Fredag!

Just nu regnar det ganska bra. Gör då ingenting eftersom det inte är lika varmt då när inte solen är framme.
Igår var jag och klippte mig. Frisören tyckte nog att det behövdes trimmas rejält för hon tog av ganska mycket, men det är ändå fortfarande långt. Efter de gick jag hem till Elissa och Mitchell och vi for till en pub och åt middag :) Blev bjuden till Elissas jobbs julfest på onsdag! Kulkul. Sa även till henne att du och jag, Fanny, gärna kommer till henne på juldagen och vi var fortfarande välkomna :) Mitchell skulle sen till golfklubben med sina kompisar och då skulle han även prata med killen som sköter stället om att jag vill jobba där!
Idag blir det nog utgång men med vem vet jag inte riktigt ännu. Det ordnar sig alltid. Tror inte jag har någon större lust att följa med till Maitland imorgon för att se när barnen hoppar i hopptorn och man själv bara står och svettas i solen. Ska va med barnen hela nästa lördag ändå när föräldrarna ska på julfest så det kan ju va skönt att få va ensam några timmar imorrn.

Wellwellcykelställ. Ha en bra helg allihop! Och ni som har sjukdomar såhär före jul, krya på er!
Kramar

Kurs med Kurt

Steg upp före 6 i morse för att sedan ta tåget till Hamilton, en förort till Newcastle. Kom dit en timma före RSA kursen börja så jag satt i en busskur och lyssna på radio :P Kursen var okej.. Mycke snack och en bra "kursledare", eller vad man nu kallar han, men lite för lång. Vi lärde oss ju inte direkt att hälla upp öl, utan vi gick igenom alla lagar och vad man ska göra med underåriga drickare, för fulla människor och sånt. I slutet hade vi ett litet prov (man kunde inte direkt misslyckas) och eftersom dom andra var tusen gånger bättre än mig på det engelska språket så var jag bland dom sista att bli klar för att kunna ställa mig i rättar-kön.. Viiiilket gjorde att när han precis hade rättat mitt och jag fått mitt diplom (bevis på att jag gjort kursen) så gick det första tåget hem till Singleton.. Fick sitta och vänta i 2 timmar, till klockan 6, på att nästa tåg skulle gå. Sen så gick jag hem i flipflops från stationen.. Så det vart inge touch för mig ikväll.. är nog trött och less ändå.
Jo föresten.. De första jag såg när jag kom till Hamiltonstationen efter kursen var tre poliser som tagit fast två 12-15 åriga (svårt att bedömma åldern) pojkar med två 6pack bourbin & cola, hahaha!

I morgon händer det nog inget speciellt. Ska klippa mig på torsdag. Kanske ska ut med Kyle på fredag och på lördag kanske jag ska följa med till Maitland när WesTrac har nån familjedag, men får se hur sugen jag är på det då.

Nä, time for bed. Ha en bra dag! Kramar

Lördag eftermiddag

Är barnvakt idag eftersom dom är och handlar julklappar i Newcastle. Vi skulle egentligen fara på bio, men eftersom det aldrig verkar vilja sluta regna så fick dom hyra film istället. Inte lika kul, menmen.
Igår var vi ut en sväng. Börja hos Elissa tillsammans med en annan tjej, Zara. Sen gick vi till puben och träffa massa folk. Alltid lika trevligt. Sjöng "ja må du leva" till nån random kille som fyllde år, det uppskatta han :) sen efter att puben stängde gick vi alla, några fler än vad vi var före, tillbaka till Elissa (numera Mitchells ställe också). Sen när det var dags att bege sig hemåt kring 4 så fick vi vänta på taxin i över en timma, de sög. Så jag gissar att jag somna kring 5 och blev väckt kring 7 igen. Meeen vem behöver sömn egentligen? Överskattat.

Igår anmälde jag mig till en RSA (Responsible Service of Alcohol) kurs i Newcastle som hålls på tisdag under 6½h. Man måste ha gått den kursen för att få jobba bakom en bar eller servera alkohol överhuvudtaget. Måste nog gå en till kurs också som har med pokermaskinerna att göra eftersom det visst är betydligt lättare att få jobb då.

Ikväll ska jag nog ner till golfklubben (en restaurgant/pub), där Elissa jobbar extra, och umgås med Mitchell. Han blir klar läkare om ett halvår och han är inte ens 24! Ganska smart kille de där, sjukt rolig också!

Jag vill hellst av allt lägga mig och vila en timme eller två, men måste nog istället städa undan lite av allt snorungen har dragit fram.
Ha en bra lördag! Kramar

(kolla din mobil Peter om du har fått nå sms av mig, inte din jobbarmobil utan den andra)

bilder

har lagt upp dom få bilderna som togs i helgen..

http://www.pixbox.se/alb_show_id630073_page0.html

Ha en bra onsdag!

Onsdag förmiddag

Kan börja med att berätta att mamma ringde i måndags om deras resa och hon har bokat om så att dom kommer hit tre veckor istället för två! Såå mycket bättre! Dom far alltså hemåt den 9e mars istället för den 2a.

Igår åkte jag till ett shoppingcenter i Maitland eftersom jag ville ha nå att göra på min lediga dag, plus att Shane satte ut nå bomber som dödar äckliga djur som ser ut som kackerlackor men som kan flyga!, vilket gör att man inte kan va i huset i några timmar. Gick ändå ganska bra att döda några timmar i ett hyffsat litet shoppingcenter (långt ifrån Kotara eller Parramatta!! kanske som ett av deras plan, eller itne ens det). Självklart är dom inte sena med att börja juldekorera överallt men jag tycker ändå det var lite överdrivet med tomten som gick omkring och slog med sin klocka eller vad man nu kallar det.
Sen på kvällen var det dags för touchfotball; Man använder en oval boll på en rektangelplan med ett mittsträck. Man får bara passa bollen bakåt och om någon från det andra nuddar en så måste man rulla bollen mellan bena till en annan i ens lag. Man gör mål genom att lägga bollen på det andra lagets kortsida (som i rugby) men har man blivit nuddad 5 gånger inom laget innan man gör mål så går bollen över. Den går även över om man inte kan fånga den när någon passar. Påminner lite om handboll för det enda man gör är att springa, haha. Blir nog bättre när man kommer in i det mer för dom flesta i laget har aldrig spelat de och vi förlora med nå konstiga siffror som 20-3 :P

I måndags före pumppasset så börja en tjej prata med mig (hon är oftast där samtidigt som jag) om hur varmt det var och sånt eftersom jag var svettig redan då efter cykelturen ner till gymmet. Hon hade noterat att jag var ny i stan och fråga hur jag tyckte det var och om jag hade lärt känna någon. Slutade i alla fall med att hon tog mitt nummer och sa att jag kunde följa ut med hon och hennes kompisar! :) Kul!

Just nu (10.15) är det lite disigt men säkert varmt som tusan ute ändå. Solen kommer nog fram mer senare.
Ha en bra dag och hälsa Tommy grattis från mig, Monica!
Kramar


Trött!!

Steg upp efter 5 lördag morgon, klädde mig och så for vi iväg mot Sydney, jag Kerry och Jelena. Starx efter 8 plocka vi upp Fanny i Strathfield och sen var vi med Jelena drygt en halvtimma i ett ställe nära city medan Kerry var på nå ställe. Efter det tog jag och Fanny nå tåg in till city, gick ner till Darling Harbour en sväng (bestod mest av kafeer som hade utsikt över vatten) och sen gick vi till nå shoppingcenter. Köpte en klänning, leggings och så var vi turister och köpte tjocktröjor med Australien tryck.
Det var vaarmt och vi visste inte riktigt var vi skulle gå så vi tog tåget hem och sedan taxi, men den sammanlagda restiden blev fööör lång! :P menmen. Vi åt middag och börja göra oss klara för kvällen. Tog sen tåget till en förort där vi träffa Fannys kompis Anthony. Hans kompis kom och plocka upp oss och så for vi till ett trevligt ställe där dom spela livemusik. Såg bland annat ett gäng transvistiter(felstavat?), haha. Och det syntes ganska väl att det inte var riktiga kvinnor! Satt bredvid en av dom och han hade riktiga gubbhänder heh. Men kul vare iaf! Ungefär tusen gånger bättre på att gå i högklackat än mig var dom också.
Efter de for vi till city till nån bar och satt där i nån timma, sen hem till en av killarna och sen hem. Somna nog
tillslut kring 5.20 söndag morgon efter att ha varit uppe i ~24h. 4 timmar senare vakan vi igen och sola litegrann vid poolen. Sen var det tid för mig att hoppa på tåget och fara hemåt. Trodde jag skulle få en hyffsat lugn resa och kunna chilla i Newcastle i nästan en timma, men icke de eftersom dom höll på med rälsbygge av något slag. Så istället satt jag på en buss i en timma och fick byta buss igen efter det. Eftersom man inte visste om bussarna skulle hålla tiderna eller ej så kunde jag inte slappna av på samma sätt. Men jag kom då i alla fall fram till Singleton tillslut. Fick se lumpenkillar här för första gången här också eftersom ett helt busslass som också steg av där. Trodde efter vad jag hört att dom skulle vara mer rakade på huvudet än vad dom var..
Somna hyffsat tidigt men i morse kring 6 börja dom leka för fullt i huset..

I morgon är jag ju ledig så jag tror jag ska bussen till Maitland och gå runt i ett shoppingcenter som dom har där. Vet då faktiskt inte annars vad jag ska göra. Sen på kvällen ska jag börja spela touthfotball! Kommer säkert göra fel hela tiden eftersom man inte får passa bollen framåt :P Det är en match varje tisdagkväll på skoj fram till mars eller något sånt.

Lägger nog upp dom få bilder jag har från i helgen senare någon gång. Ha en bra måndag! vi ska snart ner till lekgruppen. Heeejdå!

haft bättre stunder

Har jag tur kanske jag hinner träffa mamma och pappa över en helg nu när dom bokat sina biljetter hit - kortare än vad dom först sagt och tidigare. Kul att dom kan ta lite egna beslut också.. Ska dom dessutom hinna vila efter resan och hinna till Brisbane fram och tillbaka, ja då kan man ju dra sina slutsatser. Himla kul att dom har bokat, men kan tyvärr inte glädjas så mycket som jag hoppats. Inte vet jag väl om jag kan ta ledigt eftersom barnen inte har någon förälder hemma eller har något dagis bokat!

Sitter och tittar på bilder från Donalds kalas. Ser ut att ha varit ett bra kalas!

Tänkte på dig Anna-Lena i söndags när du fyllde år, men hade inte tillgång till internet då så jag kunde gratta dig, så Grattis i efterskott!


Helg, igen!

Som svar på din kommentar Anna-Lena.. I Singleton går det 16 killar/karlar på varje tjej/kvinna :P Australiens singeltätaste stad bland killar räknat i procent. Skulle kunna gissa att fler än hälften av dom jobbar i eller ovanför någon av alla gruvor som finns här runt omkring, men det finns även ett militärområde utanför stan (där dom gör lumpen, eller vad dom nu kallar det här), fast är inte säker om dom killarna räknas med i statistiken.

Här har det nu regnat hela veckan varje dag till och från. Har inte sett solen på bra många dar känns det som. Hoppas det hinner bli varmt till nästa helg så vi kan bada i Fannys pool!

Gudfar fyller 60 år idag, GRATTIS Donald!

Länkar till Fannys bilder som hon lagt upp från helgen när hon var här.
http://www.pixbox.se/alb_show_id614451_page0.html

Ha en bra helg allihop!

Tjaaaaaa

Idag har jag och Jelena en lugn dag hemma ensamma. Regnar till och från ute idag också så vi känner inte för att gå ut heller.
Tänkte lägga upp några av dom få bilder som togs i tisdag. Hoppas alla får en bra helg! Själv tror jag inte att det händer så mycket för min del. Kanske går ut en sväng i morgon kväll och sen tar det lugnt resten av helgen. Shane skulle nog kanske fara och tälta med pojkarna en natt, så det blir nog bra :)
Om ni klickar på bilderna blir som större (om någon inte visste)..

En kille som heter Gareth och jag
Elissa och hennes kille Mitchell
Mitchell och hans bästa kompis, killen som vann mer än 15000 kr den dan
Stötte en karl på stan som hade skrattretande kallingar, eller vad man nu ska kalla det!? HAHA

Kramar Lotta

Kall onsdag

Har sockar, långbyxor, t-shirt och långärmat men fryser ändå. Inte direkt varma vädret idag inte. Men det är kallare inne än ute, fast det regnar så jag känner inte direkt för att gå ut och värma mig.

Igår var det Melbourne cup dagen. Kring 2 kom Elissa och hämta upp mig och vi for ner till Cri för att träffa folk. Spela $2 på en häst eftersom Mitchell verkligen tyckte att jag skulle spela när jag likaså var där. Hans bästa kompis vann över 15000 kr eftersom han hade spelat över 500 kr på vinnarhästen, sjukt. Är glad att jag bara förlora 10 kr då det fanns människor som spelat för betydligt mycket mer pengar.
Det pågick race hela dan men kring 3 var själva Melbourne cup och då var det nästan packat inne i puben, men efteråt var det ganska lugnt igen. Träffa massa trevligt folk och hade en allmänt trevlig eftermiddag och kväll. Först kring 10 tog vi taxin hem och jag är inte avis på Elissa som skulle upp kring 4 i morse och ta flyget till Melbourne (hon hade inte packat någonting och hon var väääldigt packad själv, haha).

Idag har vi varit ner till simbassängen en sväng då Jelena har haft simlektion. Efter det har det inte hänt så mycket och det kommer nog fortsätta vara en lugn dag.

Bilderna är från förra måndagen då Kyle visa mig stället där fladdermössen hänger om dagarna. Ganska äckligt!
Ha en bra dag!


Söndag kväll

Förra natten blev jag väckt två gånger av att det dånade som aldrig förr ute av åska. Första gången var kring 1 och jag blev faktiskt lite rädd för jag har aldrig hört det dåna så högt någon gång förr. Nästa gång var klockan kring 4 och då vart jag nästan lite sugen på att gå ut att kolla, men jag var för trött. För när jag låg där i mörkret och lyssnade lystes mitt rum upp av blixtar som aldrig förr! Blixtar på blixtar utan uppehåll, större och mindre i säkert mer än 5 minuter! Kan ärligt inte säga hur länge det höll på eftersom jag somna mitt i allt, men häftigt var det i alla fall! Och regnat hade då minsann gjort. På till exempel en åker här nere hade det bildats en liten sjö.

Idag har det varit ännu en det-har-ingenting-hänt dag. Följde med Shane och barnen till en tråkig affär mitt på dan, vi åt lunch och sen har jag kännt mig lite som pappa  - nött kortspel på datorn. Gick en promenad på eftermiddan och det är nog vad som har hänt. Vi spela Bingo ikväll (ungefär som bingolotto). Såååå seeeegt, men vi hade då nå att göra under en timma.

I morgon börjar en ny vecka. Hoppas på att det blir en bra dag på tisdag. Lär väl bli enda dan nästa vecka jag gör någonting. Menmen..

Kul att du lagt ut bilder Peter! Du med Anna-Lena! :) Kul att se lite snöbilder, men kan inte kännas roligast att gå mot mörkare tider? För det såg ganska grått ut. Meenmen.

Ska gå och lägga mig nu. Ha det bra allihop!

Lugn helg

Igår var det en lugn kväll. Skulle se en film men det var så dålig så jag gick och la mig istället. Och idag har det inte hänt mkt. Jag, Kerry och pojkarna baka lite kakor mitt på dan, vi var ner till parken en sväng jag och Brock, Fanny har ringt och vi har gått en runda ikväll jag och Kerry. Morgondagen kommer nog även den att bli lugn. Hoppas att vädret kommer att bli som det var idag, molnigt och inte för varmt! Har regnat några kvällar i rad nu och ikväll även lite åska.

Ser fram emot att se bilderna Petrus! Länkar till lite av bilderna Fanny har lagt upp bland annat från när jag var hos henne och hälsade på. Nästa gång vi träffas blir antingen nästa helg eller helgen därefter då blr det jag som far till henne.

Hoppas alla får en bra lördag! Ska själv snart lägga mig. Regnar massor ute så det blir nog bra att lägga sig och läsa "Harens år" som jag lånat av Fanny (Anna-Lenas bok tror jag bestämt). Du borde läsa den mamma! Haha. Gubben reser runt i Finland med en hare.
Kramar

http://www.pixbox.se/alb_show_id608518_page0.html  FANNYS BILDER

...

Kerry kom hem sa att en mamma med två barn (+ två andra barn) vill ha barnvakt på tisdag under fyra timmar. Typiskt nog är det dom timmarna när Melbourne cup hålls och jag har andra planer än att sitta barnvakt. Att det verkligen kan vara en så stor grej. Shane har visst tagit ledigt och Kerry sa att det är "The race that stops a nation". Även om jag ingenting lovat måste jag ändå ringa och säga att jag inte kan.. tackar ju ogärna nej till extra pengar MEN eftersom pengar är inte allt och jag är bara i Australien en gång så vill jag inte missa något som verkar vara så stort. Typiskt...

Alla for till Maitland ikväll så jag blev ensam kvar. Hade tänkt ta en promenad och tror jag fortfarande hinner innan det blir mörkt. Åt ganska mycket cesarsallad med kycklig nyss, så får se om det blir av eller ej.

Tänker på er där hemma! Är väl kanske inte det bästa för hemlängtankänslan när mamma ringer och gråter i telefon.. Men jag är glad att du ringde!

Skrev ett inlägg förut idag också.


Vila i frid kusin Andreas!

RSS 2.0