Tisdag, känns som måndag

Ussch vad kallt det måste ha varit natten som var! -4'C när jag kollade på mätarn kring 7 i morse.. Vi går ju bara mot det värre också. Bara snön börjar komma på riktigt så blir allt mycket bättre!

Jobbat idag som sagt, är nog därför jag har måndag i huvvet och inte tisdag. Inget potatismos idag inte, utan fläskpannkaka istället. Haha!

Ska nog gå ut och gå lite senare, förhoppningsvis innan det blir för mörkt!

I lördags när vi var ut så gick det runt en vimmelfotograf som tog en miljon bilder. Och nyss kom jag ihåg det och kollade upp uteställets hemsida och fann två bilder på vi som var ut! Alla andra var okända för mig (eller såg en till Pitebo på en bild).

Josefin, Anja, Fanny, Anna, Emma och jag

Fanny och jag

Vad kan man föresten ge åt en bästa kompis (se ovan) som fyller 20 år??

Hejhopp i lingonskogen

IDAG har jag inte gjort så fruktansvärt mkt. Har bakat mera bröd! bjudit en gammal klassis på nybakat och sökt jobb!
Nu ska jag se om jag kan få in SUMMER HEIGHTS HIGH avsnitten på min bärbara. (tog första bästa klipp från y-t).

I morgon är det jobb som gäller. Yeaah!

Bilder

Gubben brevid mig på vägen ner till Ume drack öl!
Och lätt bland den godare chokladsorterna!


Fanny och Josse fredag kväll


Lördag gick vi på stan och så fika vi med systrarna
Anna och Emma! Jag köpte en skinnjacka, en grå
och en rosa kofta och ett vitt linne. JAa..


Det här var den bästa bilden från lördag kväll
(jag glömde min riktiga kamera).
Anna :)


Fanny lördag natt, haha!
En tysk hårdrocks utbytesstudent följde för övrigt med oss hem
till porten när vi gick hem. Haha!

Och igår var jag ju som sagt och hälsade på Anna. Hon toppa mitt hår och åt vi middag på max innan jag och Emma satte oss på bussen hemåt.

Vilodagen

Jag vakna klockan 10 av kyrkklockor!!! vafan, precis som att vi bor i turkland? Så jag blev pigg och väckte Josse som skulle iväg och plugga kl 12, uh. och då somna vi inte förens efter 3.
Vi hade i alla fall skitkul igår! Förfest hos Fanny och Josse. Anja, jag, Anna och hennes lillasyster Emma. Sen utgång på Corona på universitetsområdet. Flera dansgolv (inte den bästa musiken dock).. Vissa fullare än den andra, haha.

Nu har jag tagit bussen från Mariehem (där F och J bor) till stan där Anna bor. Hon ska klippa mitt hår och så ska vi, jag och hennes syster, ta bussen hem vid 6.

Lägger upp bilder från helgen i morgon. Och berättar lite mer om vad som hände. HEJDÅ

Men fredag är ändå den dagen som känns bäst!

Nu har jag nog gjort det mesta som skulle göras på morgonen. Ringde till Sydney och sjöng, haha. Fast det hördes visst inte så bra, kanske som tur var?
Kollade nyss upp busstiderna för idag. 3h 10 min ska visst resdan ta och tar jag en buss som går 30 min senare tar resan 3h 45 min!! Sjukt. 220 kr skulle jag visst var tvungen att punga upp med också.
Tur jag fick lön igår
! Till min stora förvåning eftersom jag inte jobbat något i september (jo det har jag, men den lönen får jag i oktober). Men det var visst semesterersättning och sånt. Det tackar jag för!

Ha en bra fredag allihop! Gå ut i det fina höstvädret och ta en promednad. Ska visst hjälpa mot det mesta!?

Vi hörs! xo ;)

Hej igen.

Kom hem för drygt två timmar sen och då packade jag upp grejer och skruva ihop lamopr :) Köpte massa brudkiste grejer precis som jag trodde det skulle bli. Bestick, vinglas, ungsformar, muggar med mera med mera.

I morgon mitt på dan tar jag bussen ner till Umeå :D Ska packa och fixa med presenten innan jag far PLUS ringa till Australien! Får inte glömma bort.. Och det får inte heller blir för sent.
Hinner nog blogga innan jag far också!

Håller på att ladda iPoden med musik, men hur fasen får man in filmer och tv-program?? Hatar som sagt iTunes!!!!


eSkil ser farlig ut och grannens häck, höhö

Min flytta hemifrån hörna
(köpte ett paraply idag, haha!)

En trött Lotta. Tack och godnatt

Reser utomlands

Och så bär det av norröver, närmare bestämt till Tårneå. Eftersom dom är en timma före i Finland så hinner vi inte vara där så länge, men tillräckligt för att mamma ska hinna handla sina havregryn.. jo, dom smakar visst godast om dom kommer från Finland.
Efteråt ska vi på IKEA. För mig blir det nog shopping till brudkistan - som vanligt?

Skriver nog ikväll när vi kommit hem, vilket kan bli sent eftersom dom har öppet länge i Haparanda, och då ska jag även lägga upp nå bilder från i förmiddags då jag var ute och gick med räserhunden eSkil.

Catch you all later.


Fanny på IKEA i Melbourne, Australien, maj 2008.

3 månader till JULAFTON!

Blir ofta kissnödig när jag sitter framför datorn.
Detta tror jag beror på antingen; att jag för det mesta sitter och dricker vatten ELLER för att jag sitter här ganska långa stunder ELLER så både och (mest troligt, hahaha..).

Jag har nästan glömt bort det här med tvns värld. Kollar tv.nu för att se om det finns något intressant att se och det blir nog så att jag spenderar mig kväll i soffan.

Ville bara lätta på hjärtat lite också..
Jag hoppas att den där jävla städningen som aldrig blivit av aldrig mer kommer på tal. Detta då personen i fråga tycks ha svårt att få tid att hjälpa mig med småsaker. Som att jag inte ställer upp med annat?

Nä nu ska jag stänga av datorn och inrikta mig på soffan. Ska bara fylla på stavmixer glaset som jag använder till vattenglas :) Klart å betart. Hörs imorn!

MNK for life

Mammas nya kille sänds just nu! (Länk under bilden på moi).


Det har väl inte undgått någon vad som hände i Finland igår. Annars kan ni ju kolla här. Självklart är det jättehemskt och hur kan det få hända med mera, med mera. Men det jag vill komma till är; varför måste de intervjua finnarna på engelska i radio??!! Dom är ju så snasas dåliga på det...

Lill lördag

Jobb till 12 och sen stan med trevliga vänner. Vi åt lunch på en thai restaurang och efteråt gick vi i lite affärer. Kolla själva!


Tove, Tommy och Olle :)

tam-iaht


Killarna hittade rätt på JC, haha. Det var iad kul vid tillfället!


På väg hem körde jag bakom någon som körde upp!
+ VACKRA KAPPA
Den röda övningskörningsskylten är borttagen när någon
kör upp..


och brio var gott.

Tack och gonatt


Råne äventyr på radion

Kom just in från en promenad. Det var riktigt skönt ute! Lite läskigt på de ställen där det inte fanns gatulysen och man inte vet vad som finns ute i skogen.. lyssna samtidigt på radio så jag hörde inte vad som hände i naturen. Bra eller dåligt?

Lyssnade i alla fall på "Mitt P3" där en kille från Råneå berättar om "Byalivet i Råne - det laglösa landet" som han själv sa det. Det går fortfarande. Finns säkert att lyssna på p3s hemsida för de som är intresserade.
Han berättar ganska menlösa grejer faktiskt men som i alla fall ger mig ett gott skratt :D stört. Det är säkert lite så här i Pite också, men inte lika tråkigt. För han säger att det inte finns så mycket att göra där. Med all förståelse!
"Nån med en skoter, ofta en jag eller nå och så drar vi till byn sprit butik. Ofta i ett garage eller nå." HAHAHA!!!
"När vi ska hämta sprit kan det ofta låta 'Kan du fara med ockelbon och hämta lite språjta' " LMSO! (laughing my ass off)

Lilla Butiken, mitt i Råneå centrum
Kanske det är här de hänger om kvällarna "nere i byn"?

Fula skor

Eftersom jag ändå lagt in bilder från mobilen så kan jag ju visa skorna jag kommer att bära i vinter. Eller så inte! Fattar inte att någon vill bära dessa otroligt fula skor.. Såg även att Scorett i gallerian hade ett par som var av märket Vagabond. Blä för snowjoggers. SÅ "Napoleon Dynamite" (som förövrigt är en bra film!).



Kvällen i bilder


Nya pennor och en lista till tomten. Så även jag gjorde också en.. lite mindre lång :)

Lite roar små



Höst i Pite.

Alla bilder är tagna med mobilen.

3 månader + 5 timmar kvar till JUL!

Hade fått ett mail idag från ett jobb som ville att jag skulle göra ett "rekryteringstest". Var mest en massa frågot om Windows och Microsoft. Kanske någon som kan gissa vilken typ av arbete det rör sig om?
Som tur har jag några datanördar addade på msn som kunde hjälpa mig med en del frågor. Fick ändå bara 13 av 15 rätt.

Har jobbat idag. Det var lite tjorvigt där mitt på dan så blev jättetrött i huvudet på eftermiddagen. Glömde också bort att jag skulle hämta mamma efter jobbet och det kom jag på när jag näästan var hemma. Oops.
Nu är barnen hära. En har däckat i soffan, den andra gör konst.

Haha, hade visst laddat hem ett album med en och samma låt - i 9 olika varianter! tur man kan deletea om man vill.

Ska ta kort på vad som händer i huset så ni får se!

Shit alltså!

Dom var över förväntan!! Skit goda! Solrosfröna på, aprikosen i.. ja sa jag jättegoda? Kan starkt rekomendera receptet! Det står att man ska göra 30 bullar, men jag gjorde dom lite större så det blev 18 stycken. Fuck YEAH I'm good!

La upp en låt ändå, fniss.

Håller på att ladda hem nya sköna tunes. Har fastnat i nå RnB träsk så det är Chris Brown, Ne-Yo och Rihanna som gäller.

Vad kan man ge i inflyttningspresent?

Det här med gamla bilder var ju kul! ELLER HUR!? Haha ;D

En släkting till mig mår mindre
bra vid polishuset i Norsjö! :D sommarn 2007
klicka på bilden

ZOV GÅTT!

An other great tune!

Valde detta klipp eftersom jag gillar killen moves,
men det är inte hela Ne-Yo - Miss Independent.

Just de ja..

Min vän Mitchell fyller ju år på söndag kom jag på. Och om jag är i Ume kan jag ju inte ringa och gratta han, för när jag kommer hem till Pite igen så har han redan fyllt.. Måste kanske ringa och säga det redan på fredag innan jag far. Hm.

Om jag inte berättat det förut så läser jag jävligt många bloggar varje dag! Och varje dag hittar jag fler som jag antingen fortsätter att läsa, eller klickar bort och glömmer. Bra tidsfördriv och man kan ju lära sig något på köpet (eftersom det finns bloggar om ALLT) Kanske något för dig syster? Hitta en om healing och spådomar och allt som du är intresserad av.
Nåväl. En som jag kollar varje dag är en av Sveriges största (ni läser den kanske själv?!), Blondinbella. Och idag länkade hon till 5 andra bloggar, varav en var lite.. hm, intressant?! Kolla sjävla; Hära.

Nä, bröd var det! Hejj

PS. Nu kan jag se TV IGEN!!!!

ÄNTLIGEN MÅNDAG IGEN!

Håller på att baka bröd! Hoppas dom blir lika fina som de på bilden och att det smakar över förväntan! Frukostbullar heter receptet, taget från HJ.

Idag har jag jobbat. Började halv 9 så jag, hör å häpna, gick ut och gick före! Och när jag kom hem - först då steg mamma upp. Jobbet gick bra, men jag fick en smärre chock när dom ställde fram köpta kakor till kaffet när det finns all tid i världen att baka egna. Och de gamla tantorna är nog vana att rulla kakor från förr. Jaja.

Såg film igår, 3:10 to Yuma. Riktigt bra! Även om det var en lite spännande action film av något slag så höll jag nästan att börja gråta i slutet.

Är det föresten någon som lyssnar på låtarna jag lägger upp?

I morgon är det jobb som gäller igen. Jag och en annan vikarie. Ska nästan bli skönt att "slippa" de ordinarie. Känns som att dom inte alls litar på oss och törs lämna över arbetet. Idag gjorde dom tex i ordning sås för imorn, lol. En annan rolig grej är att idag gjorde och åt vi mos, i morgon ska vi göra mos OCH på onsdag ska vi förbereda och skala potatisar till mos (jobbar bara till 12, så far innan lunch). HAHA! Nästan sjukt..

Ringde ner till Ume förut idag och beställde en kjol som inte fanns i rätt storlek här i ruttna Pite. Ska förhoppningsvis ner till helgen!! :D:D Om dom nu inte ringer om jobb.. vilket vore typiskt. Men iaf! Fredag blir det nog att ta bussen ner. Fanny hade klassfest fredag, men lördag har dom inflyttningsfest (Fanny och Josse). ANNA min vän ska jag också hälsa på! :D Och hon, frisören, ska toppa mitt hår. Yes!


Josse, jag, Fanny på balen (eftersom Anna gick frisör i Lule gick hon på deras bal)
och jag och Anna studen-onsdagen.
Nyare bilderna är på en anna dator..

Nu ska jag kolla min bröddeg. Ha en bra kväll! So long suckers.

Vilodagen

I Pite är det idag varmt och vackert väder. Ändå har jag inte tillbringat dagen ute.
Vi tog en tripp till stan för att hämta vofflan och handla lite (jag fick limegröna fina glas!).

Igår kväll for jag till en gammal klasskompis och var med henne, hennes syster och p-vän. Vi hyrde en dålig film (The nines) och åt godis. Så det var en lugn kväll, även om det inte blev speciellt tidigt då jag skulle hämta päronen från stan.

Pappa och vår gamla granne (han ser då iaf skitgammal ut) håller på att fixa uti kabeltvn. Så man äntligen kanske kan börja se tv.. för att för tillfället har jag svart/vit snötv.

Ska nog käka en glass ute nu. HEjdÅ!


Grönt är skönt

Listad

Namn: Ida Anna-Lotta Dahlberg
Födelsedag: 17/3
Ögonfärg: Grön
Hårfärg: Mörkblond
Längd: 165
Högerhänt/vänster: Höger
Stjärntecken: Fisk
Skostorlek: 39
Är dina föräldrar skilda: Nej
Sport: På tv
Helgdag: Lördag
Årstid: Alla!

HAR DU NÅGONSIN
Varit kär: Jo
Blivit dissad: Ja
Föreställt dej ditt ragg naken: Kan nog hända
Skolkat: Ja, men det var inte ofta
Sovit utomhus: Ja
Sett en död människa: Ja
Retats: Kanske nån gång, men framför allt blivit retad

THIS OR THAT
Cider/Öl: Öl
Pepsi/Cola: Vole
Kärlek/Sex: Kärlek
Jordgubbar/Blåbär: Blåbär!
Kött/Veg: Både och
Tv/film: Tv
Gitarr/trummor: Gitarr
Adidas/Nike: Nike
Kinesiskt/Mexikanskt: Mexikanskt
MTV/Vh1: Kollar aldrig

SENASTE/SENAST DU

Skrattade: Igår kanske?
Grät: Kan ha varit när jag läste detta
Filmen du såg: Into the wild
Tuggade tuggummi: Idag på förmiddagen när jag var ute och gick
Drog ett skämt: Idag
Sjöng en sång: Idag

HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN

Druckit alkohol: Ja
Rökt: Nej
Kysst någon: Nej
Sovit tillsammans med någon av det motsatta könet: Nej
Sovit tillsammans med någon av samma kön: Nej
Bakat: Jo, haha..

Eric Prydz

Innan jag går tänkte jag bara dela med mig av en bra låt! Gillar dance/house, men det har jag sagt förut. Hittade ett klipp från Sensation White (Amsterdam) där dom spelade den här låten (inte klippet nedan). Nån gång ska även jag dit!



Kissis

Gick ut och gick på förmiddagen och hamnade hos storebror där jag åkte på att steka plättar i typ 2 timmar.. eller nå sånt. Sen gick jag hem och nu ska jag snart ner och se fotboll en stund.

Igår såg vi film hos Johan i Långnäs - Into the wild. Riktigt bra faktiskt! Kanske man ska ladda hem?!

Nä är som sagt kissis. Hejdå!


Min pluttatuering. Gjord på Kings Cross
i Sydney, YEAH. haha.

Friday I'm in love!

Har varit på Storheden idag. Köpte en blus, armband och ett par strumpbyxor - that's it. Men dom andra, shit alltså. Vaser hit, platsblommor och prydnadskuddar dit. Kul med en utflykt i alla fall. "Det är som att vara på utlandet för mig" sa faster.. haha!

Nu ska jag gå på en promenad nu och lyssna på nedladdade avsnitt av MNK i iPoden.
Sen blir det bara att vänta på att tjejerna ska höra av sig!

Även om fredagar är bra så är lördagar bäst!


Min rubrik

Hade inget att skriva om igår, så därför lät jag bli.
Idag har jag däremot jobbat (gått intro) på en dagverksamhet för dementa. Det blir verkligen en lång dag eftersom man inte gör speciellt mycket.. På eftermiddagen kom en man som spela gitarr och sjöng lite under en timma. Många av de gamla nicka till där dom satt i soffan men till och med en av personalen satt och kämpa för att hålla upp ögonen en stund. Ungefär vad jag också kände för!! Nåväl. Jag är inte fast anställd och ska nog kunna hålla mig vaken 4 dagar till!

I mogon ska jag till Luleå en stund mitt på dagen tillsammans med faster och kusin Ullis. Vi kommer hem före 2, så blir inte borta så många timmar. Efteråt blir det att vänta hem mina älskade vänner från Ume!!! :D:D:D Ringde Fanny ikväll och dom landar nog i Pite kring 6. Längtar massor!

Annars har jag inga planer för helgen. Vännerna har lagavslutning på lördagkväll så jag vet inte vad jag ska roa mig med. Ännu en kväll med memory?


Peace out
(För er som känner min släkt, visst är jag lik
någon på denna bild!!? Få se nu.. phö-, phö-. äsch,
minnet svek.)


Dålig humor, eller?

Är det bara jag som fnissar åt argalappen.se??

Nu ska jag lägga mig. Sov gott!

Blodpalt, den bästa palten?

Mamma har varit duktig, så snart blir det kalasmiddag!

Agneta har lagt upp bilder på hennes blogg på lilla Layla! Klicka här för att se bilderna.

Har städat och tvättat en bil idag, druckit kaffe och varit ute på promenad. Annars har det inte hänt så mycket annat idag. har varit och handlat två gånger också..

Palt palt, mera palt. Ge mig palt så blir jag stark!

Kommer snön snart?

Det kom aldrig några bilder på lillflickan. Kanske i eftermiddag.

Hade något i huvudet tidigare dom jag kunde skriva om, men började läsa en blogg om en cancersjuk tjej och allt försvann. Hittade länken på Stina-Lees sida.

I morse kl 8 när jag steg upp var allt vitt av frost. Det måste ha varit riktigt kallt inatt! "Det blir en fin dag" fick jag höra när mamma steg upp, efter mig. Har inte varit ute och gått ännu eftersom det bara var 3 grader vid 9.. Jaja, de hinns med.
Det ringde även i kvinna i morse och gav mig jobb i 4 dagar! Nu på torsdag och måndag, tisdag, onsdag nästa vecka. Ska vara på en dagversamhet för dementa (som fortfarande bor hemma). Kulkul!

Igår kom mamma med förslaget att vi skulle fara till Älvsbyn för att titta på jackor, "eftersom dom har en affär som brukar ha fina kläder." Tittade på henne för att se om hon verkligen var seriös (vilket hon verkade vara) och sa "Det är nästan lika långt till Luleå, så glöm det".

Ha en bra tisdag!

Högskole anmäld!

Nu när bedövningen släppt gör det ont där bedövningssprutan kördes in :P

Ikväll har jag tovat en till ängel, men en som står själv. Bilden nertill är lite taskig. Den fina glorian i guld synd inte så bra (tagen med webcam, yeah).
Min morbror Rolf skulle även maila bilder på prinsessan från Brisbane (hon ska heta Leila Alice Bianca), men dom har inte droppat in i min inkorg ännu. Får dom nog i morgon.
OCH så har jag skickat iväg min anmälan om utbildning till våren. Höll nästan på att glömma att det var idag man fick börja söka. Blev 4 sökningar på 4 olika orter. Nu är det bara att vänta till december då svaret kommer!

Nu ska jag sova. Hejdå!


Bedövad käft

Usch vad obehagligt det är att vara bedövad i munnen. Halva underläppen, tungan och hela kinden upp mot ögat på vänster sida är bedövat. Och det skulle visst ta fyra timmar innan det försvinner. bara 2,5 timmar kvar nu :P

Läste ett inlägg i morse av Nils. Kunde inte låta bli att skratta. Kul att han ändå är så öppen med alla pisamheter killarna gjorde på högstadiet. Inlägget hittar ni här. Även om jag inte är kille som kommer jag ihåg att det talades om dom där pissbomberna, haha.

Presenten jag gav Jonas.
Det är inte bara chilinötter, som endel trodde!


eSkil är en utsatt hund.. Och konstigt nog synd det inte hur
stor mun det känns som att jag har.
Klicka för att se större bild.

Måndag, vecka 38

Oh, igår laddade jag hem The Love Guru! Så jag kan se den hur många gånger jag vill!
Annars gjorde jag inte så mycket igår. Bråkade med Itunes (hatar det programmet!) och gick en promenad. Bastade även här hemma, vilket jag inte gjort på skitlänge. Fast det var som förr.. haha.

Idag har jag hunnit med en promenad, läst tidningen, duschat, ätit frulle och fixat mig. Som säkert de flesta hörde jag på nyheterna igår och läste i tidningen idag om den försvunne Carolin Stenvall.. Usch. Här har ni artikeln.

Nu ska jag snart till stan och sen till tandläkaren för att laga ett litet hål.
Ha en bra dag!

"I want to break free"

Har just bakat chokladdrömmar och ooh så goda dom är! Tur att jag ska ge bort dom!
Barnen har varit här, hunden har smitigt och vi har käkat varmkorv till lunch. Nu ska jag förbereda lite inför middagen med att koka potatisar.

Blev aldrig att jag hyrde någon film igår. Satt och spelade memory för länge.

Jag har inte sett något avsnitt av Idol, men igår hörde jag (och läste i tidningen) om att en kille från Tvärån, utanför Älvsbyn, hade gått vidare. Hitta ett klipp nu, haha. Antingen är killen jättenervös eller så är han jävligt bra på att spela. Själv tror jag på det sistnämda! Han hade säkert rätt att komma vidare ändå, även om jag inte vet vilka som gått vidare tidigare. Här har ni klippet:



Int dug hejn. Ha det bra!

Kadja, fredag ju!

Var som sagt till stan förut. Köpte bland annat långstrumpor (heter det så?) och en "tunika" som hette t-shirt. Och grejer till Jonas present. Är själv riktigt nöjd med resultatet av det jag gjorde! :D Kan visa en bild på söndag.

Före det var jag till faster och "fixade" hennes hår. Sminkade henne också, haha. Fin blev hon i alla fall! :)

Jag ringde till Norge förut idag. Men dom har då inga lediga platser just nu. Jaja. Ska söka ett annat jobb på måndag och så ska jag nog också gå intro för hemtjänsten i Hortlax.

Idag när jag var på stan var det en som försökte få mig att gå med i "pyramidspel" (eller va det nu heter) . Vad ska man tro om sånt?

Nu ska jag och hälsa på min bror och hans snygga barn. Efteråt ska jag och hyra en film! Hoppas dom har någon bra!
Ha en bra fredagskväll!


Ser uppstoppad ut, haha.

Johnny Cash

Fem år sedan idag Johnny dog.


Prinsessan från Brisbane

Inatt kl 3 svensk tid snittades min kusin Agneta, som bor i Brisbane. Efter 4 fick jag ett sms om att hon hade fått en flicka!! 3640 gram och 53 cm.
När jag var liten kallade dom mig "Prinsessan från Norrland", så hon kommer vara "Prinsessan från Oz".

Imorse skjutsa jag mamma till Havsbadet och efteråt for jag till tandläkarn. Berättade om mina öronproblem, haha. Så han kände på alla möljga stället i käften och utanför, så efter en stund hade jag saliv i hela asiktet! Kändes det då som i alla fall. Hade ett gränsfalls hål under en fyllning. Men fick då en ny tid på måndag för att laga det.

Idag ska jag till stan en sväng och handla lite grejer. Bland annat en present till min vän Jonas som fyller 20 på söndag! Lyllo han. Och lite mat till i morgon. Ska nog hyra en film också! Något bra förslag någon?

Ska och fixa fasters hår, haha. Hejdå!


Blä

Idag har jag hunnit med att gå ut och gå med Eskil. Såg en massa älvsbyungar som skulle gå Eliasleden. Undra hur långt som ska gå?

Är ju som sagt ledig idag och nyss ringde dom och sa att jag inte har något jobb i helgen eller nästa vecka som planerat. FÖRBANNAT! Är ju nog less att vara hemma. Nu får jag tillbak för att jag valde bort äldreboende i somras. För hade jag jobbat där hade jag nog haft vikariat nu..

Hejdå /Besviken

The Love Guru!

En film som måste ses!! Så jävla bra alltså, haha. Tror både jag och Tove skratta oss igenom hela filmen. Tyvärr försörs lite av det roliga när det översätts till svenska, men så är det nog alltid.


Metallica

Jävligt lång låt. Dock är det bara de 4 första minutrarna som är bra, resterande 4 är mindre bra!


Betalad radiolyssnare

Jag som har längtat till i morgon sen jag sist jobbade i fredags.. Och så ringer dom från jobbet och säger att jag inte behöver komma eftersom en vårdtagare åkt in på sjukan. Typiskt! Jag som såg fram emot att få jobba igen. Men jag får betalt ändå, haha. De ni. Vad ska man ta och göra för kul då?

Var och träffade läkaren förut. Det var inget fel på mina öron, så det var ju bra. Men min käkmuskel är spänd och det är därför jag har ont. Hm, knepigt. Så nu är det käkövnigar och massage som gäller tills muskeln har släppt lös litegrann. Tur att det ingenting kosta eftersom jag är under 20.

Sitter och lyssnar på Mammas nys kille. Jävlat kung som alltid!

Doktorn jag kommer

187 dagar kvar tills jag fyller 20! Då ska jag ha en stor fest!

Annars händer det inte så mycket här i byn. Har bokat tid på vårdcentralen idag, äntligen. Har haft problem med vänster öra till och från sedan i somras. Men första gången jag ringde tyckte dom skulle ha haft mer ont än jag hade. Jaja. Nu fick jag en akuttid, haha. Pinsamt om det inte skulle vara något fel. Men samtidigt känner jag ju själv att allt inte står rätt till där inne.

Ikväll ska jag och min vän Tove på bio! Vi ska se Love Guru. Vet inget om den filmen annat än att den är från 7 år och att killen på bilden har massa brunt hår. Hoppas det är något att se, haha.

Nu är sotarn här. Vad är en fastighetbetäckning?? Eller nå sånt. Fatta då inte alls vad han ville ha reda på.

Hörs sen! ha en bra kall onsdag.


Fiskrensare någon!!??

Eftersom dagarna här hemma utan jobb och vänner är ganska tråkiga, så tänkte jag förut när jag var ute och gick med hunden att jag ändå skulle ta och kolla upp det där med att rensa fisk i Norge.
Tänkt och gjort! Nu har jag kollat runt på en massa forum, bloggar och andra hemsidor där folk skriver om jobb och erfarenheter. Det ska visst vara tråkigare än det ruttnaste jobb man kan ha, men att arbetskompisarna gör att man överlever. Så det är verkligen någonting för den som vill träffa folk och tjäna lite pengar.
Hittade en fabrik som ligger på en liten ö, Fröya, utanför Trondheim som många skrev om. Kanske jag ringer dit i veckan? Eller va säger ni???!
En månad eller två nu innan jul.

Haha, jo Anna jag har börjat om att skriva. Men har nog bara gjort det i drygt två veckor. Du har inte missat då mycket :)

Fanny ringde ikväll. Dom har fått till det i nya lägenheter. Blä för dom. Eller kanske blä för mig som sitter hemma och ruttnar medan dom bor nere i Umeå och har kul?
Jag saknar dom massor i alla fall! Alla tre!

Nu ska jag gå läsa. Hejdå!


Ointressant

1. Vad är klockan? 17.00

2. Ditt namn?  Anna-Lotta Dahlberg

3. Smeknamn? Lotta

4. Piercings: 4 sammanlagt i öronen
5. Ögonfärg: grön

6. Födelseplats: Piteå lassarett

7. Favoritmat: Kanske grillad kyckling? Tycker om det mesta
8. Någonsin varit i Kalifornien? Nej
9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Nej

10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Ja

11. Varit med i någon bilolycka? Njae.. En körde på oss bakifrån och det gick inte alls fort. Hon fastna bara på våran krok.

12. Krutonger eller baconbitar?   Krutonger

13. Favoritdag på veckan? Lördag!

14. Favoritrestaurang: Har ingen

15. Favoritsport: Har ingen

16. Favoritdrink: Irish coffe eller Daiquri Strawberry (fast det är en cocktail)

17. Favoritglass: Vanlig vaniljglass slår nog aldrig fel

18. Walt Disney eller Warner Bros: Öh?

19. Favorit-snabbmatrestaurang: Sunes

20. Vilken färg har din sovrumstapet ? Ljusgrön

21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? Ingen

22. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Min kusin

23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort? En bilaffär kanske

24. Vad gör du oftast när du är uttråkad? Sitter vid datorn.. allt för ofta

25. När går du och lägger dig? Beror nog mest på morgondagen, men någon gång efter 10

26. Vilket tv-program missar du inte? Följer inget på tv just nu, men Criminal Minds är bra

27. Senaste person du gick ut och åt middag med? Ey mami

28. Ford eller Chevrolet? Chevrolet

29. Vad lyssnar du på just nu?  Pappa som snackar i telefon

30. Vilken är din favoritfärg? GRÖN

31. Hur många tatueringar har du? En

32. Har du någon gång kört slut på bensinen? Nej

33. Katter eller hundar?  Hund

34. Klockslag när du blev färdig med det här? 17.11


Min ängel


Min tovade tavla som jag har skrivit
om nu ett antal gånger, känns det då som iaf :P


Elvis från igår!

Klicka på bilderna så blir dom större.

Hemmafru, finns den utbildningen?

Har kokat min första sylt idag! Oooh, jag är så duktig. Kanske jag ska sattsa på en karriär som hemmafru istället?! Blev krusbärssylt, något som vi aldrig haft hemma förut. Surt, men jag fick inte he i nå mer socker..

Annars har det inte hänt så mycket annat än att vi även plockat alla krusbär. Och det kommer nog inte hända så mycket annat spännande idag heller :P Har redan ätit middag (det är nog bara i Sverige man äter middag innan kl 18) och lite senare ska jag gå ut och gå.

Kusin Ankie från Lule (egentligen Eskilstuna) kommer hit på lördag! Wohoo.. Något som inte händer allt för ofta med tanke på hur länge hon egentligen bott i grann kommunen.

Sitter vid den stationära datorn nu och håller på att lägga in bilder.

Mors lilla Olle i skogen gick

Söndag! Dagen man aldrig gör någonting av är här. Så var det i alla fall förr, när man gick skola. Men idag! Idag har jag och mamma bestigit berg, Kallahatten, tillsammans med fyra av mina syskonbarn. Den minsta, Elvis 2,5 år, var riktigt duktig och gick båda vägarna helt själv. Fast han somna i bilen på väg hem.. med all rätt.

Försöker lägga in bilder på datorn, men nått har hänt sen jag installera webcamen. Och nu verkar de som att de är nå fel på alla usb uttag.. cpcpcpcpcp datttooooOOorrrRR!

I morgon hoppas jag på minst lika fint väder som det har varit igår och idag!

Har denna låt på huvudet just nu:


Vissa tycker att Timbaland är överskattad, men jag tycker alltid han lyckas (även om det inte är han som sjunger hans låtar) och har lyssnat sönder hans senaste album!

Jäkla lort Pite

Jag har inga kompisar kvar här i Pite. Blä. Och nyss försökte jag ragga med en på bio, men nä det kändes inte lockade. Nähä. Och Peter som skrev "Tur du har brorsan iaf" är upptagen ikväll. Men tack för stödet bror!

Usch. Nu vill jag bara att året ska ta slut så 2009 kommer någon gång så jag också kan flytta.

Ska och äta middag hos några nu. Hejdå

Let me think wbout it..

Vet inte vad jag ska skriva om.. Sitter och väntar på att systerdottern Emma ska komma förbi och hämta sin present (hon fyller 15!) och sen ska vi och plocka krusbär.
Idag har jag varit ute och gått på förmiddagen (varför var ni inte hemma peter?) och for en sväng till stan för att handla efteråt.

Lyssnar just nu på P3 där danska Ida Corr är med. Känner bara till en låt med henne, men den är riktigt bra och man blir lika danssugen varje gång man lyssnar på den!


Norrlänningar hit, norrlänska dit

Läste just Blondinbellas pojkvän Nils blogg. Han besriver oss norrlänningar för övriga svenskar precis som om vi kom från en annan värld, hahaha! Jag skulle mer vilja beskriva det som om stockholmarna själva kom från en annan värld! Usch för huvudstaden! Ni som har facebook, jag rekomenderar gruppen NBF, Norrlands Befrielsefront. Även om det mest är själva huvudstan jag huser agg mot.

Jag ska iväg och jobba nu! Dom ringde förut idag och frågade om jag kunde eftersom någon hade blivit sjuk. Självklart, jag har all tid! Fick även jobb 7 dagar i rad från och med torsdag nästa vecka. Tacktack!

Skickade iväg födelsedagskortet till min kompis Mitchell. Han har förut skrattat åt hur jag skriver på engelska, så han lär väl få sig ännu ett gott skratt när kortet kommer fram.

Måste fara (åka som dom säger i Sverige). Ha en bra fredag kväll!

Mitchell med en Bluetongue
(stor ölda med blå tunga, hah)

I'm siiinging in the rain

Nu tycker jag det har regnet nog för i höst!

Idag ska det ju som sagt vara strömavbrott mitt på dagen i hela 4 timmar. Jag tyckte vi skulle gå upp på Larssonsberget under tiden, men det går ju inte om det regnar. Jag får gå en promenad nu innan istället, så jag hinner duscha medan det finns något varmvatten.

Ska även komma ihåg att ta kort på tavlan, blev ändå nöjd med den. Tack Emma för insperationen (systerdotter).

Familjen

Lite Familjen såhär på kvällskvisten. Triple J, som är en radiokanal i Aus, spelar faktiskt Familjen då och då. Kanalen är bra på så sätt att den aldrig spelar "stor" musik (som andra kanaler spelar sönder). Den är oftast först med att spela låtar, som sedan blir stora, och den spelar även väldrigt okända låtar, tex Familjen. Vem annars än svenskar i Aus förstår vad dom sjunger? Kul ändå! Min kompis Fanny brukar weblyssna, jag är dock en trogen P3are!



"Va jag är bra..

..tänk så fint de skulle va, bara alla va som ja". (Va jag är bra - Euskefeurat)

En backpacker Lotta

Idag var jag ju som sagt och lämnade blodprov för att se om jag kunde bli blodgivare. Man måste ha ett blodvärde på minst 120 och jag hade 144, så det var bra! Efteråt for jag till stan och köpte nå smågrejs och även ett Happy b-day kort som jag ska skicka till min kompis Mitchell i Aus. Han fyller 21 den 17e, vilket är en stoooor dag där! Massor större än våra 18 och 20 års dagar.
Efter det har jag lagat middag, sovit, varit ute och gått och tovat en tavla med ett ängla motiv. Kan ta kort på den i morgon när den torkat och visa.

Köpte en degskål idag. Och nu sitter jag och kollar på ljuvating.com.. Åååh så mycket fint det finns! Jag är nog ingen hejare på inredning, men jag älskar köksprylar och porslin!

I morgon är det fredag och va faaan ska jag hitta på då. Dessutom kommer det vara strömavbrott mellan 12 och 16 eller nå sånt. Dumma timmar och dumma pite-energi. Tur att mamma är ledig så jag har någon att prata med (då inte ens min bästa vän radion fungerar)..

Nu ska jag läsa och sen sova. Hejdå!

Blä för torsdagar

Ska och lämna blodprov på blodcentralen för att se om jag kan bli blodgivare idag. Efteråt ska jag göra några ärenden på stan, bland annat köpa käka så jag kan laga middag till familjen (laxpudding). Och senare, närmare kvällen ska jag hämta upp min mor.

Tänk om det ändå varit fredag idag så måndagen snart skulle infinna sig. Om än hemtjänsten är tråkig, så är det massor bättre än att vara hemma! Fo' sure!

På tal om engelska, hahahahhaa. Min störda men ändå roliga chef, som jag hade när jag jobbade i en pub i Australien, har skrivit till mig på facebook:
"anna, when i come to sweden, i want to fit in with you swedes so when i am there my name will officially be Olof Torborg Hagglund. But you can call me Sven for short. Example: "Lets pash Olof Torborg Hagglund" can be shortened to "Lets pash, Sven" OK??"
Man kan ju inte göra annat än skratta och undra vart fan han får allt ifrån! Pash=kyssa btw..
Så om är någon sugen på en 27 årig överviktig australienare som bär bara märkeskläder och bor fortfarande hemma hos sin mamma, så kan ni ju höra av er!

Nä nu är jag hungring. Ha en bra dag!


Coldplay! alltid


Vilken tur!

Jag och Eskil har varit ute och gått en runda. Och nu plötsligt börjar det regna! Tur vi gick tidigare.

Igår fick jag hem två biobiljetter med posten. Men jag vill inte se mamma mia, arns rike eller indiana jones! Jävla sug bio 3an i Pite!
Men kanske Love Guru som har premiär på fredag. Och jag får väl i värsta fall gå ensam..

Nu ska jag duscha och sen käka lunch.

Onsdag, men vad är det för vecka?

Sen jag gick ut gymnasiet har jag slutat tänka på vad det är för vecka. Jag håller mig till datum numera. Men en gammal klassis, Amanda, fråga om vi skulle boka in nå v. 38. Men när är de? Och där nere i höger hörn på datorn får man bara reda på tid och datum. Nåväl.

Jag börjar inte jobba förens kvart över 3, men har ändå varit vaken sen kvart över 7. Beror på att jag skjutsa in mamma till stan, men jag har ju inte somnat om ännu! Blir nog en nap senare.
Jobbet igår gick förövrigt bra. Hemtjänsten var som förväntat..! Ointresserad och tråkig personal som tyckte det var för jobbigt att hälsa på en ny medarbetare (jag hade en namnskylt på mig, men vad heter dom?), sura vårdtagare som tycker det är jobbigt med ny personal som dom måste prata med och illaluktande gamla hus (jag vill hellst aldrig ta av mig skorna!). Rökare inomhus var nog det värsta. Dom som känner mig vet att det är bland det västa jag vet!! Och tänk er då inomhus - utan att fläkten är på. BLÄ!
MEN då finns det tanter och farbröder som faktiskt gör arbetet lite enklare att stå ut med. De som skiner upp när det kommer någon som hälsar på och som samtidigt har barn som ser till att husets innehåll har bytts ut sen bygget, i alla fall under 90-talet. Och som köpt rengöringsmedel med cintrondoft! Lägg på minnet bror, allt ska lukta gott! Inte gammal instängd piss..

Jag ringde till Umeå igår för att höra hur studenterna har det. Dom har skrivit kontrakt till en lägenhet på 87kvadrat!! Nåjs, nåjs! Inflyttning blir till helgen. Så jag väntar bara på inbjudan till inflyttningsfesten!

Nu ska jag göra nå vett. Läsa en blogg eller två? Hejdå

Gah.. trött och less

Nu har jag suttit här vid datorn sen efter jag var klar med middagen. Nu är min rygg och nacke trötta.. Ska gå och lägga mig i soffan och se tv!

Hoppas mina vänner har det bra där borta i Ume.. Jag saknar dom så jag gråter ;(

Hörs i morgon!

Chris Brown



Min musiksmak är väldigt allsidig! Hade först tänkt lägga upp den nyare med låten med Chris Brown (Jordin Sparks ft. Chris - No air), men jag tycker nästan den här låten är bättre! Om än båda är bra..

September, september din dumma..

Nu är jag på hemmaplan igen efter en helg i söder.. Idag körde jag till Skellefteå på förmiddagen och hämta upp mamma som snällt satt och vänta på busstationen i solen.
Sen gick vi på stan. Jag köpte lite smink och ett par skor. Det var nog skorna jag mest var ute efter, så jag är nöjd.

Och i morgon börjar allvaret igen efter två veckor utan jobb. Hemtjänsten nästa. Jag ogillar att städa (mitt egna hem är okej) och tänk er då gamla sura pedanter, huuh. Jaja.

I fredags när jag körde upp mot Arvidsjaur träffa jag på en och annan ren. Tog faktiskt kort på en av dom så jag kan visa för mina kompisar i Australien. Där har dom ju kängurur och vi har renar. Då vet ni. Jätteintressant..



Smink från Make up store och Isadora, skor (haha, trodde ni de var nå
finskor jag hade köpt så trodde ni fel) och en mjölkkossa blev det idag!


Fick min första Gällivare Sunrise i lördags. Någon anna åt upp
korven, men drinken var god!


Tack för mig.

RSS 2.0