Är vm över?!

Har cyklat en sväng runt Backcity och hoppades på att värmen skulle komma under tiden. Tji fick jag, molnen hade bara kommit tillbaka igen. Men Lintu fick sig en filt och ingredienser, rättare sagt godis, till muffins inhandlades. Så nu får ni ta och komma hit och fika så fort formarna har kommit!

På tal om något helt annat..

När man jobbar 100% känns det som att man bor på jobbet. Och när jag kommer hem vill jag oftast inte kolla på fotboll och detta vm. Men jag kollade just tablån och det verkar som att matcherna inte är lika ofta nu?! Fast vad kommer inte snart? Säkert ett extrainsatt specialutformat OS med friidrott, tennis, simning och hockey (garanterat) som sänds dygnet runt på ALLA kanaler. Skulle inte förvåna mig!
Nu handlar detta inte om att jag kollar särskilt mycket på tv, utan vill umgås med kärleken - som jag just nu saknar.

Gratta alla Peter på namnsdagen. GRATTIS storebror!

Nu matlåda-lagning och lunch.

Formbeställning och 4 veckor kvar

Förra veckan bakade jag Leilas kladdkaksmuffins och var tvungen att göra de i tråkiga pappersformar med texten "Muffin" på eftersom Coopen inte ens hade vanliga aluminiumformar.. Men skickade just iväg en beställning på fina formar från Kakburken, bland annat guldiga och de gröna (som länken visar). Eftersom kakan blev succé över midsommarhelgen ska de bakas igen så fort formarna kommer hem!

Midsommarhelgen spenderades mestadels på sjukhuset för min del. Men vi började helgen redan torsdag med en trevlig och god middag tillsammans med Emmeli, Micke och Mio, som kom hit och åt med oss.
På midsommarafton hann jag njuta av det fina vädret med min favorit innan det bar av till en kväll på jobbet. Vi satt i solen, åt en jättegod lunch (tack vare Sofies recept) och fikade fika för första gången på väldigt lääänge!
Lördag kom föräldrarna hit, efter att jag slutat jobba, och åt middag med oss. Vi hann även med ett snabbt besök hos Lintu, som nu är 4 veckor gammal! Alltså bara 4 veckor kvar till han kommer hem till oss!! Och igår var vi och hälsade på Ds mamma och sambo, som bjöd på riktigt god frukost. Sen bar det av till jobbet igen..

Sitter just och läser lite om valpar och vad man ska tänka på de första veckorna de är hemma. Bland annat;
  • En ung valp har ingen kontroll över sin blåsa och behöver urinera omedelbart efter att den har ätit, druckit, sovit eller lekt. På natten behöver den rastas minst var tredje timme. Oh herregu. Tur Daniel har semester!
  • Bestraffa den inte om det händer en olycka - tryck aldrig ner nosen i avföringen (no shit sherlock..!) och skäll inte på den. Valpen förstår inte det och kanske lär sig att uträtta sina behov när du inte är i närheten.

Istället för bilder får ni se ett filmklipp på killarna;

 

Idag har jag varit ledig, väldigt ledig. Har sovit länge (i och med att vi var uppe sent och såg Paranormal Activity - att rekommendera om man gillar läskiga filmer! Ej att rekommendera om man ska sova ensam i en mörk källare..), suttit i solen och hälsat på Anna i Böle. Där bjöds det på jordgubbar, mer sol och surr. En riktigt trevlig eftermiddag!


Brödbak

Magen är full i kaffe efter ett besök av mamma och nu sitter jag nere i en mörk källare med vanilj-doftljus och myser. Hör Majas steg i trappan även fast hon inte är hemma utan hos hennes snälla farfar som ställer upp då Daniel inte kunde ta med henne i veckan och jag jobbar.

Otvättade tjovgubbar och gummor gör att en arbetsdag går fort, särskilt när man slutar redan kl 3. Hade tänkt baka mer bröd ikväll, men hade såklart glömt linfrön som utger större delen av degen.. Ska strax ta en promenad till coopen så baket blir av i morgon på förmiddagen eftersom jag börjar jobbet först två.

GLHF!

Helgen som varit

Den regniga helgen har bjudit på lite shopping, besök hos söt-Mio och Emmeli, myskväll med vin och främmande och sedan en dag och natt i Långträsk, där vi bland annat fiskade i regnet och kollade på bröllopet. Vi åt även rökt regnbåge som Daniel fixade - sjuuukt gott!

Idag har vi vittjat åtelkameran, hälsat på hemma i byn där kusinerna Ankie, Sven och lilla Walter var på besök och sedan även hälsat på hos Lintu, som nu är hela 3 veckor!



En korp som trixar framför kameran, riktigt fränt!


Söt grisen!


Han och hans bror har börjat vingla fram på skakiga ben och busar rätt mycket
med varann samtidigt som de prövar på deras nya läten, tex att morra.


Eftersom vi tömt kameran kan jag visa lite fler, äldre bilder.



Daniel visar upp super(?)draget en fin kväll på Kalaträsket.



Majsan mådde riktigt gott i båten.





Jag fick en abborre!



I morgon börjar mitt 100% schema för sommaren. Går ut hårt med en 6-av-7-dagars-vecka!

Min fråga till vädergudarna är när värmen ska komma tillbaka?

Sur fisk

Jag är fortfarande sugen på surströmming, om någon kommer ihåg att jag skrev om det för några veckor sedan?

Svensbytripp

Åker strax ut till Svensbyn och är där till i morgon kväll.

Vi var till Lintu en sväng igår. Lill-killen har fått ögon och öronen har öppnat sig!


2 veckor gamla! En heter Lintu och den andra Zorro.


Jo laget, nu har jag äntligen köpt stövlarna jag visade ;)

Namnsdag

Måste bara gratta vår hund och min morfar (som inte lever) Eskil som har namnsdag!

Lördagkvällen hemma

Jag vill också gå ut och träffa folk, men sitter här i sällskap med Maja och lyssnar på Spotify. Att gå ut nykter är inte min té-kopp så jag planerar morgondagen istället. Frågan är ju bara vad man skulle ha gjort. Jag hoppas på +25, vindstilla och en skön solstol. Tror tyvärr inte min dröm blir sann...

Igår var inte en optimal dag att börja jobba på, men idag har det varit betydligt bättre. Kan säga att jag längtar till jag är klar och får joina det härliga sköterskegänget. Men Emelie S är snäll och propsar på att jag ska sätta pvk:ar. Misstro mig inte, undersköterskorna är underbara, men har betydligt högre medelålder..

Gårdagen bjöd på en riktigt fin kväll och vi hamnade på Kallaträsket i en båt. Eftersom som mitt tålamod inte är som hos en fiskare, satt jag och Majsan mest och mös och tittade på husse som flugfiskade upp två fula gäddor.

Jobb

Igår var jag och hämtade passerkort och fixade skåp på sjukan. Några timmar senare ringde chefen som tyckte jag sett pigg och utvilad ut och frågade om jag ville jobba lite mer. Eftersom jag nog aldrig tackat nej till jobb, och hade inte tänkt börja med det ännu heller, så har jag jobbat idag och kommer även göra det i morgon em/kväll.

Skrapade även ihop lite vuxenpoäng igår genom att för första gången köpa uteblommor till mig/oss själva. Blev inte så stora arrangemang, men man ska väl börja någonstans? Jag är i alla fall nöjd och jag tror mamma är minst lika nöjd då jag äntligen börjat visa intresse.

Daniel har mer energi än mig, för ovanlighetens skull (bara för att inte alla sovit halva dan..) och vill hitta på något. Verkar som kvällen går i fiskens spår.

På återseende.

Lintu

Lillvalpen, som nu är 1,5 vecka gammal, har fått ett namn! Vilken av de två valpar som heter det är ännu inte bestämt i och med att de knappt öppnat ögonen och Daniel får bestämma först vilken han vill ha.

Lintu; uttalas Linto med betoning på n:et (har mamma påpekat x antal gånger).
Alltså inte Lin-to. Är finska och betyder fågel. Ett riktigt bra namn!



Den andra valpen ska Kent Widgren från Pålberget ha, våran gaamla fotbollstränare..

Misslyckat bak och bilder

Idag skulle jag pröva på att göra Butterkaka för första gången. Och det MISSLYCKADES på grund av ett ap-recept från Hemmets journal. Guuu förbannat! I min ilska åt jag upp en Pollymuffin (ur Leilas bakbok) som jag bakade igår. Samtidigt som det kanske var lite dumt var den otroligt saftig och god. De kan jag tjockt rekommendera!


Så fin skulle den egentligen bli..

Recept på Pollymuffins
.

Annars är det sig rätt likt här i byn. Faster bor kvar, samlar på blommor och trädgårdspynt i samma anda som förr och i Hamptjärn körs det fyrhjuling och skottas jord. Går och väntar på något slags bättre väder också. Men man ska väl va nöjd så länge det inte regnar en massa.

I morgon blir det att lämna byn för denna vecka. Måste fixa paserkort och skåp på jobbet samt skriva på nå papper där, klippa gräs, plantera blommor, skänka bort kläder och lite andra roliga bestyr innan mina fina kommer hem från en jobbarvecka norröver.

Jättebra bild på Maja som finaste Fanny tagit



Och så några från arkivet


Elvis hade en period med långt hår, thihi


De flesta av mina kusiner på pappas sida,
när farmor fyllde 80 år.


Fjällvandring med gymnasiet sommaren -06.


Anna och Fanny -07.


Några timmar senare, thihi!


Och så här i studenttider..


Josefin, Fanny, Jag och Erik på balen -07.


Dagsutflykt

Daniel har åkt i väg för en jobbarvecka och jag håller på att packa ihop för några dagar hemma i Svensbyn. Kan erkänna att jag inte har sovit där något sen höstterminen började, alltså ungefär 9 månader sen sist..

Annars har det varit en händelserik dag! Vi har varit på utflykt till Jokkmokk. Under tiden som Daniel var på ett möte gick jag och Maja på en promenad runt "stan". Kallt och rätt dött. Häggen, som har blommat ut i Ume, hade inte blommat ut helt där uppe. Och på vägen hem hade vi picknick vid Polcirkeln, riktigt mysigt men en aning kallt.

Nä nu ska jag hem till mammsen!

FB, Fanny bloggar

Finaste Fanny har startat upp en blogg som hon, enligt henne själv, kommer uppdatera frekvent. Gärna med bilder hälsar vi härifrån Storgatan!

Bloggen hittar ni här -> BokhyllanBilly.

Valpbesök

Var just och tittade på de små gris-valparna. Måste jag säga att de var så sjukt söta?! De ålar sig fortfarande fram till sin mamma, har inga ögon och hör ingenting. Men om tre dagar, när de är tio dagar gamla, ska de visst få ögon och när de är tre veckor börjar de få annan mat än sin mammas. Då har de tydligen för vassa tänder för Pirjos små tuttar.

Idag har vi haft en stor städdag. Jag har även bakat två olika bröd, båda utan mjöl. Eller så olika var de kanske inte, men en innehöll kesella och den andra keso och creme fraiche. Ni kanske kan lista ut vilken som blev godare?

Riktigt skönt med sommarlov och att vara i Pite och hinna packa upp sina kläder och allt man har med sig! Och och och och.. Helt enkelt hel-mysigt att få träffa mitt hjärta igen!

Nu en sväng till de fina på Mossen - Emmeli, Micke & MIO!

End of part 3

Ni, mina extremt trogna läsare som är sååå många, behöver inte kolla min blogg på några dagar. Jag kom på att jag ska skicka datorn i morgon och det lasset går jag med till bilen redan ikväll. Så trevlig helg!



Hem till min snygging!

Inget party

Det visar sig att pdol är en helg senare än Lotta trodde. Och jag jobbar visst den helg. Midsommar och pdol föll på min lott i sommar.

Men då vet alla inblandade.

Sista måltiden

Idag är det varmt och fint i Umeå. Jag har bland annat hängt på stan, storsat runt i lugn och ro och gjort av med pengar. Nu ska vi snart göra oss klara och cykla iväg till S&J där det bjuds på grill-afton och sommar-avskedmiddag. Riktigt trevligt! Men har vi tur tar dom motorhojjen upp till Pite en helg i sommar!





Annars så packar jag idag. Min packning kommer åka redan i morgon och det är såå tacksamt att slippa släpa med det på bussen i och med att Maja också ska åka buss. Hade väl gått, men varit ett projekt i sig att få med allt!


TVÅ NÄTTER KVAR!!!!!!


Vattenmobil

Ikväll har jag och Sofie gått runt Nydalasjön. Vi stannade på ett ställe så att Maja skulle få bada och visst f-n glider mobilen ur handen och hamnar i vattnet!! AAAAAAAAHhh tjöt det över sjön och jag plumsade i.

Men nu har den fått sig en omgång med hårfönen och verkar fungera helt perfekt. Jo jag tackar jag. Hur handikappad blir man inte utan telefon på en skala?

Ytterligare en glad nyhet är att vi (vi var 6 stycken som satt i ett grupprum och gjorde en internettenta) klarade tentan som skrevs i förmiddags! YEAH! Ett bekymmer mindre, som mamma brukar uttrycka det. Så nu är det bara opponeringen av ett arbete, och att bli opponerade på vårat, kvar. S-k-ö-n-t!

Trött tjej säger hej.

RSS 2.0