Torsdag 31/1 -08

Har egentligen inte sa mycket att beratta. Jobbade igar kvall efter en vaaarm dag (det ar lika varmt idag) sa det var bara skont att fa sta i baren med AC. Fick aven veta att Elissa ska hyra ut sitt hus fran och med nasta vecka, sa jag maste tillbaka pa sondag och packa ihop alla mina grejer som jag har kvar och ta med dom upp hit. Tur jag har en stor vaska..
Idag har jag umgatts lite med skoterskan som tog blodet fran mig forra torsdagkvallen nar jag var pa sjukhuset. Det ar inte en tjej, konstigt nog, utan han heter Mitchell. Traffa han igen i mandags nar jag var och skulle fraga om mina resultat och pa den vagen ar det.. Han ska borja lasa till riktig skoterska typ nasta vecka i nagon annan stad (har har dom typ 5 olika skoteskeroller, inte som vi som bara har tva). Sa idag at vi lunch och sen visa han mig lite av Muswellbrook. Hann inte med sa mycket mer eftersom han skulle och jobba igen. Sjalv jobbar jag ikvall igen. Kareokekvall, oj sa pinsammt de ar! Det ar nastan aldrig na folk dar och tjejen som haller i det brukar sjunga massa latar sjalv bara for att folk ska vaga komma upp.. hm. Sjalv har jag inte tankt prova!!

Som sagt ar det sjukt varmt idag. Det har varit sa hela veckan och det ar nastan lite plagsamt att inte vara i ett rum med AC. Det har varit sa hela veckan och jag hoppas att det gar over snart..

Naval.. Jag maste ga nu. Ha det sa bra allihop! Kramar


Tisdag 29/1

Har hant en del..
Var meningen att jag skulle jobba forra helgen som gick, men torsdagkvall nar jag jobba blev jag bara samre och samre. Fick feber och det borja gora jatte ont nar jag svaljde och varken for upp mot orat, sa kring halv 11 fick jag nog och for till sjukhuset. Fick saklart sitta dar och vanta nagra timmar innan jag fick traffa nagon lakare, men nar jag val fick det trodde han att jag hade kortelfeber. For att konstatera det sa tog dom blodprov och dom skicka hem mig med "alvedon" och sa grejs som jag skulle gurgla. Det roliga med hemresan var att dom fick inte tag pa nagon taxi sa till slut ringde dom polisen for att hora om dom kunde skjutsa hem mig, men dom visste inte om dom skulle fa tid over. Precis nar jag skulle lagga mig i en sang som dom gav mig sa kom lakaren och sa att han kunde ge mig lift och nar vi kom ner till entren sa kom polisen, sa jag akte hem med dom ist.
Sen fredag morgon tog jag taget tillbaka till Singleton eftersom det bara blev samre och jag ville absolut inte vara kvar i Muswellbrook nar jag var sjuk. Men under dagen ringde Elissa fran hennes jobb och sa att jag var tvungen att lamna huset eftersom jag var sjuk och hon kunde inte bli smittad. Om hon skulle bli det sa skulle hon inte langre ha nagot jobb och ingen av oss nagot hus.. Precis vad jag behovde.... Stanna kvar den natten men blev utkickad lordag morgon (jag var annu samre, kunde knappt prata) och tog in pa ett motell i narheten. Sov nastan hela den dagen och pa sondagen lag jag pa en trabank i 3 timmar och vanta pa taget till Muswellbrook.
Sa nu ar jag har igen. Var tillbaka till sjukhuset igar for att fa reda pa testresultaten och det visade sig att jag inte har kortelfeber utan nagot som heter "Tonsilitis" pa engelska.. Ar inte saker vad det betyder pa svenska men jag har iaf en bakteriell infektion i halsen.. som tur var!

Eftersom jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vagen i fredags sa fundera jag pa Brisbane och andra tyckte att jag skulle fara till Sydney och ta in pa na backpackers och borja jobba.. men det var inte direkt vad jag orkade med nar jag madde som jag gjorde. Vill ocksa att josse ska kunna komma hit och se hur det ar har och det ar ju bara tre helger kvar nu tills mamma och pappa kommer. Efter att dom farit hem sa stannar jag nog kvar hos Agneta och vantar pa Fanny.

Blabla.. Tre helger kvar, kanns som en lang tid men samtidigt som ingenting. Langtar hem!
En penicillin tablett fastna just i min hals..

Ska lasa en skvallerblaska nu innan jag gar till Wollis (Aus. Ica/Coop). Hejda


Torsdag 24/1

Sitter pa bibblan i Muswellbrook igen. Borjar inte jobba forens klockan 6 ikvall, sa vad gor man en hel dag om man inte vill sitta inlast i sin lilla cell? Har ju dock inte sa manga helger kvar nu, wihooo!!!
Kom upp hit tisdagkvall eftersom jag jobba igar under dagen.

Min hals har inte blivit battre an.. Blir snart tokig. Maste nog till farbror doktorn nasta vecka om det fortfarande ar sahar. Blaa..

Har inte sa mycket att skriva eftersom det inte har hant sa mycket. Australia Day pa lordag och jag kanske ar ledig. Men eftersom alla jag kanner ar pa nan konsert sa far jag val fordriva dagen med nagot annat kul.
Ska ga till det stooora shoppningcentret nu och kolla om dom har na kul.

Ha det sa bra allihop! Kramar

Mandag 21/1

Vakan upp i morse och trodde jag hade fatt halsfluss eller na, kunde knappt prata eller svalja. Som tur ar har min aussie storebror bara 5 manader kvar innan han tar lakarexamen sa han kolla upp halsen och gav mig na skit som jag skulle gurgla. Gick tillbaka till sangen, sov nagra timmar till och nu kanns det faktiskt battre. Kanns de sa igen i morgon sa far jag nog ta och ga till nan lakare som kan ge mig riktig medicin.

I helgen har jag jobbat som aldrig forr. Fick ihop 35,5 timmar fran torsdagkvall till sondag eftermiddag. Tror jag hann med 11,5h under lordagen.. Var forovrigt ett stort slaggsmal under lordagkvallen framfor baren med kring 20 pers inblandade. Var ganska laskigt faktiskt. menmen.
Vet inte vilken dag jag ska tillbaka annu, men blir det inte torsdag sa blir det fredag.

Funderar pa att fara till stranden imorrn, men ar vadret som det ar idag sa far jag nog tanka om. Kanske far till Maitland och shoppar istallet.

Sitter pa internetcafe nu men ska strax ga hem. Ikvall ska jag pa dejt, haha.
Ha det sa bra allihop! Kramar

Torsdag 17/1 -08

Eftersom vadret har normalt ar varmt, aven om det inte alltid ar sol, sa torkar tvatten man hanger ut skitsnabbt. Sa nu i veckan tankte jag att jag skulle spara all tvatt till idag sa jag har rent innan jag far, men nog tusan skulle de regna idag! Sa har allt pa trappracket och ACn pa sa det blaser pa tvatten, heh. Maste ju ha torra byxor innan jag far!

Igar stada vi lite och tvatta lite mer. Sen ringde jag till Pite sjukhus och fick jobb till sommarn!!! Medicin 3b, dar jag hade praktik forra aret innan studenten med kvinnan som nominera mig till stipendiet jag vann. Kanns jattekul att jag fick det jobbet eftersom jag trivdes sa bra dar. Hoppas bara att de andra sommarvikarierna ar lika bra som pa Roknasgarden :)

Kan bara tanka pa nar Sverige kommer hit sa jag far komma bort harifran..

Naval, ha en bra helg allihopa! Kramar

Tisdag 15/1 -08

Sitter hemma och det kanns som forr i tiden eftersom dom har modem som inte alls stressar..
Forra helgen jobba jag hela helgen. Hann umgas lite med en kille, Ben, som jag traffa nar vi var pa en indisk restaurang forra torsdagen. Han foljde med nagra kompisar till Elissa, som jag foljde med. Han ar fran Broken Hill, en liten stad annu mer langre in i landet och han har jobbat med far (djuret) i 5 ar fore han borja lasa till gruvingenjor i Brisbane. Han har sommarlov just nu, men valde att jobba istallet och det ar darfor han ar i Muswellbrook. Har nog aldrig traffat en sa mycket countyboy forut alltsa, haha. Gar i jeans och boots aven om det ar +35 ute! Naval.. Kul att hora andras liv.
Igar gjorde jag inte sa mycket. Boka flygbiljetter at mor och far sa dom kan ta sig hem fran Brisbane till Sydney. Annars hande det inte sa mycket. Idag har jag varit och handlat lite mat och nu ska jag boka hyrbil. Blir nog en Corolla med automatlada.

Far tillbaka till Muswellbrook pa torsdag eftermiddag och kommer nog hem igen sondagkvall som vanligt. Kommer sakert jobba kvall bade torsdag, fredag och lordag och eftermiddag sondag. Jobbet i sig gar bra, men ar javligt less chefen.. Som tur ar sa ar det bara 3 helger kvar innan Josse kommer hit (och Fanny) och helgen efter kommer foraldrarna!

Eftersom mamma och pappa far hem den 9e mars fran Brisbane sa funderar jag pa att stanna kvar nagra dagar extra innan jag far tillbaka till Singleton for att fira min fodelsedag och sen vanta pa att Fanny ska sluta.. Men far se hur jag gor.

Ska ringa om sommarjobb i veckan sa jag forhoppningsvis kan fa jobba pa sjukan! Hoppas verkligen jag far det, skulle va skitkul!

Kunde tyvarr inte boka nan bil idag eftersom jag maste ha korkortsnummer och sant.. Sa mamma, kan du va snall och ringa mig nar du ser detta. Ha pappas korkort framfor dig.

Ha en fortsatt bra vecka! Hinner nog forhoppningsvis skriva en gang till innan jag pa torsdag.
Kramar

Onsdag 9/1 -08

Sitter pa internet cafe och forsoker fordriva tid. Ska snart ga hem och spela lite PS2 och vanta pa battre tider. Jobbar fredag-, lordag- och sondagkvall i veckan, sa aker inte upp forens fredag eftermiddag.

Josefin Risberg kommer hit till Singleton sondag den 8/2 och stannar den helgen. Fanny kommer aven upp da, sa jag ska hem och boka vinyard tour till den lordagen! Da vet alla :P
Har san hemlangtan nu sa igar nar jag ringde till Fanny sa var jag bestamd om att vi skulle besluta ett datum for hemresa. Ar bara "over it'. Sa mandagen den 19 maj hoppas jag att det finns tva biljetter som kan ta oss hemat mot andra breddgrader.
Forsokte ringa mamma ocksa, men jag gissar att du jobbade. Skulle aven ringa och sjunga for Wilma, men ingen var hemma dar heller..

Lanken ar till bilder som Fanny lagt upp fran jul och nyar.
http://www.pixbox.se/alb_show_id674665_page0.html

Ska ge hem nu, 6,5 dollar senare och fattigare. Ha en bra helg allihop!
Kramar

WILMA 6 AR!! Tisdag 8/1 -08

Mitt gudbarn/brorsdotter WILMA fyller 6 ar IDAG!! GRATTS!! Manga fodelsedagspussar och kramar fran Faster Anna-Lotta!


Sitter pa biblioteket, ater en minties och fordriver tid. Forsoker logga in pa facebook for tjugonde gangen, men det verkar som att dom satt brandvagg eller nagot liknande pa den sidan - typiskt.
Annars hander det inte sa mycket. Var pa bio igar pa dan och sag "Ps. I love you". En sorglig men bra tjejfilm som fick en att grata. Och idag har jag och Mitchell dragit upp massa ogras fran tradgarden. Hoppas att han tar med sitt nya PS2 spel fran sina foraldrar sa jag har nagot att gora nar jag kommer hem igen.

Kom hem sondagkvall efter en helg i Muswellbrook. Borja jobba fredag eftermiddag och fick da hora massa historier om puben och att alla kommer dit for att slass med mera. Den kvallen fick jag inget se, men lordag kvall fick jag minsann ringa polisen! Hejaha, haha. Tva killar (som sag ut att komma fran Indien eller nagot liknande) blev tilltucktade av na andra killar som inte verkade ha nagot battre for sig.. En var helt uppsvalld i ansiktet och han kunde bara fa fram att han ville ha dit polisen och att han skulle jobba dan efter. Tur man var pa ratt sida av baren!
Lordag kandes forovrigt som varldens langsta dag. Nar jag vakna gick jag en svang pa stan och sen hade jag iiinget att gora. Eftersom det sporegna hela eftermiddan sa kunde jag inte heller ga nagon annanstans. Naval. Kommer att fara upp till helgen ocksa, bara han ringer om mina jobbtider nagon gang!

Naaaa kanske om man skulle ga och kopa sig en mango, har ju faktiskt fatt lon idag. Ska kopa ett telefonkort ocksa sa jag kan ringa hem till Swe.

Ha en bra dag! Kramar

Onsdag 2/1 2008

Fanny konstatera just att hon kommer att fylla 20 år i år men att hon samtidigt inte vill bli äldre.. Iaf inte äldre 20, haha.

Igår var en bra dag. Vi sola och bada hela eftermiddagen och på kvällen for vi in till stan. Vi gick till Chinatown och åt mat på ett ställe och sen gick vi ner till Darling Harbour, titta på folk och åt en glass (Fanny drack en cap - som alltid).
Idag ska vi nog ta oss en sväng i poolen igen innan jag tyvärr måste hoppa på tåget hem igen. Tiden går för fort när man har roligt!

Och i morgon bär det av igen. Nytt jobb igen med blandade känslor.. Menmen, de blir nog bra. Bara jag inte får nån rutten gammal säng i ett äckligt rum.

Har lagt upp bilderna från nyårsafton och igår. Ha en fortsatt bra vecka allihop! Kommer nog inte kunna skriva nå mer på några dagar. Puss och kramar

http://www.pixbox.se/alb_show_id670213_page0.html

GOTT NYTT ÅR

Befinner mig just nu hos Fanny i Strathfield, Sydney. Har inte haft tillgång till internet på över en vecka, så därför har det varit lite tomt med inlägg.

Kanske ska börja med att berätta om julhelgen. Började med att Fanny anlände med tåget lördagen. Vi till en pub och åt middag, sen gick runt till lite olika pubar och på en av dom hade dom manliga stippor, haha (en show som reser runt i staten). Dagen efter, söndag, for vi på grillfest hos en kompis på kvällen efter en hyffsat lat dag. Vi hade en mycket trevlig kväll och fick oss många skratt! Måndag , julafton (dom firar på juldagen) gick vi på stan en sväng medan Elissa förberede julmaten till dagen efter. Prata med mamma, pappa, Peter och barnen och faster hemifrån Sverige och önska alla dom god jul etc :) Sen på kvällen så gick vi ut (hemvändarkvällen här) och hade en mycket rolig kväll - igen!
På tisdagen kom Elissas mamma från Sydney lagom till lunch tid och vi åt en mycket god!, fräch och annorlunda julmat med kalkon, skinka och massa goda sallader och liknande saker. Senare på eftermiddagen kom några av Elissas kompisar över och ännu senare på kvällen for vi till en annan familj och önska dom god jul. Det var en lugn och trevlig dag, även fast man inte direkt hade några julkänslor i kroppen. Pepparkakorna och glöggen som Fanny hade med sig hjälpte dock litegrann :)
Onsdag for Fanny hem tidigt på morgonen och senare på dagen ringde samma kompisgäng, som kom och hälsa på oss på juldagen, och fråga om jag ville följa med på en liten biltur. Så vi börja med att lägga ner nå korgar i en liten bäck för att dom skulle få sig några kräftor och sen for vi upp till Scone, via Muswellbrook. Vad vi gjorde i Scone kan ni se på bilderna jag har lagt upp.
Torsdag åt vi en jättegod lunch med Elissas mammas kompisar och sen hände det inte så mycket mer den dagen. På fredagen jobbade jag dagtid och på kvällen träffa jag Mitchell och hans kompisar eftersom Elissa hade farit iväg och campat i Newcastle. Lördag hände det inte så mycket på dagen och på kvällen jobba jag mitt sista shift på den baren, ynka 2½ timma. Har nämligen slutat där nu och på torsdag ska jag börja på ett nytt ställe i en annan stad 5 mil norr om Singleton, Muswellbrook. Kommer att få mer timmar där 3-4 dagar i rad i veckan och även gratis boende dom dagar jag är där. Dom andra dagarna kommer jag att tillbringa hemma i Singo med kompisarna. Handlar fortfarande om ett barjobb i en pub.

Söndag tog jag ett tidigt tåg till Sydney och anlände kring halv 1. Vi lata oss vid och i poolen på eftermiddagen och på kvällen spela vi lite poker.
Igår lämna vi huset tidigt, före 12, för att få en bra plats vid Circular Quay där man har utsikt över Operahuset och Harbour Bridge, där dom har fyrvärkerier klockan 9 och vid 12 slaget. Anledningen till att vi for så tidigt var att folk sa åt oss att om vi ville ha en plats överhuvudtaget så kunde vi inte fara dit kring 4, som vi först hade tänkt oss. Men efter att vi hade suttit där i några timmar på en filt så fanns det då fortfarande platser kvar.. Nåväl, vi hade en mysig dag med våran picknick korg på våran picknick filt :) Efter 9 fyrvärkeriet så börja några killar från Newcastle, som numera bor i Sydney, prata med oss. Så efter 12 fyrvärkeriet börja vi gå till en tågstation i någon annan del av stan och vi var inte ensamma på gatorna!! Killarna var fortfarande med oss eftersom att dom skulle med samma tåg och hoppa av en station före oss. Dom var minsann ett härligt gäng! Fick oss många skratt!
En mycket lyckad dag och ett nyårs firande att minnas för livet!

Idag ska vi lata oss vid sola och bada vid poolen. Åker hem imorrn, men vet inte riktigt när än. På torsdag eftermiddag åker jag upp till Muswellbrook för att min "chef" ska visa mig runt och sen jobbar jag fredag-, lördag- och söndagkväll. Åker sen hem några dagar och så jobbar jag helgen efter också, fast dagtid.

Lördag ringde föresten Josse till mig från Nya Zeeland! det var kul att höra från henne! Hon landar i Melbourne den 30 januari och flyger till Malaysia från Sydney den 28 februari. Så där nångång mitt emellan ska hon komma och hälsa på mig en helg på landet :D

Ska gå ut nu. GOTT NYTT ÅR allihop!
Pussar och kramar

Bilder från julhelgen. Lägger upp bilderna från gårdagen senare.
http://www.pixbox.se/alb_show_id666474_page0.html

RSS 2.0