Parte-y

Har jobbat förmiddag idag och eftermiddag igår. Annars händer det inte så mycket här ute i byn.
Moster och kusin kommer hit imorn, yey! Jag ska ta med Ankie på fest i morgon kväll och sen igång! First time experience of PIteA by night for her.. även fast hon bott i Luleå i typ ett par år eller så.. kanske 1½. I don't know for sure.
Plus julmarknad och lite annat smått och gått under dagen. Ryktas om att det ska serveras renfilé. Big NO thanks for me! Finns de nå annat som påminner i smaken om ren?! Varna mig i så fall.

Själv har jag inte heller varit ute på över en månad. Så blir de när man bara får jobba helg... Men ikväll, ikväll! Ska på fest och tar även med mig Tove! Stackars oss som bara är nitton, haha..


Schkåååål

Snöstan

Idag har jag varit till stan en sväng. Hämtade bland annat min j-vla symaskin som varit inne på reparation. Köpte bland annat örhängen till min nyårsklänning och lite annat smått.
Har just gjort klart de första julgodiset, som var hur enkelt som helst att göra, och nu ska jag göra några småkakor.

Visst är det mysigt nu när det har kommit snö!? Även om det går lite tygre för vofflan.


Eskil var som sagt ute med mig igår..
men jag tror han frös mest.

SHH seasong 1

Eftersom tvn inte fungerade hemma hos oss igår kväll (har inte kollat hur det är idag) så satt jag och kollade på avsnitt av Summer Heights High, som är en australiensisk humor serie.. Ett litet smakprov;



Översittaren Ja'mie går egentligen på en privatskola
men provar på hur det är att gå i en allmän skola.


Läraren Mr.G pratar med en elev med downs syndrom
om hans skoltid.


Den stökiga Jonah visar upp en toalett
i skolan, hahahaa!

Märkte ni att det är samma man som spelar alla tre karaktärerna?! Kan tyvärr inte ladda hem säsong 2..

Läser du någonsin rubriken?

Idag har det varit en lugn dag här hemma. Jag har sovit igen förlorade timmar, lyssnat på radio och skottat snö ute med Eskil. Det var bara -1 grad ute, men eftersom det blåser så mycket känns det mycket kallare.


Måndag och ny vecka. Undra vad denna vecka kommer att bjuda på.. hm. Undra om jag kommer att få jobba något? Såg att det var någon som skulle ha semester till helgen, men är inte säker på att dom kommer att ringa mig då jag redan har jobbat tre helger i november. Och jag är inte säker på om jag skulle vilja jobba då eftersom en av mina mostrar kommer upp till Luleå över helgen. JAJ. Den som lever får se!

Nu ska jag se That 70's show!



Jag skulle visst inte se tv.. all snö har visst förstört våran kabeltv. Hoppas det fixas till ikväll så jag kan se ett av mina favoritprogram Färjan!

För bra!


The Pussycat Dolls - Magic

bajsfredag

Jag är typ massor förkyld, eller det mesta förkyld jag varit hittills i veckan. Och nu ska jag snart oiväg och jobba. Ska ta med en massa näsdukar!

Men ni får ha en skitbra helg allihop! Jag jobbar hela dagen imorrn och på söndag jobbar jag dagtid.

Finbesök till Svea!

Påtal om Australien (AC/DC är där ifrån).. Min kusin Agneta, som bor i Brisbane, har landat i Sverige idag!!! Och med sig har hon prinsessan Layla! :D
Längtar massor till den 26e december då vi kommer ner till Eskilstuna och får träffa dom allihop (hela tjocka släkten!).


Jag och Agneta i en regnskog i slutet av mars
(när jag bodde hos henne några veckor).

All night long

You're driving me crazy..!


AC/DC - You shook me all night long

Håre

Mitt hår blev bara lite ljusare.. eller rättare sagt ganska mycket ljusare;

Taget med bäst webkameran i det bästa ljuset ever! Jao
så det synd ju INTE hur det blev.

Anna, jag körde på säker blond ;)

Min torsdag..

Förra natten var en rekordkort natt för mig! Jag vaknade efter ~4 timmars sömn och kunde inte somna om, eftersom jag inte var nog trött! Så jag har mer eller mindre varit vaken sen 4 i morse (bortsett från en timma på soffan mellan halv 9- halv 10). Så jag låg och såg Ellen, Conan O'Brian och Vakna med Voice! Men morgonen gick hyffsat fort ändå..
Sen på förmiddagen for jag till min kusin som slinga mitt hår. Lägger snart upp en bild.  När hon var klar åkte jag och köpte den första julklappen! Men nu har jag idétorka på julklappar..
Och efter det färga jag håret på faster, hämtade brorsbarnen på dagis resp. lekis, åkte hem och laga middag; Medelhavslasagne. <- typ FETT NICE!

Stackars mig

I morse, eller rättare sagt i förmiddags, väckte mamma mig vid halv 11 "Sover du än!?".. Anledningen till de är för att jag vaken inatt för att jag inte kunde andas. Den torra äckliga luften torkar ut min hals och mina näsborrar! Dessutom låg jag och frös. Måste komma ihåg att dra upp värmen i mitt rum till ikväll! (jag har redan varmt, men det räcker tydligen inte).
Men efter en lång och härlig dusch hade mina luftvägar blivit sig själva igen! Fast jag känner mig inte helt hundra i huvudet (som min härliga storebror hade sagt "Det är du väl aldrig..") eller i snorbanorna..

Nu ska jag och min kära mor in till stan en sväng och spendera pengar som min papa tjänar uppe i gruvan i Gällevare! Jag ska bland annat köpa lite hårfärg till mig själv - VAD HAR HÄNT!? För er som inte känner mig så är det inte ofta jag färgar eller håller på. Men frågan är ju vilken färg? Vad tycker du?


Ljusare slingor?


Eller varför inte gröna eller tjockare blå?!
ser ut som jag har färgare dreads! HAHA

Mattanten

Min papa åker till Gällevare i eftermiddag och blir borta en vecka. Tur att han har en snäll dotter som lagar lunchlådor åt han! Nu blir det en stas potatispannkaka med fläsk! See yaah!

Old school

Igår när jag gick igenom lite gamla papper från gymnasietiden så hittade jag detta;


Vem annars än Sjöggan?


Det här hade jag helt glömt bort! Vad tänkte vi med?!!

Tack och gonatt


shoppingen


Nya kuddar och en ny filt till soffan


Glas till stora värmeljus och en.. hm, skål?


Den mugg i serien Origo från Iittala jag saknade fanns i Finland!
Plus att jag köpte två till (den bruna)..


Räcker 10 stycen?


Blåbärs likör och nå Kosken blandning. Är det bara
jag som tänker på Håkan i Färjan när jag ser Koskenkorva?

Jo jag handlade lite mer alkohol plus att jag handlade ganska mycket mer på IKEA.. typ tråkiga flytta hemifrån grejer som duschdrapperi, badrumsmatta och likanande. Fick även sax och kniv slipare av mamma, haha! Mycket viktigt - det kan man inte glömma! Och påsklämmor :D

Sorry guys!

Jag är typ sämst på att uppdatera.. Men sanningen är att jag var borta heeela jäkla lördagen. Vi lämna byn före kl 7 lördag morgon och kom inte hem förens 7 på kvällen. Efter det hände det lite grejer (som är hemligstämplade, mohaha) och igår söndag kom jag hem mitt på dan och var bajstrött hela eftermiddagen och kvällen, men jag orkade ändå se filmen "Ladder 49".

Och idag har jag varit till stan en sväng för att köpa vintaminer för bättre naglar och hår eftersom mina naglar har fått för sig att dom ska börja dela sig på vissa fingrar. Och så lagade jag niceit god middag till mig och far - crepes med kassler och spenat stuvning!

Sen ikväll for jag och hälsade på min kusin! Hon hade köpt ett jävligt snyggt tyg Marimekko som hon skulle göra en tavla av, så jag hjälpte henne med det. Ett jultyg, så hon var nog först med att börja julpynta - HAha! :D

Nåväl.. Hade tänkte ladda upp några bilder jag tagit, bland annat på lite av det som shoppades i lördags. Men jag ska bara se Cityakuten! Jag återkommer!

FREDAG är ändå den dagen som känns bäst!

Va faan ska man göra av denna dag? Funderar på om jag ska ta mig en stadstripp för att köpa en juleklappeli, även om det känns liiite tidigt. Annars ska jag nog baka brrööön åt mora min.

Men i morgon! Då ska vi ta oss en tripp till Soumilajninen och IKEA! Jag, min mor och mina två fastrar. Har gjort en liten lista med saker som ska inhandlas. Bland annat ska jag kolla om det finns en mugg i Iittalas serie Origo som jag saknar. Och så ska jag införskaffa mig grejer till ett eventuellt kommande badrum.

Nu snöar det.. men blöt snö eftersom det är plusgrader. HA en bra dag!

Vaknat?

Känner du dig sömnig någon morgon kan du ta dig en titt på denna sida och kolla in klippen som är upplagda där!

Jag lever

Någon påpekade att jag borde skriva hära.. Men faktum är att jag inte har haft tid förens idag. Har jobbat alla dagar sen fredag.. Måndag ringde dom ut mig "kom på 2 timmar" och tisdag ringde dom också "kan du komma, kom NU!". Och så jobbade jag dag igår.
Och igår kväll gjorde jag något jag inte gjort på vääldigt länge - spelade innebandy! Några ur personalen på äldreboendet jag jobbar på gör det varje onsdag kväll.. och eftersom dom varit få på "träningarna" tyckte dom att jag skulle joina. Sagt och gjort - idag har jag lite träningsvärk i arslet.

DET SNÖADE NATTEN TILL IDAG! Och snön ligger kvar! Kanske inte så konstigt eftersom det varit minusgrader hela dagen och knappt ingen sol, men inte är det mycket snö inte..

Nåväl. Hoppas alla mår bra. Jag ska snart (lite väl tidigt ännu) börja med middagen. Kycklingfile med tillbehör (vet inte vad ännu). CIAO

Prydzzzzz

Ha en trevlig helg!


Eric Prydz - Pjanoo

tjolahopp

HEJ! Min dag;
Jobba i förmiddags, for till tandläkarn och hade ont (måste dit en gång till.. suck. jävla tandjävel), sen och handla mat på ICA. Hem och såg Vänner och sen börja jag med middagen - som just nu blir tilllagad i ugn. Luktar i alla fall gott!
Nu strax ska jag gå och basta en sväng och sen käka. Ikväll blir det.. hm, Idol? Kanske lite Summer Heights High.

I morgon jobbar jag först hela förmiddagen, sen är jag ledig 4 timmar på eftermiddan (då ska jag på dejt med Fanny) och sen jobbar jag hela kvällen. Och sen dan på söndag. Så vi hörs på söndag igen..! kväll.


Hur räknar man ut vad man har för betyg till högskolan, räknat från gymnasiebetyget? (31 stycken hade sökt till Ske-å i första hand - 200 till Umeå)...

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Sophia att berätta sju saker om mig själv så det är väl bara att sätta igång!

Regler:
  •  Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
  •  Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
  •  Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
  •  Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


  1. Jag har alltid velat bli sjuksköterska. Jag har en moster som är det och när jag var liten hade hon en sånt fint arbetsrum hemma där det fanns en fin sjuksköterskedocka i porslin.
  2. Jag är yngst av fyra syskon. Dom är 23, 21 och 13 år äldre. Min äldsta syster har en dotter som är över ett år äldre än mig.
  3. Första gången jag rökte gick jag på gymnasiet. Mina klasskompisar skulle lära mig och sa att man bäst gjorde det genom att dra ett bloss och sedan säga "pepparkaka" i en inandning. Jag trodde jag skulle hosta upp mina lungor! Några fester senare spydde jag som en gris efter 2 cigg och sen dess har jag inte provat igen!!
  4. När jag var i Australien blev jag så sjuk en kväll när jag jobba att jag var tvungen att åka till sjukhuset. När jag skulle hem var alla taxibilar upptagna så polisen kom och skjutsa hem mig. Och jag som inte ens har blivit stoppad av polisen här hemma.
  5. Jag tror att vi alla blir en ängel när vi dör, men jag tror inte att det finns någon gud.
  6. Jag kan vara envis, tjurig och bra på att retad (lärt mig av min bror, retarkungen nr 1), men också omtänksam och snäll.. typ ibland när jag känner för det.
  7. Till frukost tycker jag välling smakar bäst!
Jag utmanar:
Fanny (kom iigeeeenn)
Emma
Agneta
Och sen så kommer jag inte på någon..

Torsdag

Varför har du bytt till Telia Fanny!?!! Jäkla onödigt ;P

Idag har jag inte gjort mycket. Promenad, lagat middag och nu ska jag snart på ett så kallat "tantparty". Det var visst kryddor som skulle säljas ikväll.

Jag jobbar i morgon förmiddag och efteråt ska jag till käftgrävarn och rotfylla min tand. Efter det ska jag hem och laga middag. Och så jobbar jag lördag och söndag..  typiskt nu när Fanny kommer hem!

Kändistv.

Ikväll ska jag kolla på Uppdrag granskning, klockan 8 på svt1, eftersom min granne ska vara med! (klicka på det understrukna och så är det hon till höger på bilden). Jappjap.

Mina vänner, mina hjärtan

För några veckor sen frågade jag mina tre bästa vänner vilken deras favoritfärg är. Eftersom jag var tvungen att beställa lite grejer först så blev jag klar först igår kväll;



Tre tovade hjärtan - en för varje favoritfärg!

Schtaaan

Har varit till stan en sväng idag. Köpte en present till pappa (fars dag till helgen!), rakblad och expressen eftersom man fick en kokbok på köpet! Plus att jag har bytt till halebop.. då vet ni!

En kompis från Australien fråga mig just om jag inte vill följa med på konsert i Sydney på söndag - gratis. Gissa vem som ska sjunga!? Rihanna och Chris Brown!!! FU%K! Ge mig en flygbiljett NU!


Kokboken som jag fick på köpet (eller det var därför jag köpte tidningen)
och pappas paket..

Köksgrejer

I morgon ska jag till stan en sväng på förmiddagen. Såg något genom fönstret till Åhlens häromdan som såg väldigt intressant ut.. Så ska kolla närmare imorn!

Som vissa kanske redan visste är jag väldigt förtjust i att baka och laga mat. Sitter just nu och kollar på fat av olika slag på IKEA. Synd bara att det nog kommer dröja några år innan man har ett egen crib som rymmer allt i köksskåpen.


Nu ska jag ringa en vän. Hejdå!

Topfact





<-- I söndags hade jag på min denna tröja på jobbet..
För er som inte vet - under Bundaberg står det RUM.
(det är ett märke för en mörk rom, sprit).



Släktträff

Har tillbringat några timmar hos faster mitt på dan eftersom en av mina kusiner skulle komma dit. Hon har opererat matsäcken, förminskat den för att gå ner i vikt, för ett antal veckor sen - och guu vad duktig hon har varit! Före operationen gick hon ner ~30 kg.. Kul att träffa henne igen i alla fall!

Håller på att baka bröd nu.. det blev inte igår eftersom vi inte hade någon jäst hemma.

Jo föresten.. jag älskar att springvikariera! För gissa när jag har fått jobb nästa gång!? Till helgen såklart! Jaja.. Vad gör man?!



Datasnålt

Har inte uppdaterat nu på flera dagar.. Kan ha att göra med att jag inte suttit vid datorn sen i torsdags.
Fredag var jag på stan med Josse på dan. Vi åt lunch och träffade kändisar (kompisar). På eftermiddagen lekte jag frisör, på kvällen åt vi på restaurang (laxplanka, MMM) och efter det var jag barnvakt.
Lördag jobba jag hela dan och när jag kom hem gjorde jag skit god sushi med avokao, lax och tonfisk. Och igår jobbade jag bokstavligen hela dan.

I morse var vi ut och gick. Två plus grader, men det blåste svinkallt! Nu i eftermiddag ska jag baka mer bröd och sen göra fisk till middag, recept ur ICAs husman.

RSS 2.0