Mest plugg av allt

Ligger som i säl över sängkanten och försöker uppdatera er om vad som händer i mitt liv.

Idag har jag spenderat en stor del av dagen på bibblan (9-19), ätit bakpotatis med Benice och solat en stund. Sen tog jag tag i städanet av mitt rum, men väljer att göra klart det i morgon på förmiddagen.

Morgondagen bjuder på en sväng till Maxi, stan och finbesök!


Påskbiler, bättre sent än aldrig










Worst vs best

  • Det sämsta med den här veckan:
    - är nog att det bara är tisdag och jag har torsdag i huvudet. Samtidigt som det innebär att veckan kanske kommer kännas lite extra lång, kanske det är bra såhär i tentatider?
    - jag har kommit till insikt att jag är universitetets, om inte universums sämsta matematiker. INTE KUL!
    - tentaplugg upp till öronen.
    - mitt vänstra pekfinger håller i skrivande stund på att nekrotiseras (sakta bli svart för att sedan DÖ) på grund av klämskada på bodypumpen idag. Inte skönt.
  • Det bästa men den här veckan:
    - är att min Daniel kommer hit till helgen! Fantastiskt, can't wait! Därför hade torsdag känts mer roligt.
    -
    Fis-Benice har behagat att komma tillbaka till vårat Yumeå. Men hon längtar redan till den dagen hon kommer kunna resa från sitt Stockholm upp till mitt Piite för att hälsa på mig! Andas friskluft och sånt som hör till med Norrbotten.
    - Sofies plugg-hjärna levererar och hjälper min mindre plugg-hjärna på traven!
    - att världens bästa och dyraste hund Majsan följer med och lever studentliv. Inte bara jag som ser fram emot att träffa henne!
    - kommer till största sannolikhet att kunna klara ut en kub innan veckan är slut, yes!

Cancer hit och dit

Har inte uppdaterat er om vad som hänt sedan i söndags då jag levt och andats Rubik kub. Helt sjukt och nästan sant! Bara två algorytmer (som kombinationer) till att lära sig utantill... Sluta håna nu.

Idag har vi spenderat dagen på bibblan. Skrivit en massa om cancer och blivit less på köpet. Efteråt cyklade vi (i det vackra vädret) till Iksu för att skaffa oss lite träningsvärk. Måste även plugga lite till ikväll då vi har cancer-seminarium i morgon. Denna gång prostatacancer. LESS!!! DÖ CANCER!!

Annars händer det inte så mycket på studentgatan i Umeå. Det är fortfarande ljust ute i skrivande stund och all snö håller sakta men säkert på att smälta bort. Det är ju allt bra underbart att man kan cykla överallt, det går ju så jäävla mycket fortare än att gå! Man vinner till exempel nästan 10 minuter sömn på morgonen.

Rubik kub hellv..

Sitter och försöker lära mig Rubik kub med hjälp av klipp från youtube. Men blir så jävla stressad när jag inte hinner med och förstår allt. Men som tur är hittade jag en pedagogisk guide på svenska!

Gissar att det bara är att nöta på..! Dör jag i förtid ska det nog vara av inre stress. Jag vill att alla bär något grönt på min begravning!

Helgen

Sitter på golvet och väntar på att naglarna, med det nya nagellacket, ska torka samtidigt som jag lyssnar på Pink. Fin tjej de där.
Har cyklat en sväng till Systemet, glasbanken, Boa - ja, you name it - för att inhandla lite drycker till kvällens festligheter som går av stapeln hemma hos en klasskompis. Hon kommer från en liten by utanför Åre och jag har aldrig umgåtts privat med henne förut. Som tur är följer puddingarna Sofie och Jon med!

De bjöd förresten på en förträffligt gooood middag igår! Grillad älg, hemmagjord potatisgräng, bea och marinerade morötter. Kan säga att det kändes bra i mun och mage. (hade tänkt skriva ett annat uttryck, men eftersom säkert över hälften av mina läsare är över 50 år låter jag bli..)

Efteråt blev det marängsviss, kaffe och likör till toner av Så ska det låta. Precis som nå andra pensionärer. Men trevligt var det!

Jag saknar Daniel nått extremt. Sjukt jobbigt, men du är bäst!


Ingen vanlig dag

FÖR DET ÄR BENICE FÖDELSEDAG!

GRATTIS DARLING!
Hoppas du har den bästa födelsedagen
hemma i Glada Hudik!


Min torsdag

Vi hade en bra pluggdag jag och Sofie. Efteråt genomförde vi ett bra träningspass (har nog aldrig kännt av mina underarmar så här tidigare) och jag åt sedan en god middag.

Kvällen har inte bjudit på något spännande. Jag kollar igenom materialet för morgondagens seminarie och tittar på tv.
Utöver smittskyddseminariet i morgon ska vi cykla ner till stan en sväng. En viss tjej fyller på lördag och vi måste nog även kolla ut utbudet i diverse klädaffärer.



Skulle jag vara en grej skulle det nog bli en vacker Iittala pryl. AAh, ge mig!!

Lunchpaus

Sitter hos Sofie och pluggar om olika cancersorter. Många män får prostatacancer och många kvinnor får bröstcancer. Undra om man egentligen behöver veta så mycket mer?

Jag har träningsvärk i armarna och det går tungt att cykla på alla grusiga vägar. Men humöret är betydligt bättre idag!

Ups and downs

Tänk vad humöret kan växla veckor som denna. AAH, jag blir galen och säger snart upp mig från.. ehm, mig själv?
Efter att datorn inte ville som mig så blev hela livet negativt och jag kände mig, så här i efterhand, till och med otrevlig mot Maeve - som jag äntligen fick träffa igen!

Men nu efter en timmes punch med Sofie är jag lagom skakis i händerna och lagom hungrig. Ska käka lite och sen cykla iväg till Språkgränd, yes!

GEMIGENNYDATOR.NU

Hade tänkt vara duktig och kolla föreläsningar som ligger ute på internet. Tror ni min dator vill samarbeta? NEJ! Jag blir sååå less! Blir att spara pengar (eh, få se nu...) nu i vår och köpa en ny!

Under tiden - från det att jag har startat datorn till dess den orkar med att öppna en webbläsare kan jag

- duscha och göra mig i ordning för dagen inklusive frukost eller
- koka kaffe till mitt främmande och berätta om mitt innehållsrika liv eller
- göra middag och FÖRST gå och handla.

Ni tror kanske jag skojar? Jag har vittnen som gärna kan höra av sig.

Nästa problem, vad ska man köpa för dator?

Dagen som blev kort

En lång föresläsning om blodsjukdomar på förmiddagen, lunch och sen ett snabbt slut. Föreläsaren hade drabbats av calici (våran flashiga lärare ville tydligen inte bara säga vinterkräksjuka..) så vi valde att hoppa patientberättelsen och cykla hem istället. Tack-ar!

Min tempmätare visar just nu 17 grader i solen, men det är faktiskt liiite kyligt i luften. Men vi gillar ändå!

Det kunde bara bli bättre

Dagen blev till det bättre. Malin, det fina vädret och plugget fick en att tänka på annat, vilket var tacksamt! Efter några timmar med lunchpaus på bibblan cyklade jag hem, drack kaffe och åt middag för att sedan gå ut och gå runt Nydalasjön tillsammans med Sofie och Jon. Bra väder och trevligt sällskap gör att jag funderar på om Iksu-kortet är värt att ha kvar nu så här innan sommaren?

Fick även veta, men lite hjälp av kära frun Benice, att jag klarade en av tentorna jag hade för ett par veckor sedan. Ett bekymmer mindre, skönt!

Sen ikväll fick jag ett il. Tvättade sängkläder och renbäddade, drog av golv och rensade undan alla kläder och allt annat som låg framme. Så det ska bli riktigt skönt att få lägga sig i rent tillsammans med att man är nyduschad.

I morgon är det ondag vilket betyder en heldag i skolan (oh shit) och sen på kvällen... TRÄFF MED FANNY!! Äntligen säger jag bara!



Smittsjukdom

Den här dagen känns just nu bara som en dag som lika gärna kunde ha fått passera med en ögonblinkning. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men vad spelar det egentligen för roll..

Sitter just nu och väntar på att Malin från klassen ska höra av sig. Vi ska nämligen mötas upp på bibblan och skriva om smittskyddssjukdomar. Väntar även på att sekreteraren ska höra av sig om mitt tentanummer.


Malin när hon skulle sätta sond på mig

SS - solig söndag

Kanonvädret kom idag. Jag efterlyste det redan tidigare i veckan, men det kom bättre sent än aldrig.
Idag har vi varit till fiskecampingen där de odlas fisk. 7 stycken rödingar på sammanlagt 11 kg. Tog oss ungefär 7 minuter att få upp dem allihop, men desto fler minuter att rensa.

Efteråt åkte vi en fiskleverans runda. Daniels mamma med sambo bjöd på våfflor i solen, riktigt gott, och Mio var på bra humör som vanligt.

Nu har jag just läst igenom lite case till i morgon då vi har simuleringsövningar med en docka. Ska börja packa ihop mina grejer också innan bussen rullar tillbaka mot Ume senare ikväll.

Hoppas ni haft en bra helg allihop!


Maja och en abborre från förra söndag.

Lö-ö-ördag



Idag blir det nog en sväng till Jävre för att fånga de riktigt stora firrarna!

Broderi-brodera

Sitter och tittar på olika möster för korsstygn. Hittade en rolig sida där man kan göra om en bild till bland annat ett broderi med tråd och hela hittet. Men vad tusan ska man göra? Var hundra år sen jag brodera men börjar bli sugen nu igen (du kan sluta skratta nu Benice). Kanske Kungen himself?

Annars idag har jag bakat bullar. Jag och Majsan ska strax ta oss en promenad till affären. Och ikväll blir det sushi! Första gången på lääänge. Hoppas dom har min favorit med kyckling och avocado, men ska nog inte hoppas på för mycket.. (det var ju i och för sig en sån sushirulle som gjorde atr jag inte ätit sushi på ett bra tag)

Var förresten hos banken i nästan en timme igår. Bankkvinnans dotter är klar sköterska och hon hade ett stort intresse till att fråga om jag klarat alla tentor, typ. Men kände mig nästan viktig när jag gick därifrån eftersom jag fick med mig en pärm, höhö. Efter det hälsade jag på faster och mamma på kvällen poppa vi popcorn i popcornmaskinen.

Bilder från i onsdags


Emmeli, Mio och jag i fårhagen.


Emmeli, som innan lammbesöket bjöd på fantastiskt god lunch!


Gulle-Mio med morbror.


10015 igen!


Sune, som jobbar på Grans, kom förbi (Daniel och Emmelis pappa).


Sen var Mio modig och klappa en duva :)



Efteråt hälsa vi på Finnspetsen som
förhoppningsvis är dräktig just nu!

10015


Ny adress

Jag funderar faktiskt på att flytta in med lammen vi träffa idag. Så sjuuuukt söta. Speciellt nr 10015, som en liten valp.

Bra förmiddag

Har haft en bra förmiddag som började med frukost, promenad till sjukan och tillbaka. Väl hemma började jag plocka isär fläkten, som verkligen behövde en rengöring. Bakade även en sockerkaka i min nya hjärtform (som mamma tyckte jag skulle ha..). Och så har jag tvättat, plockat grejer och plockat grejer. Hade detta varit före jul hade jag tagit en nap efter promenaderna..

- Man borde ge blod oftare om man får sån energi.

Nu väntar jag på att kärleken ska komma hem så vi kan åka till Emmeli och gulle-Mio för lunch. Efteråt ska vi åka till Daniels pappas jobb för att kolla på en tacka som fött 7 lamm förra veckan! Har aldrig sett lamm förut (bara för att jag är från världens vackraste by är jag inte från en bondgård...), men jag tror inte D tycker det är lika fränt, thihi.

Utomlands en sväng

Vid 7 i morse begav vi oss norrut. Första stoppet blev favoritaffären i Torne - TEX (tänk er obs stormarknad i finsk version). Fick mig en sockerkaksform och en hjärtform, plastslev till kärleken och laktrits. Efter det åkte vi tillbaka till Sverige och till Ikea. Där blev det mest köksgrejer, ljus, lampa till Daniel syster Emmeli och en ny kudde. Så kommer med andra ord sova som en stock i natt!

Morsan stressa på under hela tripen eftersom hon skulle börja jobba vid 4.. Men efter Ikea hade vi en halvtimme över och under den tiden kom jag över en fiiiin regn/vind jacka. Röd och vacker. Å dyr. Men nu är den min!

I morgon bitti ska jag och lämna blod efter att dom ringt och bönat och bett för två veckor sen. Och eftersom jag är en sann Pite-patriot så lämnar jag ju såklart här istället för nere i Ume, så det gäller att passa på när man har tid.

Men nu god natt!

Vår påsk!

Maja sover, Daniel kollar på hockey och jag passar på att kort summera den häärliga påsk-helgen!

Fredagen började med handling av mat och packning av grejor. Sen åkte vi ut till Hattudden för att först gratta  Macke och sen äta underbart god påskmat hos Daniels mamma med sambo. Efteråt packade vi bilen och åkte upp till Långträsk.

Lördag vaknade vi tidigt, packade skotern och begav oss ut på sjön - som vi var först på! Vi väntade och väntade på solen, kollade yr.no (som sa regn vid kl 1) och tittade på klockan flera gånger. Vid 3, lagom till man började tänka sig hemåt, gled molnen bort och solen kom fram. Vi åkte hem i alla fall, slagga på soffan en stund och åt surströmming till middag. Kvällen spenderade vi sedan vid en grillplats tillsammans med 15 andra glada påskfirare och en kork whisky. Riktigt trevligt!

Söndagen bjöd på riktigt fint väder redan från morgonen. Vi packade bilen och åkte iväg till ett litet "abborr-hål". Lagom slitna sådär dagen efter låg vi på varsitt renskinn, pimpla och halvsov en hel dag. Daniel hade mest tur och vi fick med oss en frukost-abborre hem tillsammans med ett rödare ansikte.

Annandag påsk, alltså idag, spenderades på Ds kompis Håkans tjärn tillsammans med hans tjej, ett till par och inplanerad fisk. Jag fick den största fisken - en röding på 1,2 kg och Daniel fick 3 rödingar och 2 harrar. De andra tittade snopet på och fick i-n-g-e-n-t-i-n-g. Att solen behagade att titta fram vid ett-tiden var ett stort plus! Men duktigast idag var nog ändå Majsan som sprang efter skotern både fram och tillbaka till tjärn (vilket var några kilometer). Vi snackar alltså sliten hjältinna nu!

Lägger upp bilden en annan dag!

I morgon styr jag, min mor och faster bilen norrut till Haparanda, IKEA och Tornio. Ska bli trevligt!




Kuvertet innehöll present från moster Britta och Ossi, alltså sånt som man helst inte vill ge bort till posten (eller var som nu händer..). Efter att jag pratat med posten i Kiruna, dit all post som inte har någon "riktig mottagare" hamnar, tog det bara två dagar så hade mamma det hemma.

GLAD PÅSK!

Har just varit och handlat och nu ska vi packa bilen. Blir först stop hos Daniels kompis som fyller år, sen Hattudden för middag och sen åker vi upp till Långträsk.

Jag önskar alla en massa soooool och mig själv att jag inte ska köra fast en enda gång!



RSS 2.0