Torsdag

Ikväll har jag varit till en tjej i klassen och grillat med basgruppen (en grupp som vi blivit indelad i när vi började). Trevligt trevligt, speciellt där i slutet, haha! Man kan inte gå ihop med alla..

I förmiddags hade vi dissektion av innehållet av en gris. Tunga, lungor, hjärta, njurar och lite sånt smått och gott. Luktade inte så farligt eftersom djuret varit dött i sisådär två dagar, som tur var. Sen när vi skulle gå ut därifrån "råkade" vi gå fel och hamnade i ett rum med människokistor (vi blev liiiiite nyfikna om varför som stod där) och fort kom det in en lärare och visade oss därifrån.. I frysen, som också stod i rummet, fanns nämligen människodelar som läkarstudenter får dissikera och som sedan visst måste begravas på ett värdigt sätt (fick vi förklarat under tiden han visade ut oss, he-he-hö).

I helgen är det fest som gäller! I morgon kväll ska vi in till stan och lyssna på, sucksuck, Alcazar och Björn Rosenström. Och på lördag blir det gårdsfest här utanför huset. Trevvvlans!
Men först är det plugg på bibblan som gäller. Sofie, natzipluggarSofie, la till och med på en extra timme i schemat än först tänkt. Men vi tycker om henne lika mycket för det!

Näeeöhhum, tack och gonatt!

hjärndöd

Har haft en heldag på stan med tantorna vilket resulterat i en bra huvudvärk. Fick en halv citodon av faster efter att mer är halva dagen gått, men det gjorde susen för några timmar och jag kunde lättare njuta av middagen.

Jag hittade inget på stan (tvål och bubbelvatten är inget att hänga i julgran), men faster shoppade lös för oss alla tre tror jag minsann. Dock inte så mycket kläder, desto mer pynt och plåtter till både hus och trädgård. Så man kunde som vanligt sammafatta hennes påsinnehåll med; dukar och krukor. Notera! Ingen lampa! Mamma hitta lite kläder som hon skulle släpa med sig till Riga över helgen. Precis som att hon ska göra en 6-7 klädombyten på 3 dar.. eehh öhh..

I morgon är det plugg, träning och häng med laget som gäller. Fett nice.
Nu ska jag gå och kladda på lite absoult torr. Önska mig en god natts sömn, tack!

Hejhoppgalopp

Frugan tvingar mig att blogga, så here we gooo.

För en vecka sen i morgon så tog jag bussen till Lycksele. Har hälsat på Emil, umgåtts med syrran, träffat släkt och hunnit med en sväng till Pite fram till igår då jag åkte tillbaka till Umea. En mycket kort sammandattning om vad som hänt!

Helt sjukt att det är mindre än två veckor kvar av första termin! Sen är det liksom bara fem såna här terminer kvar.. Easypeasy liksom.. eller, njaee.. känns som en evighet just nu.
Idag hade vi den sista föreläsningen för kursen. Den var om skinnpåsar, spermier, tuttar, blygläppar och sånt. "Vad var anledningen till att jag fick ofrivillig utlösning när jag var 13? Jag visste att jag inte kissat på mig!"

I morgon får jag finfrämmande i form av mor och faster som kommer hit för att göra Ume stad över dagen. Hoppas vädergudarna visar sig från sina bästa sidor, annars tvingas vi ju springa mellan galleriorna.. Hade tänkt skura här i rummet ikväll, så det måste jag ta tag i! strax.

Tog i sedvanlig ordning lite kort under tiden vi "pluggade" efter föreläsningen.


Från bussen vid kl 22

Patriotbröd

Sköndag åter igen

Idag har det varit en helt underbar dag! Kunde ha startat bättre och lite tidigare (jag festade igår), men när den väl kom igång kunde det inte varit bättre; Ringde Anna och hörde vad hon hade för sig, cyklade ner till stan och åt en sen frunch med henne. Efter det intog vi parksoffläge under några timmar i solen - mycket härligt! Ett par timmar senare joinade även tre trevliga pitekillar! Har fått en lagom snygg bonnabränna på armen och kom att tänka på min kusin Anette och ett bröllop i Brisbane, fnissfniss!

Kan berätta lite om övriga helgen också.. Fredag satt jag och Sofie på bibblan några timmar innan vi cyklade till Pilen och shoppade lite och käkade glass. Sen på kvällen bjöd Fanny mig på mat och vi satt ute på deras balkong och drack vin ända fram till 1 då jag gick hem, mycket mysigt och trevligt! Igår mitt på dagen hade jag inte så mycket att göra.. Satt i solen ett tag, men det blåste så förbenat kallt.. Cyklade en sväng till Pilen och köpte balsam. Sen på kvällen bar det av till Sofie och Jon där det bjöds på underhållning i form av Eurovision! Go NORGE allså! I'm in love with a fairytale, mmmm! När det var slut så for jag och Benny tillbaka till området där vi bor - och där var det gårdsfest! Dansade lite och sen var det dags att gå hem, lite för påfylld av alkoholhaltiga drycker.. Nåväääl, haha. Fullast vinner ait?!

Vill bara berätta att jag konstigt nog är ledig midsommar.. har jobbat de två senaste åren, så det kommer nästan bli en ny upplevelse!
Och så ville jag också berätta att jag såg Gert Fylking och Robert Aschberg på stan ikväll innan jag cyklade hem.



Lite bilder från bibblan i torsdags. Jag provade Benices glajjer, åt en rolig-format päron, Beice viasde intresse och Sofie drack vatten.


Det var någon som spred kärlek på vägen hem från skolan.


Vi hittade en rooolig gurka på Maxi! Och åt god glass i värmen.

Sjukdag

Idag stannade jag hemma från skolan, min mage kruppa och jag sov inte så bra natten som var. Hade då tänkt plugga hemma, men icket att det blivit av.. typiskt! Men jag tycker det är lagligt att ta det lugnt istället för att plugga när man inte känner sig helt okej!

När jag stod och skulle laga plättar till lunch så kom min granne hem, så vi bjöd upp till fest så där en ondag mitt på dagen, riktigt mysigt!



Sen hade jag tänkt följa med på pizzabuffe, men jag somnade två timmar istället och åt middag senare.. Nåååväl, sånt är livet ibland.

I morgon är det bibblan som gäller för hela slanten tillsammans med laget, dvs Benny und Soffan!

12 maj =

Majas födelsedag! Hon borde efter närmare uträkning fylla 35 år, grattis! (shit det var nästan äldre än vad jag förväntade mig innan jag började räkna, heh.. men säg inget åt henne).

Har haft föreläsning idag om hjärta och cirkulation. Ganska intressant, ända till hjäran får nog och lägger av. Som tur var hände det bara 30 min innan vi slutade idag.. och jag var inte ensam kan jag lova. Nåväl. Mamma ringde på morgonen (jag hade såklart glömt stänga av ljudet) och jag blev nästan orolig när hon ringde så ovanligt tidigt. Men hon ville bara, som snälla Kjelleee från stora Pitholmen, hälsa grattis på namnsdagen. Tackkkar!

Annars händer det inte så mycket. Jag har lite ont i huvudet men ska iväg och träna spinning med Sofie strax. Sen ikväll skulle jag få finfrämmande av ingen mindre än Fannybanny. Kanske att hon skulle ta med sig Josse också, treeevligt! Måste komma ihåg att handla mjölk till kaffet!


Josse och Fanny för snart ett år sedan

Sköndag

Har jag berättat att jag har en ny granne? Kanske inte.. Hon heter i alla fall något på R, är 35 år, kommer från Sri Lanka och jobbar på universitetet med att utveckla bioenergi, eller nått sånt = hon har pluggat en masssa år på universitetet både i hemlandet och några år i Italien = hon är smmaaart?! Har träffat henne några mornar i köket i veckan och hon hade några frågor som snabbt fick ett svar. Fredag morgon bjöd hon på fruktkaka som hennes morbror hemma i Sri Lanka bakat, de ni! Ibland knackar det lätt på min dörr och på andra sidan står söt-R med en fråga (hon pratar engelska med indisk brytning). Ska även visa henne runt på Ica någon dag.. Ojjj vilken granne jag är allså!
Bara ett kort utlägg om min granne..

Helgen som sådan har varit bra. Jag fick främmande fredag lagom till jag skrivit klart provet. Vi gick på stan, åt lunch med Sofie och Jon, shoppade och mådde bra i solen. Lördag gick i lite i såna där tråkiga killaffärer (jula, behöver jag säga mer?) och hälsade på Sofie och Jon på Mhem. Idag åkte vi ut och kollade läget i Holmsund. Där var det riktigt fint, även om dom också hade en sån där ful pappersfabrik som vi har hemma i Pit-stan.
Sen ikväll åkte mitt främmande hem och jag storstädade korridoren tillsammans med mina grannar = det blev fiiiint!

Hade nog inte så mycket mer att berätta faktiskt. Jag har sovmorgon i morgon och sen börjar andra delen av mördar kursen! JO! Vi fick tillbaka resultatet från tenta nr 2 idag och jag klarade den! Skööööönt!

Hoppas ni orkade läsa allt om mina grannar. Om inte? Bättre lycka nästa gång Lotta.


Mjusik


3 doors down - Let me be myself

Dagen för DAGEN

Idag har det varit en riktig pluggis dag. Vi startade kl 8 (kom igång efter en halvtimmes snack om våra föräldrar) och gick hem vid 4. Men då måste man räkna med att vi tog ut kanske sammalagt en timmes lunch eller nått sånt. Väl värt! Men där på eftermiddagen spårade det lite med dåliga anatomi skämt!



1. Sofie, 2. Benny, 3. Mer intresserad av cola än plugget, 4. Benny skulle promt åka en hiss som finns på sjukhuset. Dom går som på rullband och man kliver på i farten. Men det var fan läskigt högst uppe och längst ner (där hissen vänder för att gå ner/upp), 5. Hissbild.
Klicka för större bild.

I morgon har vi som sagt dugga, prov, och efter det blir det den sedvanliga tentalunchen nere på stan.
Nu ska jag göra klart för natten och läsa lite om cellen.

Hejhejhallåå-i-det-blå

Några som efterlyst inlägg från moi eftersom jag legat lite på latsidan när det gäller den här sidan.

Idag börjar jag vid ett och då har vi modellstudier = jag har sovit länge. Men det var behövligt, min mage har varit ond och mitt huvud likaså. Det betyder alltså att jag borde ta och sätta igång med pluggandet Nu, men det kommer!

Jag var hem till sköna Svensbyn över valborg. Umgicks med iskare (alla utom Fanny och Anna som var kvar i Ume), vilket var myycket trevligt, och mådde skönt hemma hos mor och far. Fiiin väder var det också mest hela tiden, vilket var ett stort plus i kanten.

Har bara ~5 veckor kvar i skolan, sen får jag sommarlooov.. typ. Ska ju jobba 8 veckor i sommar hemma på medicin. Men det ska bara bli rowlitt!

RSS 2.0