Utedag




Händelserik dag!

Har en sjukt bra dag som flyter på som smör i solsken. Var till sjukhuset i förmiddags och träffade enhetschefen för ivak (akuten, iva och ambulans), detta för att jag sökt sommarjobb där och jag fick det :D Hon ville bara träffa dig personligen före hon lovade nått. Sökte på akuten, men kan även bli iva. Ska gå en provdag nästa gång jag åker hem och efter det vet vi nog bättre. Sen var det bara att skynda sig hem och äta lunch för nu är vi på väg till Haparanda, ikea och Torne. Daniel ska handla kontorsgrejer till jobbet och jag ska handla.. En Iittalaskål? ;) Ha en fin fredag allihop!

Tröttsamt

Har varit en lång dag som startade före ottan eftersom vi skulle börja omänskligt tidigt (jag gick när resten av lägenheten vaknade). Men vad gav det när ändå föreläsaren var försenad? Inget och jag blev bara mer trött.

Sen har jag gått på stan hela eftermiddagen. Det var i och för sig helt frivilligt, men ändå tröttsamt. Jag hittade i alla fall en fin topp med hjälp av en expedit (jag hatar att söka kläder), champagne-te och Happy B-day muffinformar på Lagerhaus (Daniel fyller år i slutet av februari).

Nu ska jag slänga ihop en middag och för att sedan genomgå ett psykologtest eftersom min psykolog-kombo Maeve ska träffa sin första riktiga klient i morgon - som kommer gå skitbra!



Jag och Maeve aka Daddy.

Nedräkning till examen

Idag har vi haft en bra dag i skolan. Jag är typ en miljon gånger mer taggad nu än jag var för bara 2 veckor sedan! Och det blir inte sämre av att vi idag började planera vår examensdag, heeeelt sjukt! Detta eftersom lokaler och liknande måste bokas i tid. Så förhoppningsvis har vi vår avslutningscermoni torsdag den 12 januari 2012.

Nu ska jag snart klä om, eller snarare klä på då det är -11, och ta en promenad men Benice till våra favoriter på Nydala.

Bastian och jag, min kombo och i bakgrunden ser ni
en sån där "fin" franslampa som påminner om ko-lampan
som fanns i vardagsrummet när jag växte upp..



Syster, det är inte min bok, har lånat den på bibblan. Ska göra en demonstration av liggunderlaget när jag kommer hem - vilket är snart och jag längtar sjukt mycket!

Tisdag

Sitter och äter frukost innan skolan. Fint väder ute och jag har sovit lääänge inatt - kommer alltså orka med hela långa dagen till halv 5.

Gårdagskvällen var riktigt bra och som grädde på moset kom Fanny och Björn hit och dom hade med sig en present! Annars händer det faktiskt inte så mycket här på Geografigränd. Mina kombosar har redan traskat iväg och ventilationerna susar i vanlig ordning.

Mormorsrutor

Har en mysmorgon i min ensamhet. Ligger och lyssnar på Coldplay och virkar mormorsrutor.
Men nu ska jag snart gå till Pilen för att köpa mer garn. Och ja, jag har hela tiden ljugit om min ålder....



Ljusgråa som jag ska sy ihop till ett kuddfodral,
men det blir ett senare projekt.

Fredag?

I morse gjorde jag något som jag varit sjukt nervös inför. Vad jag gjorde kan ni få veta efter nästa fredag, då jag fått besked. Men det känns bra och jag är sjukt spänd och förväntansfull!

Sitter på skolan och snart ska vi redovisa om depression. Det är kallt ute och kallt inne. Det känns inte som det är fredag och jag kan bara konstatera att veckan gått sjukt fort.

Promenad

Kvicksilvret visar -14 och Benice frågar om jag ska med på en promenad till Pilen. Jag tappar fokus för några sekunder eftersom förslaget kom just från henne, men tackar självklart ja!

Innan dess ska jag ge mig ut i databasdjungeln för att söka en artikel eller två om att "acceptera döden". För det är vad dom gör i den fina boken "Flickan med de röda skorna".

Förvånas över att csn betalats ut redan idag och gläds över att vårat semesterkonto växer för varje månad som går. Lääääängtar!


Port Douglas, Australiens norra östkust. Men jag föreställer mig att Thailand är rätt så likt.

Hemma är där hjärtat finns

Pratade just med min Daniel och det kändes riktigt bra! Det enda negativa är att det är så länge kvar innan jag flyttar hem.

Ibland är det tur att tiden går fort!



I ♥ U

Psykskola

Sitter och försöker få ner en recension om en bok, men istället hittar jag massa filmer och serier jag vill och ska se. Kanske en redan ikväll om jag har tur. Benice, vi ser en film i morgon också. Okej bra!

Annars idag har vi diskuterat om olika psykiska sjukdomar. Rätt intressant faktiskt! Vi såg även några korta filmer med iscensatta sjuka och jag tänkte i mitt stilla sinne att det är nog ett sjukt stort mörkertal om hur många som egentligen har någon sjukdom..

Under lunchen hann jag till stan och affären Önska där jag använde mitt presentkort som jag fick för över ett år sedan. Två fina fat och en skål från Kosta Boda fick följa med mig hem (serien Anna om någon är intresserad).



Sängkläder är 2010-tal

Jag är tillbaka i Umeå sen lite mer än ett dygn tillbaka. Har packat upp kartongerna från förrådet och nu ser allt ut som det gjorde innan jag flyttade ut. Alltså precis efter jag flyttat in.

Idag har vi haft en myseftermiddag här i Rödluvan jag, Benice och Sofie. Vi gick hem lagom till lunch och värmde den i våran micro, tog en pn i soffan, skrattade åt Harry och började se filmen Wall-E. Kan inte förstå att den ligger så bra till på imdb?!

Min finaste pojkvän ringde för ett tag sedan. Våra sovsäckar och liggunderlag har kommit!! Måste visa en bild på det sköna jag kommer ligga i och på. Nästan bättre än en tempurmadrass, tror jag i alla fall. Återkommer. Och ja - jag längtar hem ännu mer nu.



Marmot Wave 4 och Therm-a-rest Trail Pro Regular (som blir 5 cm tjock när den blåser upp sig själv).

Sunside

Vi har just sett klart första säsongen av Solsidan. Och passande nog lagade Daniel en fantastisk god kallops till middag! (ni som sett serien förstår). Detta gjordes av en fransyska i den nya grytan, namnam.
Annars snöar och blåser det bara som den idag.

S-a-t

Idag trotsa vi kylan i Långträsk och gick på en kort skogspromenad. Kvicksilvret visade -30 och Daniel spexa med att göra kullerbyttor i snön.

Sen åkte vi och gav Elvis presenter. Han blev mest glad över en glasskopa för 15 riksdaler. Vad behöver man varma långkallingar till egentligen?

Innan vi åkte tillbaka till stan fick vi en fin gutjärnspanna som låg och skräpade i ett skåp hos föräldrarna. Den kommer ursprungligen från min faster och mamma påstår att hon är för svag för att kocka med en sådan.

Nu ska jag hoppa i duschen och göra mig klar för att chaufföra, då vi ska på inflyttningsfest ikväll. Jag är inte alls taggad och känner för att krypa upp i soffan med en påse ostbågar och en riktig chick-klick film. 

Chokladmousse med apelsin och physalis

Jag ska göra en efterrätt idag, nämligen DENNA chokladmousse. Utan mycket frukt kan det nog bli riktigt mäktig, men jag är säker på att den kommer stilla chokladsuget! Och jag kommer till hundra procent skippa citronmeliss, det var för mycket överkurs för min del.


Chokladmousse med apelsin och physalis

Det här behövs till 4–6 port:
100 g mörk choklad, 70%
2 dl vispgrädde
1/2 apelsin, rivet skal
2 msk florsocker

Garnering:
apelsinklyftor, hinnfria
physalis
citronmeliss
flingsalt

Gör så här:

1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädde, apelsinskal och florsocker i en kastrull. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält.

2. Låt chokladsmeten svalna. Ställ den i kylen så att den blir riktigt kall, gärna över natten.

3. Vispa chokladsmeten smidig. Forma till ägg med hjälp av två skedar som doppats i vatten. Dekorera tallrikarna med apelsinklyftor, physalis och citronmeliss. Strö ett par flingor salt på chokladmoussen – det är raffinerat gott!


Friday

Ska snart gå ner till Ds jobb och hämta bilen. Ska till stan och köpa present åt vildingen som fyllde år igår. Han fick bara en ask med kräftstjärtar och blev sjukt glad, haha! Men självklart ska jag hitta något annat åt honom.

När arbetsdagen är över ska vi åka till Långträsk och spendera natten där. Tanken var att vi skulle åka ut och grilla i morgon, men vädret kommer nog inte visa sig från sin bästa sida..

Till sist - Ha så kul ikväll tjejer!



Vi på julafton.

Ejis 5 bast

Idag fyller min brorsson ELVIS 5 år!

GRATTIIIIIS!!

Mamma kommer och hämtar mig när hon slutar så jag kan följa med och gratta lillkillen.


Lintu stealing the show.

På tur i skogen

Eftersom jag får mina ryck med uppdateringar så hinner det hända en del däremellan.

Den här gången har jag till exempel hunnit med några dagar i Umeå. Det var jättekul att träffa glada kompisar/kombosar och mindre kul att gå på dåliga seminarier. Men eftersom jag måste göra en mjukstart efter 3 månader hemma i Piteå tog jag sällskap med snygg-svägerskan som skulle köra hem redan igår. 

Daniel hade varit ut i skogen med jobbet igår och inspirerade mig att åka ut en sväng, och detta jag gjorde idag då kvicksilvret endast visade -5 grader. Tog med mig Ds Tegnäs (skogsskidor som jag aldrig provat förr) och hundarna och körde mot just skogen.
Även om jag blev frustrerad över de för stora bindningarna som hela tiden lossnade, ångrade att jag glömde GPSen hemma och bara hade en hund som lyssnade var det riktigt härligt!




Ja morbror Rolf, vi lever ett riktigt hundliv! Eftersom de är jakthundar så som kräver mycket stimulans för att de sedan ska kunna vara lugna när de är hemma.

Översvämmningen

Sitter och läser min kusin Agnetas blogg. Hon och hennes familj bor i en förort till översvämmade Brisbane och har länkat till några helt ofattbara filmklipp. Som tur är bor dom i en förort som ligger på en höjd och än så länge har deras hus klarat sig.
Det är vid såna här tillfällen man är tacksam över att det "bara" snöar här samtidigt skäms lite över att man kan svära över att man ibland måste gå ut och skotta mer än en gång per dag.



Min D ♥

Daniel var tidigare i veckan till en studio och blev fotad av en fotograf. Detta i och med att han börjat på ett nytt arbete. Fotografen var snäll och mailade några bilder och jag var inte sen med att spara ner dom på min dator.

Världens snyggaste och bästa pojkvän!



9 år

Det är ingen vanlig dag, för det är Wilmas 9 års dag! Hurra hurra hurra! Wilma är, för den som inte visste, min brorsdotter och gudbarn. Minns det som igår när jag höll henne på dopet. Hon sov och det tar jättttevarmt. Vi har på förmiddagen varit till stan och beställt sovsäckar och liggunderlag, äntligen! Så nu längtar jag massor till sommaren och fjällen! Sen blev det en sväng till byn för att gå på kalas innan D skjutsade mig till jobbet. Och här är jag nu. Just ätit klart och laddar för en kväll på sjukan. Vi går fullt och kan inte ta in fler patienter, vilket är skönt.

Homespa

Efter att ha sett "Little Fockers" tävla vi om vem som kunde hålla andan under vattnet längst. Daniel vann och nu väntar vi på att ansiktsmasken ska stelna.

Passar på att tipsa om en annan film som vi såg igår, Devil. En riktigt bra skräckfilm!


Billig finne till salu

Efter en promenad till och från stan, fick rättare sagt plumsa fram i snön, har jag inte bara fått frisk luft utan även kramp i vänster arm.

Detta tack vare Lintu och jag ska nu i ilskan googla hur man får ettriga skithundar till att gå fot. Han drog fan till tunga blev blå. 

Nu blir det lunch då mitt stora hjärta just klev innanför dörren. 


Men ibland är han ganska mysig..

Utgång och bowling

Dagen efter en "hell-of-a-utgång" på Challange tillsammans med Korre och Peder. Fanny och Berra var också med, men följde inte med ut.
Vi har tillbringat större delen av dagen med att ligga och sova i soffan. Men sen kom fina Öret-Tove och förgyllde vardagen en stund. Jag fick även äran att vinna över hon och hennes  syster med pojkvän i bowling (blev nästan en 320p serie, nästan). Ännu en gång önskar jag att vårt land inte var så stort.

Jag har jobbat 2 dagar den här veckan och det blir även jobb i helgen. Där rök dom pluggardagarna (har tenta nästa fredag) och jag satsar tillsammans med Frun på en omtenta. Kan tillägga att jag är grymt less plugget nu och att inte stressa nu är en förutsättning för att undvika eventuella uppehåll.

Har ikväll provat att söta hallon med lite sötningsmedel (vi har börjat om med lchf efter nyår). Jag är fortfarande skeptisk. Framför allt till hallonen.

I Melbourne, där de gör ölen VB.

RSS 2.0