokkmokks marknad, som var förra helgen. Sagt och gjort och hon kom hem glad i hågen, erfarenheter rikade och hade bland annat köpt "Sorseliansk pesto" (från Sorsele).



Igår kväll hade hon varit på Konsum och kom hem lite smått upprörd. För där hade dom ju EXAKT samma pesto (som visst skulle vara lite exotiskt) för EXAKT samma pris. Sen skrattade vi gott tillsammans.

Och för er som inte kan köpa den på närmaste Konsum finns receptet HÄR (hahahaaa).

FF - Finally Friday!

Så känns det - äntligen fredag! Idag kommer nämligen resteande hälften av min och Majas familj ner till Umeååå! Och passande nog är vi lediga idag. Så här ska städas, fixas och donas inför eftermiddagen.

Solen skiner och sen frukost är intagen. Nu ska vi klä på oss för att gå till Maxi och handla. Måste även köpa kortisonsalva efter syster Sofies ordination, detta för nå jäkla utslag jag har fått.



Mössa

Eftermiddagens föreläsning var bra och resulterade i att jag har virkat min första mössa. Att det dessutom tog mindre än en dag måste vara något slags rekord!

Man kan som tur var ta bort blommorna, då de inte blev i finaste laget. 

Med våra rosa och snygga skåpluckor i bakgrunden.

Vår?

Idag är vi på schemat lediga. Men under morgonen har jag och Maja gått till Maxi och handlat (bra att göra det innan överiga Pilen öppnar!), ätit frukost och mellanmål och nu ska jag börja göra mig klar för några timmar på bibblan. 

Att solen värmer måste väl ändå vara ett vårtecken?! Underbart!

Till sist - GRATTIS systerdotter Stina på födelsedagen och grattis Fanny på namnsdagen!

Hund-kurr

Maja har alltid mat och när det tar slut, vilket ofta är under nätterna, fyller jag på mer. Detta eftersom hon hänger i mitt rum när jag är på skolan och ja.. skit samma!

Men nu ligger hon på golvet här nedanför mig och hennes mage kurrar som fan! Det typ ekar när det kurrar! Varför går man då inte och äter? Wierd.


Sjukdomar och promenad

Förmiddagen ägnades åt redovisning om diverse psykiatriska sjukdomar som psykos, emotionell personlighetsstörning (tidigare boderline), missbruk och bi- och unipolär sjukdom. Quite interesting myees!

Efteråt gick jag hem till en glad tjej, Majsan, och vi delade på matlåda med kålpudding. På det tog vi en powernap för att sedan orka med våran 1,5h promenad under tiden som solen gick ner.

Har just pratat med faster som visst saknar sitt favorit syskonbarn?! Blev hungrig under tiden (framför allt fikasugen eftersom hon är bull-fastern nr1), så nu blir det käk igeeeen.

Nöjd!

Åh vad jag är glad, nöjd eller lugn (kan inte hitta rätt ord) just nu.
Tänk om allt kunde lösa sig sig så här lätt!?

Det kommer innebära mer pendlande mellan Piteå och Umeå framöver än
vad jag först tänkt, men vad gör det om hundra år när jag får;

vara mer med Daniel och
vara hemma på hans födelsedag,
träffa Lillgrus mer och
hinna ha introdag på Akuten.



Keenan

Igår åt vi sjukt god mat! Vi var nog mätta efter varmrätten och efter att ha ätit upp den sjukt goda efterrätten satte vi oss framför tvn och gäspa ikapp.

Kvällens roligaste, som fick oss att skratta till vi tjippa efter andan, var när Sofie visade detta videoklipp och jag sa till henne "Han har också prinskorvsfingrar" och hon svarar efter några sekunders tystnad "Och vad ville du ha sagt med det..?"


Fredag.

Jag och Sofie är duktiga och sitter på bibblan idag på våran lediga dag! Har just tryck en halv liten burk med keso som blev över från gårdagens middag. Gjorde nämligen världens godaste kålpudding med brunsås och lingonsylt! Recept -> Här.

Om ungefär en timma ska vi bege oss till kårhuset Villan för att möta upp Benice en dryck på EPP (efter-plugget-pub). När vi slickat glasen rena ska vi gå hem till Rödluvan, mitt kollektiv, och laga 3-rätters:

1. Egentillagad skagen på toast (alternativt skagen och sallad). Serveras med ett vitt Riesling (finns det röda?).
2. Stekt fläskfilé, klyftpotatis, sallad och bea. Bag-in-box rö-tjut.
3. Chokladmousse med apelsinsmak ala Per Morberg, toppad med mango och hallon. Drink ala Benice.

Efteråt kommer vi nog bråka om vad som ska ses på tv. Jag kommer trotsa på mitt alternativ eftersom jag kommer tvingas att se Melodifestivalen i morgon, som jag hatar.

Förövrigt saknar jag min Daniel och Lillgrus. Men jag och Maja får härda ut en vecka till, då resten av familjen brummar ner till Umeå!

Winter's bone

Började se filmen Winter's bone igår kväll. Men eftersom dom pratade den grövsta engelskan ever (tänk er en cowboy från USA) och den var utan text så gav jag upp efter halva, eftersom jag då inte fått uppfattning om vilka alla var..

Så ikväll ska jag ge den en ny chans - med text!



Klicka på bilden.

Tidig morgon

Sovmorgon idag. Men eftersom jag har Maja här i Umeå var det vara att stiga upp i tid och gå en långpromenad. 

Även om det är onsdag idag kan jag berätta att vi hade en fantastiskt fin helg! Vi klara Ikea-testet med bravur (gick över förväntan och Daniel handskades bra med min beslutsångest som inte var värst) och skidturen gav en lätt träningsvärk i överarmarna.

Solen skiner fint här i Umeå och tänk så härligt det skulle vara med torra vägar.. Fortsätter det såhär kan det inte vara många veckor bort.

RSS 2.0