Julklappstankar

Eftersom min storebror ännu inte fått någon födelsedagspresent av oss (skämmestamigtusan) så har jag ägnat en stund åt att klicka mig runt på olika "butiker". Och jag vet vad han ska få, men väntar med att beställa eftersom jag ska beställa de första julklapparna från samma butik i samma veva. Herregu. Jag gillar julen och de där, men dra mig efter en grusgång så jobbigt det är med julklappar!

Idag är hela familjen ledig och 3/4 är ute i skogen. Daniel ringde för ett tag sen och meddelade att årets första gammeltupp hade fallit till marken tack vare Maja! Mina duktiga! Nu ligger pressen bara kvar hos Lintu..

Eftersom de är några mil inåt landet och vi är ena miljönissar så det sjunger om det.. så ska jag packa ihop en väska och åka buss till Långträsk, där helgen till viss del kommer att spenderas. Måste ta med datorn och börja knåpa ihop en av uppgifterna. Dessa arbeten som ska skrivas och allt som ska refereras till är en av anledningarna till att jag inte gillar att ha praktik!

Avslutar med en bild på vår nya lampa som står i köksfönstret.



Stackars mig

Igår cykla jag omkull i en ishal kurva på väg hem från praktiken så att jag är mör på vänster kroppshalva. Dessutom gick mina nyaste vantar sönder. Daniel hävdar att jag behöver cykelhjälm medan svärfar är gullig och erbjuder utlåning av bil. Bör nämnas att det max tar 5 min att cykla dit.

Nyss smällde dörren på vänster "fuckyou-finger" när jag hade varit ut med Lintu. Gjorde så jävla ont att jag skrek högt för hundarna.

Nu är jag blå, tycker synd om mig själv och tittar på inredning. Bland annat på Ilva och Countrybymail. Idag köpte jag lite julpynt och längtar massor till december!



Min första blånagel ever?

Morgonen

Har snart varit vaken i två timmar och det är börjar bli dags att cykla iväg till äldreboendet. Fick massage av syrran igår och är sjukt mör i kroppen. Att Lintu skulle väcka upp hela familjen efter 3 i natt gör inte det hela bättre.. Men det ligger ett tunt snötäckte på marken som ljusar upp morgonen, de gillar vi!

Önskar er en fin dag!


Känslan av gammal

Vi har köpt tidningen Hem ljuva hem och jag sitter och tittar på julgardiner i Jotex (jag köper sällan gardiner och äger ett par julgardiner som jag inte hunnit använda). Känner mig därför som en tant just nu och jag gillar det.

Fin söndag

Humöret och vädret är på topp denna söndag. Vi hade en helt fantastisk dag även igår som började ute i skogen, bastubad, middag och hockey med glada vänner i Svensbyn.

Hittade för ett tag sen Daniel nere i källaren med trasan i högsta hugg; "Det är ju kul att städa" med ett glatt leende (ska påminna honom nästa gång det behöver göras ;-) ). Då blir man sjukt glad själv och städandet går mycket lättare. Att vi satt upp högtalare på övervåningen till lill-datorn gör det hela också bättre!
Har även bakat en sockerkaka till storebror som sa hjälpa oss med rallybilen senare, så kan lova att det inte är kallt hära!

Nu ska jag hoppa i duschen. Senare blir det som sagt Svensbyn, hälsa på i Lillpite och eventuellt massage av systeryster som är i krokarna.


Lintu och jag gick promenader i skogen igår medan..


Daniel och Maja jagade och kom tillbaka med en fin tjäderhöna.

Mer skum!

Igår köpte jag äntligen ett batteri till min skummare. Den är från Lagerhaus, kostade 79:- och fungerar utmärkt! Där sparade vi några hundralappar på att inte köpa en kaffemaskin med inbyggd ångskummare (för vem vill egentligen ha en sån?!) ;-)


Kaffe med skummad mjölk i min vackra Arabia Runo mugg.


Lintu gillar vår skummare!

Första dagen

Första dagen på praktiken och jag gick med en sköterska som nog inte förstår att alla inte vill stå med henne på balkongen och röka.. Fick även kommentaren om att "det är inte lätt att veta vad man vill med livet" när jag berätta att undersköterskeyrket och att fasta på ett boende inte var något för mig. Men hon missuppfatta det säkert som att jag såg ner på dom, vilket är helt fel! Är väldigt imponerad av de som väljer den yrkesbanan - även om det inte är något jag vill göra resten av livet. I och med utbildningen har jag fler valmöjligheter både för utveckling och yrken.

Sofie, står det om demens i Kirurgiboken?

Nu ska den rena tvätthögen hängas undan.

Jaktguiden D

Snart kommer min Daniel och Maja hem efter några dagar i Arjeplog,
där de agerat jaktguide till ett gäng tweedklädda rika engelskmän.

Som vi längtar här hemma!




<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LjhCEhWiKXk?fs=1&amp;hl=sv_SE&amp;color1=0xe1600f&amp;color2=0xfebd01"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/LjhCEhWiKXk?fs=1&amp;hl=sv_SE&amp;color1=0xe1600f&amp;color2=0xfebd01" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>


Gerbera

När vi hade inflyttningsfest för Kollektivet Rödluvan förra helgen fick jag bland annat världens finaste skål av mina fina vänner, märket Gerbera. Nu har jag en pajform, en kanna och en skål och samlingen känns mer komplett!


De fina i taskigt ljus.

Back to Bigstreet

Jag kan börja med att berätta att det blir inga bilder på lägenheten. Glömde helt enkelt i all packning innan hemresan till Piteå. Meen förhoppningsvis står rummet kvar efter nyår.

Valde att skjuta upp praktikstarten till i morgon. Detta eftersom min handledare inte kommer förrän onsdag och jag fick välja själv.. Så jag sitter och läser igenom uppgifter och kollar vilka böcker bibblan här hemma har och inte har. OH FCK vad dyra böckerna om man ska köpa!

Lintu är tillsammans med mig glad över att äntligen vara hemma på Storgatan efter några veckors flängande hit och dit. I fredags hann jag bara hit för att lämna en massa grejer från Umeå för att direkt packa om för en helg i Svensbyn. Men där serverades det bland annat en massa god mat, bakades och så har Elvis lekt med Lintu som lekt med Eskil som sprungit iväg och skällt och och och.. Bakade bullar, Ajakakor (ett tips!) och Rullrån.



Eftersom min Bluetooth inte kan ta emot för stora filer kunde
jag bara lägga in en bild på Lintu från helgen.

Från mitt rum

Ligger och ser Dexter säsong 4 som jag just börjat med i mitt nytapetserade och fina rum!

Sen sist har vi bland annat haft en mycket trevlig inflyttningsfest med massor med folk, plockat säkert 20 liter trattkantareller, varit hem till Piteå en sväng och fått trevligt besök till lägenheten av Daniels lillasyster Emmeli!

Ska ta bilder och visa er hur det ser ut här inne och sånt en annan dag.. eller det blir nog förhoppningsvis i morgon. För på fredag åker jag hem för 9 veckors praktik! Så det kommer ju kanske se lite tomt ut på bilderna då jag packat ner rätt mycket i kartonger (eftersom jag ska hyra ut mitt rum under tiden).




En bild på mitt rum som tidigare var RÖTT!
(stod och lockade Maeves hår i lördags)


Sofie, Sandra och Daniel tävlar i Jägarvila.
Sofie, som tagit bilden, VANN!


Jag och Frun.


The members of Kollektivet Rödluvan.



Sist så vill jag tipsa om ett bra pris på ett gäng superfina Rörstrandmuggar.
Klicka Här och klicka er sedan vidare till "För köket" och på s 3.

LYX-fredag

Vet ni mina vänner vad jag har gjort idag?!
Jo! Lyxat till det och slingat håret på salong hos världens bästa Anna! Så nu är jag sommarblond i mitten av oktober. Fett nice.

Jag, pälskling och våra småttisar sitter och myser framför Idol tillsammans med ett glas rött.

I morgon har vi inflyttningsfest här i kolletktivet Rödluvan. En av kvällens roligaste och mest skrälligaste gäster blir storebror Peter som brummar ner med bussen under dagen. Kommer bli en riktigt rolig kväll med över 30 ja-tackande personer.

Ikväll bjöd min underbara kille på trattkantarell-soppa med svamp som han själv plockat utanför Umeå. Smakade fantastiskt! De ni. Igår sköt han och en kompis en tjädertupp och då bjöds det på fågelskav med smörstekta kantareller (självplockade) i gräddsås. Helt sjukt fantastiskt gott!

Nu godnatt

Födelsedagsbarn

Idag fyller

världens bästa Fanny år!

GRATTIS!!!!!!!!!!


Bra film

Vi har just sett en film som från början var sjukt seg, men som verkligen kom igen och levererade!

Se I Want Candy - riktigt rolig film!

Glada Hudik

När jag kom in efter en kiss-runda med Lintu ikväll så satt kollektivet Rödluvan (jo, vårat heter så) och tittade på Elvis i Glada Hudik. Snacka om ett feel-good program! Stört sköna människor!

Varför har jag inte upptäckt detta förut? Varför har Benice inte påmint oss om sina kommun-kändisar som visas på tv?

Har i och för sig bara sett avsnitt nr 3, men HÄR har ni länken så ni kan titta på alla avsnitt som visats.

Min gourmékock

Daniel ringde just och berättade hur han hade tillagat dagens byte Tjäderhönan. Skav av köttet, grädde, creme fraiche, trattkantareller, sambal och lök tillsammans med pasta.

Som svar informerade jag om att det faktiskt är olagligt att äta en så god gryta med egenplockade trattisar, som grädde på moset, på en tisdag!

Men han är duktig han, min älskling!



Målning

Vi har hört skräckexempel på hur folk fått vänta upp till ett år innan de kommer och målar/tapetserar om i lägenheterna här på Ålidhoood. För oss tog det inte mindre än en vecka och en dag från inflyttning - för de kommer nämligen i morgon och börjar! Yeppikayyay.

Idag har vi haft en röd tråd genom alla föreläsningar - Palliativ vård (vård vid livets slutskede). Det kändes något tjatigt när vi gick hem innan fyra.. Sen bar det av till Språkgränd för att hämta hem en glad Lintu hos de fina "dagmammorna"!

Ny kategori

Jag fick höra att brödreceptet jag la ut på bloggen i slutet av sommaren minsann blivit bakat hemma på Bäckstigen, närmare bestämt av Fannys mor.

Anna-Lena, nu har jag skapat en kategori som heter Recept som man finner i höger spalt på bloggen. Där hittar du bland annat receptet på Ostbollar men Västerbottensost och Philadelphiaost.

Dagmammorna på Språkgränd

Idag började en ny kurs som omfattar gooode många veckor varav 9 veckor praktik. Alltså två intensiva veckor i skolan innan jag reser norrut för praktik. Kursen handlar bland annat om demens och neurologiska sjukdomar. Den inleddes idag med en lång (4h) men sjukt bra föreläsning av en proffesor i Geriatrik (+65 människor).

Eftersom Lintu är här och jag har långa dagar i skolan så ställer världens bästa Fanny & Björn upp som "dagmammor". Han visade sig tydligen från sin bättre sida idag och kissade inte inomhus, medan powernappandet var något han visst glömde.. Så nu är han tröttare än tröttast!

Kolla in Fannys blogg där hon lägger upp sjukt fina bilder!




Lillgrus helt utslagen på sängen.




Är också rätt trött eftersom jag var ut första gången före 5 i morse. Så nu blir det ett avsnitt Dexter innan Halv 8 hos mig börjar, tillsammans med en tekopp. Adjö for now.

Förkyld

Jag har gått och blivit förkyld. Grymt jobbigt och snoret sprutar på samma sätt som när man gick på lågstadiet. Dessutom drömde jag inatt att luften var så torr att jag hade torkat igen helt, ni vet så där så att "öarna" på tungan börjar falla lös (jo jag har sett sånt på riktigt..).

Daniel är på semester i Jämtland. Han äter rådjursfilé till lunch, trattkantareller som godis och orrfilé till middag. Jag ska äta köttfärssås för tredje dagen i rad och är inte alls avis, inte för ens för den sista femtioöringen som ligger i börsen!

I morgon börjar en ny kurs som förhoppningsvis är en miljon gånger mer intressant än den vi "avslutade" (då omtenta inte är omöjligt) i fredags. Funderar på om jag ska gå och bli en duktig student och faktiskt beställa en bok?

Näni, back to our kompis Dexter!

RSS 2.0