Sydney 28/5 -08

Hejhopp! Sitter pa ett internet cafe nedanfor centralstationen i Sydney. Vantar pa mitt tag upp till Muswellbrook som gar kvart i 3 och jag kommer fram dar kring 8 ikvall, yes! Hade forst tankt att jag skulle aka upp i morgon, men eftersom det tar san tid med tag och dom inte gar sa ofta sa aker jag idag istallet. Eftersom Fanny gjorde valet att inte folja med sa stannar hon kvar har och antingen sover hon hos familjen i Strathfield eller pa nagot hostel i stan.

Vi kom da hit sondag kvall efter att vi tillbringat en hel dag i bussen + 3 timmar i den riktiga huvudstaden, Canberra. Eftersom busstationen lag i norra delen av staden och dom inte hade nagot stalle dar man kunde lasa in sin vaska pa, sa var vi tvugna att ga och "utforska" staden i omgangar. Men det var sa guuu forbannat langt att ga (kandes det som), sa vi sag det pa hall, hhaha.
Sen i sondags har vi bott pa ett hostel vis Kings Cross. Inte det basta stallet vi bott pa, men det dog for 3 natter. Mandag gick vi lite pa stan och igar satt vi i botaniska tradgarden och kollade pa folk.

Kommer tillbaka hit pa lordag och sa ska vi bo pa ett hostel granne med centralstationen. Blir att ga pa Peddys market da (dom har bara oppet torsdag-sondag) och sen ga ut pa kvallen.

Mjaa sa ligger det till. Vet inte riktigt vad jag mer ska skriva.. JO foresten! Jag och Fanny tatuera oss mandag eftermiddag (mamma vet redan om det). Jag gjorde linjerna av en stjarna pa yttersidan av min vanstra fot och hon gjorde ett fotavtryck av en kanguru pa insidan av hennes hogra fot. Da vet ni :)

Ha det sa bra! vi ses snart i vart gladjerika och skona fosterland! Kramar

Melbourne 24/5 -08

Mitt sista inlagg fran Melbourne eftersom vi ska upp tidigt i morgon bitti for att ga till bussen och sen stiga pa den. Kring 3.30pm kommer vi fram till Canberra och kl 6 fortsatter vi vidare upp till Sydney for att sen komma fram kring halv 10.
Bara en vecka kvar nu..

Igar var vi ut. Vi motte upp med en irlansk kille som vi traffa pa ostkusten och hangde med han och hans kompis under kvallen. Himla trevligt att se han igen! Sa idag har vi inte gjort sa mycket.. varit trotta :P Ska aka upp till varat rum nu strax (ligger pa vaning 7, ar nu pa vaning 3). Dom har kortsystem har ocksa, kanns lite "lyxigt". Man maste ha det till hissen, toan och rummet.

Ha en bra helg! Kramar

Melbourne 22/5 -08

I morse flyttade vi fran St Kilda in till stan. Det forsta Fanny gjorde var att fara tillbaka for att hamta varan matvaska, haha. Nar hon kom tillbaka gick vi och bokade bussresan upp till Sydney till pa sondag och vi gor ett stop i Canberra i 2 timmar (folk vi har pratat med sager att det ar nog med tid for huvudstaden! VI hade forst tankt overnatta en natt, men njaaa) innan vi kommer fran 9.15pm. Efter det gick vi till Botaniska tradgarden. Den ska visst vara den vackraste i Australien och med i tip 10 i varlden. Just nu ar det ju host och kallt, men det fanns manga fina hostfarger dar! Nar vi var pa vag ut ur tradgarden fick vi gratis yoghurt av na killar som dela ut det, sa det var ju snallt :) sen gick vi till Melbourne Cricket Ground, som ar en av dom storsta arenorna i varlden, dar vi gick pa en guidad tur som tog lite mer an en timma. Jag tyckte det var himla intressant aven om vi varken har cricket eller Rubgy/AFL kultur i Sverige. Vi har ju anda lart oss litegrann om sporterna nar vi varit har.
I morgon ska vi ga pa Queen Victoria Market och ga lite pa stan. Det ar en marknad som paminner om, tror jag, den som vi gick pa i Adelaide for det stod i Lonleyplanet att dom skulle salja allt mojligt i 500 olika stand. Pa lordag har jag da ingen aning om vad vi ska gora. Skulle hemskt garna fara till shoppingcentret dar dom har filmat Kath and Kim (Agneta vet vad jag menar), men far se om vi verkligen gor det, haha. Noojs, noojs!

Laddade upp en massa nya bilder igar. Dom ar fran nar vi var i Adelaide/Red centre tills igar.
KLICKA HAR
Fanny la ocksa upp nagra bilder, dock inte lika manga
KLICKA HAR
For dom som inte har sett Fannys bilder fran april,
KLICKA HAR

For ovrigt tycker vi att Melbourne ar jattevackert och mysigt pa nagot satt. Kanske har med sparvagnarna att gora, vad vet jag. Som en Sydney-tjej sa haromdagen "Dom ar sa coollugna nar dom har lunch, inte alls stressade". Men kallt ar det! I forrgar kunde jag ga i t-shirt hela dagen, men idag kande jag vissa stunder for att bara bade kofta och jacka + vantar!

Agneta, du maste ge mamma eran "nya" adress nasta gang du pratar med henne. For adressen jag fick av henne sa jag kunde skicka ett kort var ju visst fel :) tur det inte var allt for fel.

Ha det sa bra! Kramar


Melbourne 21/5 -08

Mandag kvall kom vi fram till St Kilda, en forort till Melbourne, efter en tre dagars tripp fran Adelaide. Great Ocean Road var otroligt vackert och haftigt! vi overnattade pa tva olika hostel, sa man fick da i alla fall sova i en riktig sang (ett hostel hade splitternya sangar!!) och ga pa en riktig toa.
Igar for vi forst till ett kopcenter dar IKEA ligger! Vi gick en svang och sen at vi kottbollar, potatis, lingonsylt och brunsas till lunch innan vi for in till stan for att kolla runt. Melbourne ar en himla trevlig stad maste jag saga! Och idag gick vi en svang till standen i St Kilda pa formiddagen innan vi tog sparvagnen till en annan forort, Fizroy och gick pa Brunsvack st dar det finns massor av udda affarer! Efter ett tag dar fot vi in till centrum och nu sitter vi har pa en internetcafe. Haller just nu pa att ladda upp en massa nya bilder. Rymmer tyvarr dock inte alla.. eftersom det ar bilder anda fran nar vi var vid Ayers Rock och de.

Vi ska sova en natt till i St Kilda och i morgon ska vi boka in oss pa ett hostel har inne i stan. Tror vi ska bege oss uppat till Sydney pa sondag och eftersom bussresan tar 12-13 timmar sa gar en hel dag bort till det.
Och pa mandag har vi bara en vecka kvar hara i detta land.. Kanslorna ar blandade!

Vet inte vad jag mer ska skriva. lankar till sidan nar jag lagt upp bilder.
Ha det bra! kramar

Adelaide 16/5 -08

Det regnar som FAN just nu, helt sjukt alltsa. Och det droppar in vid receptionen pa hostelet, haha. Sa lange det inte ar blir blott i sangen eller i vaskan ar jag glad. Idag har vi varit till en marknad dar dom saljer en massa farsk frukt och annan mat och sen har vi tvattat.

Igar kvall kom vi hem fran Kangaroo Island, Australiens tredje storsta o, efter en tva dagars tur. Forsta dagen hade vi riktigt fint vader! men igar regna det lite till och fran. Pa on "slapp" vi sova uta utomhus, utan vi sov i ett litet hus dar vi at och jaa.. sov! Forsta dagen gick vi upp pa en kulle med jattebra sikt, for till en strand (badade ej eftersom det ar kallt!), sag pa sjo lejon, akte sandboard vid "Lilla Sahara" och kolla pa sma pingviner! Igar for vi och kolla pa na stenar som har bildats fran na vulkaner, for till den mest sodra delen av on (pa andra sidan vattnet ar antarktis, eller arktis?) och kolla pa nagra andra mindre salar an sjolejona var. Efter det for vi till en annan strand pa norra delen av on, men da regna det. Fast det var skitvackert dar! Och sen kolla vi pa massa andra grejer (halften av grejerna kandes det som att vi kolla pa bara for att tiden skulle ga) och halv 8 gick baten tillbaka till fastlandet. vi skulle egentligen ha akt tillbaka kring halv 6 med en mindre bat, men det var for farligt vatten for den. Det gunga nog mycket pa den stora farjan!

Resten av dagen kommer vi nog inte heller att gora sa mycket efterdom det inte var det roligaste vadret ute.
I morgon bitti blir vi upphamtade pa morgon for att bege oss, under tre dagar, till Melbourne via Great Ocean Road.

That's it for today. Ha en bra helg allihop! Kramar

Adelaide 13/5 -08

Mitt forra inlagg laddades av nagon anledning inte upp efter att jag skrivit det, sa det blev uppladdat nu i stallet.

Sen vi kom hit har vi inte gjort sa mycket. Gatt pa stan i tva dagar (uttrottande) och igar kvall traffa vi Alexander och umgicks med han. Himla trevligt! kommer inte inte ihag om jag har berattat om han forut, men vi traffa han i alla fall i Singleton eftersom han jobbade dar under sitt sommarlov och bot nummer och sa dar nar vi beratta att vi skulle besoka hans hemstad. Han har forovrigt rotter i Estland och har mer kundskap om Sverige an vi har, kanns det som ibland! Trevlig kille minsann!

I morgon bitti aker vi ut till Kangaroo Island for en natt. Ska pa en tur sa forhoppningsvis kommer vi att hinna se sa mycket vi bara kan. Bland annat salar har jag hort att man kan se! Vi kommer tillbaka fran det torsdag kvall.
Fredag ska vi ga pa en marknad som dom har 4 dagar i veckan dar dom saljer massa bondgrejer, typ mat som folk har odlat runt omkring stan.
Pa lordag morgon lamnar vi Adelaide for en bokad tre dagars tur till Melborune via Great ocean road! Ska bland annat se solnedgangen over De tre apostlarna (va det da ar har jag ingen aning om, men de visar sig). Det skona med alla turer vi har bokat ar att all mat ar inkluderad! heh..

Idag ar det bara tre veckor kvar innan vi star innanfor dorren hemma i Svensbyn igen!
Ha det sa bra! Kramar

Adelaide 11/5 -08

YES nu ar vi har, tva dagar senare (vi for tidigt igar morse) och 150 mil senare. vi har alltsa suttit i bil/buss under 300 mil sen tisdag morgon.. Men det har det varit vart, for vi har sett nagra otroligt vackra platser, gatt mycket och haft jatte kul!
Tisdag vandra vi runt Kings Canyon, onsdag gick vi runt vid Kata Tjuta (The olgas) och sen pa eftermiddagen gick vi runt Uluru (Ayers Rock). Sen pa kvallen kolla vi pa solnedgangen over stenen och The Olgas, ganska lackert! Sen torsdag hade vi en lugn formmiddag, eftersom vi redan hade gatt runt stenen.

Alice Springs! 5/5 -08

Igar landade vi, efter dryga tva timmar uppe i luften (hade tagit tre dagar med buss!) i Alice Spring! Sjukt vackert landskap hara alltsa, helt annorlunda mot for nagonting annat.
Vi checka in och sen gick vi till centrum (tillsammans med en tjej fran Whales) for att handla lite middag. Vi gick aven upp pa en kulle, Anzac Hill, dar man hade en bra utsikt over stan. Eftersom det finns mer aborginer har an pa nagot annat stalle vi varit till, sa var det lite laskigt att ga genom stan aven fast det var ljust. Dom ser verkligen annorlunda ut. Efterat sa sag vi lite tv, snacka med en annan tjej fran Sverige och sa. Vart en tidig kvall eftersom vi gick och la oss sent, eller tidigt, dagen innan. Vart med andra ord inte sa manga timmars somn, men trevligt hade vi!

Idag gor vi inte sa mycket. Lag vid poolen en stund pa formiddagen, men det ar sa varmt och trakigt (vi ar lite lessa pa att sola) och det var sa jaavla kallt i vattnet sa satte vi oss vid datorn istallet. har brant ut bilderna fran kameran till  en skiva sa jag kan ta annu mera bilder!
I morgon aker vi ut pa en tre dagars camping tur och da ska vi besoka Kings Canyon, Ayers Rock och The Olgas. Vi ska campa under stjarnorna sa jag hoppas att det inte blir sa kallt under natterna, vilket det sakert kommer att bli.. Jaja.. Kul sa det da bli att se alltihop! Vi kommer tillbaka hit igen pa torsdag nagon gang pa eftermiddagen skulle jag kunna gissa.

Har lagt upp mer bilder pa facebook for dom som har en anvandare (Peter, du kan ju visa mamma). Lagger nog upp mer bilder pa fredag sa att alla kan se.

Ha det sa bra allihop! Kramar

2/5 -08 Cairns

Back in Cairns efter tva natter i Port Douglas, 7 mil norr om Cairns. Nar vi kom dit onsdag eftermiddag gjorde vi inte sa mycket eftersom solen inte sken, igar lag vi pa stranden och idag har vi mest bara vantat pa att bussen skulle komma och hamta upp oss, eftersom solen inte sken idag heller. Men det var ett vackert stalle dar man kunde bada i havet (i stinger net) aven om det inte var den vackraste stranden vi varit till. Kul att ha varit dar i alla fall!

Innan vi for dit, i tisdags, hyrde vi en bil med Ola och Emilia over dagen och akte pa en tur soder om Cairns. Dar besokte vi bland annat tva vackra vattenfall (bland annat Milla Milla waterfalls som ar med i nagra shampooreklamer) och en sjo och den sag ut som vilken sjo som helst som vi har i Sverige. Det var i alla fall en trevlig dag! Kul att gora nagot annorluna!
Onsdag var sista morgonen med vara nya vanner fran Skane. Dom flog namligen ner till Sydney for att idag aka vidare till Fiji.

Idag har vi bokat boende i Alice Springs och en tre dagars tur (tva natters camping) till Kings Canyon, The Olgas och Ayers Rock som vi far ut pa pa tisdag till torsdag. Sen pa lordag aker vi ner till Adelaide med overnattning i Coober Pedy och lite andra grejer som skulle ses pa vagen (vi boka en 1 natters tur). Det betyder alltsa att vi kommer att befinna oss i Sodra Australien om redan en vecka, sondagen den 11 maj.

Kommer nog att skriva mer i morgon och aven ladda upp lite mer nya bilder. Fanny har lagt upp lite nya pa hennes pixbox: Fannys nya bilder

Kommer foresten inte att hoppa bundyjump Peter! For feg..

Ha det sa bra! Kramar

RSS 2.0