29/2 -08

Skulle bara starta min bärbara för att lägga in bilder och så hitta den ett trådlöst som inte hade något lösenord.. värsta grejen :P
Vi kom fram till Brisbane tisdag eftermiddag efter att vi kört från Byron Bay. Mamma och pappa hann ta sig ett dopp i havet innan det börja SPÖregna och det höll i sig hela vägen fram! Det var lite jobbigt att köra och jag var riktigt trött i huvudet dagen efter. Onsdag tog vi tåget in till stan och åkte en båt på floden fram och tillbaka. Åkte bland annat förbi restaurangen där Agneta och Greg hade bröllopet.
Igår körde vi ut till "The home of the Crocodile hunter", Australia Zoo. Det var riktigt kul faktiskt! Klappa koalor, kängurus och mata elefanter. Sen såg vi en uppvisning med fåglar, ormar och krokodiler. Där vi fick klappa koalerna så jobba det en svenska! Haha, lustigt! Och igår var vi och kvällsshoppa på ett litet shoppingcenter.
Idag har vi varit upp på ett berg, Mt Glorius eller vad det nu hette, och gick en sväng i regnskogen till ett vattenfall. Sen åt vi sopplunch på ett ställe i närheten (samma regnskog och samma lunchställe som vi var till sista jag var hit). Ikväll ska vi in till stan och gå på någon marknad. Vad som händer i helgen har jag ingen aning om ännu.

Eftersom jag nu har tillgång till internet med min egna dator så kommer jag nog ladda upp bilder inom kort! måste bara hitta den där kabeln..

Men yess.. annars är allt bra. Josefin min vän lämnar Australien idag för Malaysia en månad, inte illa! Och Anna Sidentröja min vän fyller 20 år idag! GRATTIS!

Ha det bra! Kram


25/2 -08

Vi befinner oss just nu vid kusten i en liten stad som heter Lennox Head, jag mamma och pappa. Vi ska bo pa ett backpackers inatt. Staden ligger bara nagra mil soder om ett kannt stalle som heter Byron Bay och mellan dom tva staderna finns det en strand som heter "7 mile long beach" vilket blir ungefar 8,5 km. Vi bor ungefar 100 meter fran vattnet och ikvall i morkret sag vi den stora baten Queen Elisabeths vag upp mot Brisbane fran Sydney. Ganska haftigt!
I fredag hyrde vi bil pa formiddagen och innan vi kom ut ur Sydney city var det lite nervost. Men pappa gjorde ett bra jobb. Sen for vi till Hunter Valley Garden och gick dar en timma eftersom det var alldeles for varmt for att ga dar langre. Sen for vi vidare till Singleton dar vi skulle bo tva natter uvanfor en pub. Sent pa fredag kvall kom fam. Lindstrom dit ocksa. Pa lordag formiddagen hamta en buss upp oss (en san har gammal engelsk rod dubbeldackare) och sa for vi pa vintur! Vi var borta hela dagen och riktigt trevligt hade vi! Eftersom Anna-Lotta var ut och traffa lite vanner fredag kvall sa vart det inte att hon smaka pa vinet over huvudtaget, men dom andra vart lite fnittriga efter ett tag, haha. Pa kvallen at vi middag pa balkongen.
Sondag for vi upp mot Muswellbrook och jag visa dom puben och sen for vi upp mot Scone och gick upp pa det brinnande berget. Sen for vi vidare upp till Tamworth, countrymusikens huvudstad och efter det skilldes familjernas vagar. Lindstroms for mot kusten och vi for till Armidale och sov over pa ett Motel. Kanske ska beratta att Mitchell, min skoterske kompis, foljde med oss fran Tamworth till Armidale (eftersom han bor dar men hade jobbat i Muswellbrook over helgen) sa vi umgicks med han igar kvall. Mamma tyckte det var himla trevligt eftersom han drack vin med henne.
Idag borja vi kora ut mot kusten kring 8-9. Var ett otroligt landskap over bergen alltsa! Helt sjukt vackert. Vi gick aven en svang i en regnskog dar uppe i bergen. Sen kring 4 kom vi fram hit. I morgon ska vi fara upp till Byron Bay och besoka stranden och sen kora sakta uppat, forbi Surfers Paradise och de. Vi har bara 18 mil kvar till Brisbane och vi vill inte komma dit for tidigt eftersom vi nog kommer att behova vagbeskrivning fran Agneta nar vi val nar stan.

Tror jag har fatt med det viktigaste, svart att skriva ner alla detaljer. Hoppas alla dar hemma har det bara bra. Och Kaarina, jag ar inte alls avis pa erat vintervader eftersom jag kan garantera att det kommer tillbaka nasta ar - nar jag ar hemma igen. Det har ar ganska manga ganger battre!

Ska ga och sova nu. Kramar

Torsdagkvall, 21/2 -08

Sitter och ska fixa det sista infor bilhyrningen som vi ska gora i morgon bitti. Maste skriva ut na papper som vi visst var tvugna att ha med.
Idag hade vi forst tankt fara ut till Bondi, men eftersom solen inte ville visa sig sa har vi gjort annat. Familjen Lindstrom gick pa Akvarium medan jag och mamma strosa runt i Raddys market och sen gick till Kinesiska tradgarden, som ligger granne med Darling Harbour. Pappa ville inte gora nagot utav de, sa han satt i Darling Harbour hela tiden, titta pa folk och at glass. Nu ikvall har vi varit och atit grillat och sen har vi tvattat lite klader.
Igar var det daremot kanonvader hela dan. Jag, mor och far tog taget till Blue Mountains tidigt (tog tva timmar att aka dit) och for att ga omkring i skogen och saklart se och ta pa "The tree sisters". Vi och kineserna, i stort sett! Traffa faktiskt pa ett gang svenskar nar vi gick i dom BRANTA trapporna ner till dom stora stenarna. Men det var otroligt vackert dar! Kul att fatt uppleva det med egna ogon.
Dagen fore, tisdag, var tog vi fargan ut till Manly och vi gick direkt ut till stranden. Som synd var var inte vadret det basta och man fick inte bada pa sa stor yta pa grund av vagorna. Och efter ett tag borja det till och med regna. Sa vi gick och at lunch och sen tog vi fargan tillbaka till Sydney, Circular Quay. Saklart sa blev vadret bra sa fort vi kom tillbaka.. Men vi gick och kolla pa Opera huset (vi gjorde till och med vara behov dar!) och chilla lite grann tills Fanny for tillbaka till jobbet. Efter det gick vi igenom Botaniska tradgarden pa vag hem.
I morgon har vi en hyrbil fran klockan 9. Pappa ar ganska nervos for att kora ut fran city. Sen ska vi aka ut till Hunter Valley garden och kolla runt innan vi fortsatter mot Singleton! Sen i morgon kvall kommer familjen Lindstrom dit, Fanny ar inte jobba forens 19.00. Pa lordag ska hela ganget pa vintur och pa sondag ska vi till Muswellbrook och sen till Scone och Det brinnande berget.

Na nu maste jag kolla upp lite grejer. Hoppas allt bara ar bra med er dar hemma! Ska forsoka bli lite battre pa att uppdatera nu nar jag inte jobbar langre.
Kramar fran Sydney


19/2 -08, Sydney

Kom hit till Sydney sondag kvall till Central stationen dar mor, far, Fanny och Anna-Lena satt och vanta pa mig! Helt sjukt roligt att fa traffa dom igen och dessutom pa andra sidan jorden! Igar var vi till ett shoppingcenter och pa kvallen at vi middag i Chinatown och sen traffa vi Josse och hennes kompisar en svang vid Darling Harbour.
Idag ska vi ta farjan ut till Manly och forhoppningvis bada litegrann. Ar det fint vader imorrn ska jag, mamma och pappa till Blue Mountains (eller hur det nu stavas). Sen pa fredag formiddag ska vi till Hunter Valley garden och sen sova tva natter i Singleton. Sen fara uppat.
Jag lever och mar bra. Kanns skont att antligen ha lamnat Muswellbrook.

Nu ska vi ga. Ha det bra allihop! Puss och kram


RSS 2.0