Tiaamo' Daniel!

Någon mer än jag som kan skriva (tyvärr inte prata) flytande italienska?




(Läs med finsk brytning) Och så kan jag lite finska;
Ei saa peitä! Syö paska, kiistos roasta! Ei jymmere.

Kanske lite svårare att förstå finska, så jag översätter;
- Täck inte över!
- Ät skit, tack för maten!
- Jag förstår inte.

(med reservation för felstavning).

Efterlyst

Var är min post?

Har just ringt ett antal samtal för att lokalisera var min post är (ett sånt där vadderat brunt kuvert). Vet du inte var din eftersänding är?!! Eh nä, jag har ju ingen dumt nog.
Men ska ringa samtal nr 2 till Kiruna i morgon och hoppas på att de är lika trevliga och hjälpsamma som de hittills varit. Det ska nog ordna sig till slut!


Men för alla som vill skicka något i mitt namn - gör det INTE till Svensbyn. Blir lite lättare då.

Just for the record

---> YEAH <---

- Varsegoo!

Hem och fira påsk!

Har jag berättat att jag åker hem snart (noshitsherlock)?
- JO men det gör jag, på tisdag eftermiddag närmare sagt! Och är hemma i 12 dagar!

Förra påsken firades i Lofsdalen i moster Britta och Ossis fjällstuga.





Glutenpaj

I förmiddags: Har just duschat och ska snart gå och lägga min nya pajform i blöt. Jo man skulle visst göra så innan man använder den första gången.



Pajen blev helt okej, päronen gillade i alla fall. Men jag var lite skeptiskt mot botten, som var gjord på mammas glutenfria mjöl.
Sen åkte dom hem och jag kollade på det omtalade avsnittet av Uppdrag Granskning. Ja.. Helt sjukt som sagt. Hoppas dom skäms rätt bra, de som känner att borde göra det.

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår på Mhem med god mat och en snabb utgång för min del. Var sjukt trött. Och är det idag också. Så nu efter en heldag inne ska jag jag gå ut en sväng!



Jag och Maeve från våran korremiddag med
Old Bay - kryddan ni bara kan drömma om!

Min dag

- Har läst Piteå Tidningen i tryckt form. Alltid trevlig och gick, som många gånger, rätt så fort.

- Käkat bakpotatis på Starz tvilling-café.

- Fått påskliljor. Hoppas dom hinner blomma ut till på tisdag..

- Lämnat in min cykel för andra gången den här veckan. Går den sönder igen rullar jag den nedför ett stup!

- Steg upp tidigt så nu ska jag ta en PN.

En bild

En ensam kväll är ibland väldigt skönt, ibland mindre.




Fredagsbestyr

Benice följde med mig hem efter skolan för att hjälpa mig plugga. Sen hon gick hem har det gått ungefär sådär bra.

Numera, efter några timmar på skolan idag, är jag godkänd för att sätta kateter på män, sond ner till magsäck och ge blod (inte bara tappa mitt egna, utan koppla till patienter).

Ikväll ligger jag och längtar till då morgondagens förmiddag är över. Bland annat för att mina föräldrar kommer till Umeeeå då. Vi ska gå på stan, äta mat och sen ska dom på musikal och bo på hotell. Själv hade jag då tänkt dra på lagfest på Mhem och det var mig på tiden!

Nääämen håll tummarna för mig i morgon (om ni vaknar någorlunda i tid). Ha en fortsatt fin kväll!






Tjejen jag bodde hos i Aus (som ville att jag skulle flytta när jag blev sjuk) skrev just på fejjan. Blir alltid illa till mods när hon skriver. Men nu skulle hon visst gifta sig nästa vecka med sin till-och-från pojkvän. Helt sjukt alltså.. Ja du Fanny förstår iaf.

Godnatt


HG



Visst är dom allt bra fina?!

Jo jag lever

Efter mycket påtryck om en blogg.. Här kommer den äntligen (med risk för att det blir flera under kvällen).

Har ni någon gång känt att man har för mycket att göra så att man inte vet var man ska börja? Och det slutar med att man inte gör något alls. Fan, jag blir så less på mig själv.

Men sen sist ni hörde av mig har jag;

- Hunnit fylla hela 21 år. 21 år sedan; Donald tyckte jag skulle döpas till Siv och jag blev retad av min bror för första gången (för jag gissar att det börjades i tid?). Fick mycket fina presenter. Den första var att få vakna mitt i natten brevid en sjungade Daniel (jag ler fortfarande)! Sen bland annat;

  • A piece of cake och Hemma hos Jamie
  • Rubik kub och Neo cube
  • En jäääättefin hallonröd pajform från Gerbera
  • Ett armband med en ängel på ♥
  • Presentkort (som sedan blev ett par pärlörhängen)
  • RAW COMEDY SHOW!!!!! Liveturnén som började i Umeå. André Wikström är mina roligaste finne.






- Varit hem och firat med god mat, firat mer födelsedag och plumsat runt Fårön.




- Opponerat och blivit bedömd på ett arbete - utan komplitteringar. Jag är fett nöjd!
- Skrivit en omtenta som jag tror jag kugga igen. Jag orkar inte.. fan.
- Tillbringat en kväll på skolan.
- Lämnat min cykel på verkstad, hämtat den och så har den hunnit gå sönder igen efter det.
- Tagit den tredje och förhoppningsvis sista Hepatit B sprutan.
- Pluggat lite mer.
- Längtat hem.

Bästa måndagen på läääänge!

GRATTIS STORASYSTER KAARINA PÅ FÖDELSEDAGEN!




Sitter just nu och väntar på Daniel som är på väg ner till Umeå, helt underbart!

Annars har jag varit på bibblan idag, har allt gjort utan en sketen artikel. Jag önskar mig en artikel-sökar-hjärna i födelsedagspresent! Sen satt vi och lättade på hjärtat om praktiken i två timmar. Visst kan det vara mycket bra, men till slut blir man lite less att lyssna om dementa människor och de etiska problemen...

Ikväll blir det en tripp till Anna som ska klippa oss båda, ska bli skönt! Även om jag inte vill av med längden..

Bakis och skakis? Nejdu

Korrefesten igår var riktigt trevlig! Men jag tror vi drog igång det lite för sent. Maten blev inte klar förens 8 och eftersläppet skulle vara 9. Så man slängde i sig maten både för att man kände lite stess plus att man var hur hungrig som helst! Så våga dessutom inte börja dricka innan maten heller.

Sen gick vi ut och svängde de lurviga en stund tillsammans med de äckliga clownerna som gick runt på Corona.

Idag klev jag upp 9 efter pepp från Daniel. Dusch, mat och sen bar det av till bibblan. Satt där större delen av dagen. Den var väl kanske inte den mest effektiva och jag missade det fina vädret, men jag är ändå hyffsat nöjd. Ska tillbaka i morgon, men då har dom tyvärr inte öppet så länge.

Kvällen har spenderats från sängen. Låg och kollade tv4play och somnade till strax före 8, så missade de två första bidragen till Mello. Tyckte det var så många bra bidrag ikväll och Anna var absolut en av dom!

 

 

Vad kul förresten att du "moster" Annelie skrev. Kul att veta vilka som läser bloggen! Ge Amanda en kram från mig!


Helg.

Sitter på bibblan, men min hjärna och mina ögon är för trötta för att fortsätta. Så jag ska gå hem och vila en stund inför kvällens.. KORRESITTNING!

På initiativ från mig och Maeve så ska vi äta halv-gemensam middag ikväll. Ska bli trevligt, tror jag.. Just nu är jag för trött för att orka tagga.

Sista dagen är gjord på praktien och det känns onekligt skönt!

Ha en bra helg! Skriver väl i morgon igen när jag sitter här på nytt (på bibblan alltså..).

Sol ute och sol i sinne

Sitter på bibblan och försöker hitta artiklar. Fan va svårt det är. Hittar jag ingen idag innan jag börjar ska jag fråga om hjälp i morgon! Kommer nog sitta här hela helgen för den delen.. Arbetet måste vara klart på tisdag eftersom jag får främmande då, thihii! Sken ikapp med solen när jag gick hit.

Det var 5 plusgrader när jag gick hit efter 10. Undra hur varmt det blivit nu?

Glädjs med Daniel som garanterat fått nytt jobb! Riktigt var vet han däremot inte än. Hoppas han får det han hellst vill ha! Om han nu vet det själv?



Lite ledsen att jag missar middagsbjudningen på Mhem ikväll..

Snyggve, min fina vän ;)


Försvunnen kabel

Tog ju en massa bilder med min digitalkamera under helgen som var. Tror ni jag hittar kabeln när jag ska till att lägga in bilderna på datorn? Nej.



Tycker bilden visar rätt bra hur soligt det var.
Jag och Majsan mös i det vackra vädret som fredagen bjöd på
innan begravningen.

 

Begravningen var förövrigt väldigt fin! Två tjejer sjöng
flera sånger och lättade upp stämningen en aning.

 

Två dagar kvar på praktiken. Skönt! Bara de där jävla uppgifterna som sak göras också. Har jag nämt att jag inte kommer överens med artikelsökning?! Fast nu borde jag sova och sova ifrån den här förgrymmade förkylningen som kom i samma sekund som jag anlämnde till Umeå i måndags..

 

 


Daniel på ett renskinn ute på isen i Långträsk


Soliga Pite

Kom hem igår kväll efter att ha åkt bil med Daniels kompis, mycket skönt! Dagen på praktiken var också helt okej, om än jag saknar min andra handledare då den nuvarande inte berättar allt som händer och tar över för mycket av jobbet med "mina" patienter.

Väl hemma bjöd Daniel som vanligt på fantastisk god mat, denna gång i form av röding som han pimplat upp förra helgen. Och idag är det helst underbart väder ute! Det är vår nu sa jag men fick fort en rättelse om att det nog dröjer ett tag till. Solen värmer och det finns inte ett moln på himlen. Tror faktiskt jag och Maja (som sitter på bron och mår gott) ska ta oss tid för en promenad till EM strax.

Idag kl 1 begravs farmor Vera i Böle-skogen. Efteråt bjuds det på någon form av mat i Öjebyn. Undra hur många som kommer..

Sen ikväll blir det nog så att vi åker upp till Långträsk och övernattar där, så vi slipper stiga upp extra tidigt i morgob. För då ska vi nämligen ut på isen och lapa sol, grilla korv och dricka varm choklad. Livet är allt bra härligt nu!

Kakkalas

Skulle ha postats igår kväll..

Min mage kurrar och jag tänker på tänker på länken till kladdkakemuffins som jag sparade för någon dag sen. Tror det blir att göra ett gäng till den 17e. (Jo jag älskar att räkna ner dagarna till jag fyller år).

Godnatt.


Also known as Häxan sur (sned?) tand

Slutbedömning

Ikväll när jag kom hem kollade jag mitt postfack. Där låg ett litet kuvert med mitt namn - utan adress. Öppnade och där i låg ett handskrivet brev och jag gav upp mitt läsande redan efter första raden. Kvinnan som skrivit brevet kom nämligen från någon religiös grupp (typ Jehovas, fast de hette nått annat) och hon undrade om jag ville gå Bibelskola. Eh nejtack. "Om du inte är intresserad tackar jag för att du läst igenom detta brev". NP.

GRATTIS ERNA PÅ NAMNSDAGEN!
(morbrors fru i E-tuna)

Ytterligare en dag gjord på praktiken. Hade slutbedömning idag, trots att vi bara är inne på tredje av fyra veckor. Vissa tycker det är helt sjukt att redan ha slutbedömningen, men jag kan inte klaga med tanke på att det ändå gick riktigt bra. Det finns massa saker jag måste tänka och träna på, men jag inser mina begränsningar, vågar frågar mig fram och lär av "misstag". Sen sa dom ju såklart en massa positiva saker också och dom tyckte det "verkade gå bra för mig". Jag skyller fortfarande på min sunkiga praktik i skit-Lycksele som gör att jag ändå ligger lite steget bakom.

Annars lever livet vidare som vanligt i blås-Ume. Det är det trevlig som aldrig förr att bo i Korren, även om jag längtar hem massor nu efter snart två veckor här.

Jag och min trogne Sofie var på punch-out ikväll och ställde oss frågan om varför vi inte gör det oftare. Jag trodde innan att jag skulle dö, men det är ju faktiskt kul!

MARS

Skickar iväg en blogg. Ibland blir det ingen på flera dagar, ibland flera på samma dag. Men är ledig idag efter en helg på praktiken. Ska just till att klä mig och sen traska till Pilen.

Äntligen är det mars också! Hoppas våren kommer med mars, så som det var så många år. Lagom till den 17e..

RSS 2.0