Kaos


HEJ, JAG STÄDAR I MITT JÄTTE RÖDA RUM!






När vi flyttade in i lägenheten var kylskåpet uppdraget till max-kyla vilket resulterade i att allt flytande frös till is.
Så nu äter jag Slush-mjölk. MUUUU!


Längtan

Har suttit på bibblan hela dagen, sjukt tråkigt.
Efteråt cykla jag till Peddan och städade, inte heller så kul med bra att ha det gjort.
Och efter det har vi flänkt runt med släp och handlat en hörnsoffa, ett köksbord och en stoor spegel. Detta skulle sedan bäras upp till lägenheten i de tre inte så raka trapporna. Jag och Bastian gjorde ett mycket bra jobb och fy fan vad trött jag är nu.

Nu längtar jag efter mina älsklingar som kommer i morgon!


Tacktal

Vi har i natt sovit vår första natt i den stora fina lägenheten!
Riktigt nice och jag har en del tack att dela ut till:

  • Världens bästa Sofie & Jon för bär- och körhjälp


  • Världens bästa Fanny och Josse för städ-, bär- och monteringshjälp.
    Tack vare den förstnämnda har jag nu den renaste toan ever!

Kändisspotting på skolan

Sitter på skolan och väntar på att lektionen ska börja. Mitt emot oss sitter Hanna Ljungberg (hon har börjat plugga till sjukgymnast. Svårt att tro, men det är sant....) och jag frågar Benice om hon vet hur gammal hon är.
- Svårt att gissa, men kanske 27. Googla henne.

Sagt och gjort. Hon är hela 31 år, har idag en svart-vit randig tröja på sig och dricker ur en grön termosmugg.

Fokus?

Måste säga att tentan inte är i fokus just nu. Eller min hjärna kan inte fokusera just nu.

- Vi flyttar idag.
- Känslan av att mattes lilla hjärta Lintu har gått från en oskyldig valp till ett "problem". Jag blir lite ledsen och kan inte sluta fundera ut möjligheter.
- Får vi ner sofforna eller ska vi köpa i Umeå?

Men jag har världens finaste vänner som idag hjälper mig med första punkten! Och jag har sovit min sista natt på Pedagoggränd - jag suger på den idag!



Taget med Fannys superkamera hemma på Storgatan.

Flyttpackar

Jag packar för vet ni vad? Vi flyttar redan i morgon!!!
Får hämta nycklarna i morgon innan 4 och efter det sätter vi igång. Tur jag gjorde matlådor idag, mindre tur att jag får äta broccolisoppa till middag - lunch - middag -lunch. Men jag gillar det ju och det gäller att passa på medan man är i Umeå (då Daniel är inte lika överförtjust som jag som kan äta det flera gånger i veckan..).

Besiktning av mitt rum i morgon gör även att jag måste hålla det lite rent innan jag ens flyttat...


Sist med inte minst, min nya sjal.

Jaktrepotage

Mina jägare är med den lokala dagstidningen idag!!

LÄS HÄR!

Snacka om att jag är stolt!

Friday, I'm in love


Jag just nu med min supersnygga termosmugg
som jag fick av Daneil innan sommaren, thihi.


Idag har det varit en lugn dag för halva familjen. Lintu har sovit rätt mycket med undantag för en promenad till och från stans bibliotek och jag har plöjt genom tvättkorgen.
Nu ska vi gå och handla för kvällens middag som får bli skink-, ost- och broccolipaj gjord på omelettbotten.

Sätt ugnen på 225 grader.
Smält 2msk smör i en pajform och rör under tiden ihop
4 ägg med
1dl grädde.
Häll i pajformen och grädda till dess botten
fått en fin färg (torr och lite brun, ungefär..).


Rata p3 en timme

Eftersom jag inte är något större fan av Henrik Torehammar så väljer
jag att lyssna på Spotify en timme istället för alltid trogna P3.

Bland annat Brandon Flowers - Crossfire

 


Världsbladet, farfars kalsonger, PT

Många har sett avsnittet av Uppdrag granskning när de var på ett äldreboende i Piteå och vet att det inte bara rör just det äldreboendet, utan att det även förekommer på fler platser i landet.

Nu på morgonen läste jag den lokala nättidningen och blir återigen arg på min kommun, som väljer att förneka, förtränga och skjuta upp (går nästan att jämföras med min tentapluggning..). Jag hoppas verkligen för alla där ute att detta bara gäller Piteå kommun - pinsamt!

Läs här.



Men snart kommer jag länka till deras hemsida igen, för vet ni vad?! Daniel håller just på att göra sig i ordning för några timmars jakt med en reporter och en fotograf från Piteå-tidningen!

Vården

Primärvården, varför ringer man ens dit? Även fast jag inte har något akut
problem så vill jag ha hjälp och tvingas vänta längre än två veckor..

Skamligt så man skäms, men samtidigt tacksam över att hjälpen överhuvudtaget finns.

Nu blir det en snabb lunch (flygande Jakob från igår - riiiktigt gott!) och sedan
en regnig promenad med mina små hjärtan längst elljusspåret.


Inte stigit upp..

Daniel har åkt till jobbet och lämnade dörren öppen till sovrummet så hundarna kunde komma och gå som de ville. Lintu böka på ett tag, men det tog inte lång tid innan de båda somna om på varsin plats.

Själv ligger jag fortfarande kvar och har just uppdaterat mig lite om vad som hänt runt omkring.

Idag blir det bland annat ett besök på min första praktikplats och ett till bibblan. Men först ett avsnitt Dexter till småden vaknar.

Ha en fin dag!

Presenter och inredning

Alltså mina vänner, här kan man fördriva tid. Får flashbacks från när jag
var liten och ringade in grejer, ibland hela sidor, i leksakskatalogerna.

Perfekt för julklapparna!

Rolig tisdag

Dagen har varit riktigt bra! Började med ett seminarie som man haft ont i magen för helt i onödan (snacka om att man kan ha skitkursen ibland) och fortsatte sen med några roliga timmar på stan tillsammans med Benice, frun som verkligen kan få en att skratta!

Bästa köpet idag var ett datafodral i lila. Har inte varit lätt att hitta ett som passar perfekt då de flesta är antingen för stora eller för små.




Jag och Maja tittar på Idol och förbereder för en tidig kväll. I morgon blir det bussresa norrut efter en promenad med vår rödhåriga favorit på två ben - Fanny!


Trötta tjejen som i Umeå får sova i sängen,
men inte hemma på Storgatan.

Vår minsting



Fick ett mms av mina killar som är i skogen och jobbar.
Lintu fortsätter som ni ser att växa så det knakar!

Promenad runt Nydala

I eftermiddag har jag och Maja varit på en promenad runt Nydalasjön i det härlig höstvädret (fin årstid det här!).


Snygg-tjejen som älskar att bada.

Hursom så finns det en fin strand längst bort vid sjön, sett från där jag bor, där jag valde att släppa lös Maja efter att vi gått ungefär halva stranden. Precis när jag dragit av henne halsbandet tittar jag upp mot vänster och vad möts jag av? En blottare! Min första tanke var "Det där såg jag inte, SÅG JAG RÄTT?" och fortsätter gå mot andra kanten av stranden.

Mannen i fråga låg där naken med en t-shirt på, såg äcklig och nöjd ut. Såg att ett äldre par gick förbi mig och att de stannade upp och tittade från håll. Efter en stund, när vi hade kastat klart pinnar i vattnet och Maja hade jagat lite änder, fortsatte även vi och nu hade mannen även tagit av sig tröjan. Hinner bara gå en bit innan det äldre paret stannar mig och frågar om jag såg mannen varav jag svarar "Ja och han var väldigt obehaglig". De ville bara få det bekräftat eftersom de var på väg att ringa polisen.

Fortsatte längst med sjön och kunde skymta stranden i säkert 20 minuter, men inte kom det någon polis. Hoppas verkligen han fick sig en tillsägning och kanske ett rejält fängelsestraff alternativt halshuggn..

Hyra rum?

Eftersom jag ska vara hemma på praktik under 10 veckor i höst så kom mina kombosar med idén att jag ska hyra ut mitt rum. Så igår kväll hjälpte Daniel mig med att knåpa ihop en Blocket annons och efter ett besök på en restaurang så hade jag fått 5, hela fem svar. Och nu när jag kollade mailen hade jag fått 7 till.

Verkar alltså inte vara några större problem med att hyra ut rummet. Men tyvärr är det inte jag som ska bo med personen i fråga och därefter inte jag som ska bestämma vilka som får komma och träffa oss.

>Min annons<, om det skulle intressera någon?

Back in town

Jag och Maja har precis landat i korren efter en bussresa söderut nu på morgonen. Har haft en helt fantastisk helg hemma i Pitstan! Sitter just nu och äter en laxsallad av laxen som blev över från lördagens laxplanka, med lax som Daniel tidigare under lördagen metade upp med ett flugspö. Vi filmade även ett litet klipp till D's kompis som har svårt att få fisk trots oändliga timmar i vattnet under sommaren;


Det första året ♥

Idag har jag och Daniel varit tillsammans i ett år. Eller det är ett år sedan han frågade något i stil med "Alltså, är vi tillsammans eller?" och jag svarade med att fnissa och "Frågar du chans?!". Ett riktigt roligt minne och bara ett av måånga vi samlat på oss under året som gått.

Foton är ett bra sätt att minnas och återuppleva en del av alla minnen. Här har ni ett axplock av bilder på oss från det gångna året. (Eftersom jag inte har några bilder på nya datorn får det bli bilder från Facebook).





Min prins, mitt ♥

lördag kväll


Rast

Igår kväll hade vi en mysig kväll hos tjejerna. Det bjöds på latte, gurka med dipp och underhållning i form av bland annat Idol. Lintu skötte sig och det verkar som att han äntligen blivit rumsren! Tänkt vad glad man kan bli över ett litet pip. Matte och husse summerar dessa veckor med - bättre sent än aldrig!

Sitter på skolan och vi har rast. Efter 12 brummar vi hem och till vår lycka åker Josefin med oss.


Snyggingar från igår!

En bra dag

Har idag förtidsröstat. Känns bra att ha tagit tummen ur och gjort det. Efteråt åkte vi till Pilen och där mutades man med godis och rosor för att rösta rött. Desperata såhär i sluttampen?

Lintu trivs med att leva studentliv och få träffa nytt folk, men han måste sluta hoppas mot alla. Var är Caesar när man som bäst behöver honom?

Och så har det hänt en riktigt rolig grej idag. Mina kombosar var på lägenhetsbesiktningen och fixade så att alla tapeter i hela lägenhetens byts ut! Även om vi alla inte har samma smak och tycke så kommer det nog att kännas fräscht och bli fint.

Har även fått besked om de fem sista praktikveckorna. Kommer vara, håll upp era hakor, på min arbetsplats Medicin 3B i Piteå! Att det är de fem veckorna innan jul gör det hela mycket bättre.

Ikväll blir det mys hos Fanny och Josse och i morgon brummar vi upp till våra älsklingar ♥


En nyklipp Lotta (tusen tack Anna) och en snygg Lintu.

Praktikplats - check

Idag har jag fixat praktikplats till de fem första veckorna = supernice! Denna praktik kommer äga rum på ett äldreboende i Piteå som heter Berggården (som ligger granne med Musikhögskolan).
Gubben jag pratade med var skittrevlig, ville att jag skulle komma förbi och visa mig och samtidigt ta med valpen som hördes i bakgrunden. Kan det börja bättre?

Nu blir det en snabb middag och sedan en promenad i regnet till Sofie. Ikväll blir det ett besök nere i stan hos Anna och hennes boyfriend.

Praktik

Hallå gänget, glöm de där jag sa om stressen över praktiken. För vet ni vad?! - Jag får  ha 10 veckor praktik hemma i Piiiiteee!

Passar sådär jätte ypperligt nu när jag precis ska flytta in i lägenhet, not. Men jag tror det väger upp och det kommer nog bli en och annan tripp till staden i söder ändå!

Ida idag

Några har uppmärsammat att det är min namnsdag idag för mitt andranamn Ida. Tack så mycket!

Bjuder på bilder som är tagna med min nya, coola webcam.





Dexter s1 - check

Verksamhetsförlagd utbildning gör mig stressad och jag vill just nu inte vara på två ställen samtidigt. Det löser sig nog, tack för visat stöd och klappen på axeln.

Har idag sett klart första säsongen av Dexter. Måste däremot vänta med nästa säsong ett par dagar eftersom den är så fängslande och spännande att man inte kan lägga ifrån sig den, vilket kanske inte alltid är det bästa. Men ni kan vara lugn, har hunnit med en massa annat också eftersom man stiger upp med tuppen (eller Lintu).

Missförstånd

Jag upplever endel missförstånd här i bloggen, speciellt från Sofies sida. Så jag kommer därför med den roliga nyheten att vi ska tillbringa en helg i Ströööm i höst! Börja planera, för det går ej att stoppa.

Mina stora älskligar åkte iväg norrut tidigt i morse för att jobba och efter att de åkt såg jag och Lintu ett avsnitt Dexter. Tala om en bra serie och jag har första säsongen på min minidator! Efter det brumma vi ut till byn och nu sitter vi här efter att ha mailat in en enkät till skolan.

Nu kommer snart ELVIS hit och då ska vi äta lunch.



Tyvärr gör Elvis inte så längre..

Finns matpiller i olika smaker?

Igår eftermiddag blev det höstfest med personalen från medicinavdelningen. Det bjöds på surströmming, bär och glass och avslutades med en tipsrunda som jag och Erika kom 2a i!! Mäkta stolt var jag och tyckte att vårt koncept var ett vinnande koncept. Vad det i sin tur var måste jag tyvärr hålla hemligt!



Just nu i denna stund längtar jag till Ume och önskar att jag varit där.

Daniel är borta och mina vänner.. ja dom bor i Umeå. Visst att dom bara är ett samtal bort, men det är inte samma sak.

Lintu ligger och sover, men jag får nog ta och väcka han (nej, man ska inte väcka valpar precis som man inte ska väcka bäbisar.. men han är inte såååå liten nu) så vi kan gå på en promenad. Vi borde handla middag, men ska kolla om dom har nått matpiller istället för har noll ideér.


Lintu 14 veckor.
Bästa Fanny har tagit bilden.

Inte flitigast i klassen, men pluggar fortfarande!

Sen när räknas inte ett mail som man till och med fått bekräftat??!

Kursansvarige ringde just och frågade om jag skulle läsa kursen eller ta ett studieuppehåll. Jag mailade henne faktiskt veckan innan och skrev att "jag har inte möjlighet att komma på uppropet men kommer att läsa kursen" och som svar fick jag ett "Ok /Jag-utan-koll".

Detta betyder alltså att jag inte ännu har blivit inskriven av sekreteraren på skolan och där med även hos csn. Dåligt.

Nu till någonting mycket bättre - lunch med Daniels mamma!

Skolan är igång på allvar

Hejhopp. Nu är jag tillbaka i Piteååå efter en snabbvisit i Yumeååå.

Jag hann med det mesta av det viktiga. Började på topp med att Fanny åkte med mig ner (tänk vad resan går betydligt mycket fortare då) och sen mötte jag upp ett par glada granna och mina blivande kollektivare i korren. Dom blev lika glada över att se mig som att träffa Maja igen, som följde med under min tripp.
Och under måndagen blev det kärt återseende av Benice och Sofie, lite föreläsningar och en krukväxt från plantagen. Under kvällen hade vi det sista korremötet för att introducera den nya utbytesstudenten från Kina att man i Sverige städar undan efter sig själv.. typ.

Under tisdagskvällen bjöd Sofie på goood middag, ett glas rött, underhållning och blomkål. Det var riktigt trevligt och slutade med att jag, B och Maja traskade hem i mörkret. Eftersom B tjatade på mig att berätta om sommaren gick vi inte så fort, men det tackade jag henne för under onsdagsmorgonen...

Och igår onsdag var jag på skolan för gruppsykologi för att sedan brumma hem till Norr igen. Väl framme hämtade jag ut min nya dator (wiiiiiiiih, inte en dag för sent! Liten och fin!) och sen åkte jag och mamma på 60 års kalas där det bjöds på tårtor i alla de slag. Gott och återigen GRATTIS världens bästa Kjell! Min gamla favoritgranne som faktiskt, konstigt nog, valde att lämna Svensbyn.


Planlösningen för lägenheten.


Den lilla 11,6" som är lite guldig i färgen. Har ännu inte kollat på den så mycket,
men det lär väl bli ändring bara Daniel kommer hem i eftermiddag. Ska även åka
och köpa en liten bluetooth grej så man kan lägga in bilder på ett smidigt sätt.

Lydig Lintu

Hade en luuuugn och mysig dag igår hos Helga. Vi läste tidningen Land, gick på promenad runt elljusspåret (hon var riktigt imponerad av hur duktig Lintu var på att gå lös i skogen) och läste ännu mer ur boken Odjuret. Det var första gången Helga gick runt elljusspåret i år, men eftersom det gick så pass bra så skulle hon nog börja träna inför vinterns pass på längdskidor.. Ja herregud. Jag säger då det - dagens 86 åringar!

Idag ska vi gå på stan en sväng, kanske låna en annan finnspetsvalp som Lintu kan busa med och senare äta surströmming hemma i byn, mums!
Annars har vi inte många planer för helgen. Daniel är förkyld och jettesjuuuk (men kommer säkert vara nog frisk för att jaga i morgon ändå) och jag åker till Umeå söndag kväll. Läste just att Fansan skulle hem till Pitstan, så kanske man får lite kvalitetstid med henne också?

Avslutar med att ge två filmtips på en drama och en komedi, båda mycket bra!

- The Joneses och
- Date Night.


Återvinningsfynd

För att keep-up-the-bloggande och göra er häpna skriver jag idag med!

Vi ska flytta till Geografigränd 8c (om jag inte minns helt fel) och HÄR har ni en karta.

Idag har jag och mor varit på raggen efter en byrå, ett skrivbord och lite annat. Kom hem med två lampor, en stol och 6 glas. Allt från kommunens återvinning och det gick på kanske 100 kr, som hittat! Vem vet, kanske finner vi ett bord i något sophus ;-) Internt skämt..

Nu ska vi packa ihop lite grejer för en natt i Långträsk hos D's farmor. Jag och Lintu ska väl hänga med boken Odjuret, som faktiskt är riktigt bra, medan de två andra i familjen jagar.

På återseende.


Två nyvakna, det bjuder jag på.

RSS 2.0