31 mars

Bilder från helgen i Malå och skoter-vm (klicka på bilden så blir den större)

Peter och MartinMaja och HannePetr


24 mars

Läste just att det är våffeldagen imorn! Synd bara att jag nog inte kommer ha tid med sånt.. Eller det beror väl på hur länge jag sitter och skriver provet. För i så fall blir de användning av järnet som står i köket!

Jo Anette, det kändes riktigt vuxet att gå på systemet! Jag la upp leg utan att dom frågat för att underlätta arbetet för dom. Förstod ändå att dom skulle fråga! Har du föresten hittat dina ringar?

FIIFAN va fult det är med harembyxor! Såg just en reklam på tv om dom. Som min kompis Sofie sa "Då kan kan man skita byxan full" - hahahaha!

Blajja byxan, fnissss!

Nu ska jag släcka ögat och få några timmar skönhetssömn innan det är dags att stiga upp och käka en dunder frukost!!

23 mars

H-h-hallååå!
Vad har hänt på en vecka, alltså sen sist?
Jag har haft en massa främmande, fått fina paket, haft fest och varit ut och dansat, pluggat, varit på systemet och säkert en massa andra saker som jag inte kommer på att nämna just nu. Vi har den första tentan på onsdag, därav pluggandet..

Nu är jag trött och kommer inte på något att skriva..


Klicka på bilden för att få den större


17 MARS

Min dag! Sen 20 är tillbaka!

Har fått otroligt många gratulationer idag! Samtal, sms, facebook, mail, ja på en massa olika sätt.

Vaknade hyffsat tidigt i morse, åt smörgåstårta och vanlig tårta till frukost tillsammans med mami. Sen var vi tvungen åka in till stan eftersom min buss till Umeå gick kvar i 9. Väl framme kånkade jag i slasket och den gassande solen med en massa tunga väskor plus vinterjacka. Kan lova att det hunnit bli varmt innan jag kommit hem!
Jag städa lite och drog till skolan för att öva lite HLR på en stoor docka. For och handlade, åt middag och bjöd mina trevliga grannar Maeve och Julia på fika. Sen kom Benny och Sofie hit! Fick fiina schlager skivor av Sofie.. Måste visst spela dom när det är fest hära, haha!

Igår kväll fick jag också främmande! Dom kom med fina presenter, bland annat en sjal, ett halsband, pengar och en SODA STREAM! Löööv it.

I morgon ska vi examineras i HLR, plugga till tentan och på kvällen kommer Fanny, Josse och Anna hit och fikar!

Var lugn, på fredag ska jag på systemet (om jag inte far dit tidigare) för att köpa "en flaska yr i knoppen", som Anette så roligt yttryckte det!

Tack och gonatt
En vuxen Anna-Lotta


16 mars

Jag bakar, så jag har egentligen inte tid att sitta här..typ.
Nogatrutor, bullar och sockerkaka blir det idag. Gjorde dumlekakor och kolakakor igår. Plus då tårta såklart och den underbara smörgåstårtan som vi ska hämta senare idag. Det får minsann duuuga.
Har dock ett problemas.. Eller kanske inte för mig, men för de hungriga studenter som vill få fika hemma i Ume - jag vet inte om jag får plats med något tillbaka dit. Får väl köpa ett paket Mariekex, det duger väl åt er?!

Det är ju först i morgon jag fyller år, men då måste jag ju sätta mig på en bussjävel ner till Ume igen enbart för att hinna träna på en dockjävel som vi ska examineras på. Suuuuuug skola.

Ha en braa dag och vill ni få en smak av det goda? Kom förbi ikväll!


12 mars

Home sweet Svensbyn!
Fick som sagt åka bil hem igår, så vi var i stan kring halv 12. Jag och mami åt thailunch och sen åkte hon på möte och jag gick på Mio en sväng.
Idag sparka vi till min faster och sen har vi inte gjort så mycket annat. Eller jo, jag hämtade skotern ikväll! Fan va kul det var att köra, roligare än jag kom ihåg att det var! (kan ha att göra med att vi har en bättre skoter nu än sist, kanske?).

Så i morgon ska vi på en liten utflykt, jag och mina vänner Jonas, Olle och kanske Josse. Treeevligt! Hoppas bara att jag kommer få igång skotern.

Hade inte så mycket annat på hjärtat. Jo föresten! Prova det >här< djävuls quizet! Jag klarade till fråga nr 22, hur långt klarar du?


10 mars

Nämen det är väl dags för en uppdatering om vad som händer i mitt, hömhöm, spännande liv!?
Vi har haft skola nu i två dagar och gjort en massa nyttigt.. typ. Diskussioner och berättelser om och kring praktiken vi haft bland annat. Och idag blev skrev vi upp oss som medlemmar i "Svenska sjuksköterskeföreningen". Respektaaah!

Nu är vi "lediga" till nästa onsdag!!! Wihoooo.. Så jag ska åka hem till sköna vackra Pite i morgon förmiddag! Har sån tur att jag får åka bil också med en klasskompis som är från Kalix. Har planerat att åka tillbaka till Ume nästa tisdag förmiddag, eftersom jag måste till skolan den dagen och träna HLR på en vuxenstor docka (då vi har exanimation på den dockan dagen efter)... Vilket suger eftersom nästa tisdag inte är vilken dag som helst utan den 17 mars! Den dagen jag lämnar tonåren och dess sattyg bakom mig och kliver in i vuxenlivet, med allt vad det nu kan innebära. En sak vet jag -jag får själv köpa alkohol på Systembolaget.. om något annat ändras vet jag inte. Jo, det är mer "vuxet" att säga 20 istället för 19!

Jag har lite krupp i halsen, så jag sov ett tag efter jag kommit hem från skolan. Lär väl aldrig somna ikväll. Jaja, vad gör väl det.


7 mars

Idag suger det att vara student och bo hemifrån. Fick nämligen ett samtal av en otrevlig människa från radiotjänst. Och hon lät faktiskt otrevlig.. Jaja, that's life I guess.

Igår hade jag en dejt med Benny. Vi gick på stan, åt mat och drack kaffe på McD (där det låg en tappkateter på toangolvet - uuuuhhhh) och gick på bio där vi såg Män som hatar kvinnor. Oj vilken bra film! Den var liiite för spännande ibland, men otroligt bra gjord!

Jag hade tänkt ta mig ut idag, men har inte riktigt bestämt mig om vad jag ska göra. Solen skiner, så jag kanske tar mig en cykeltur.

Ha en bra daag. Tja.


Kväll

Nu är praktiken för denna gången sluuuuuuut.

Jag har lika mycket kvar att göra ändå.


Snäppet värre.

5 mars

12 dagar innan det gäller!

Sitter och försöker klura ut vad jag ska skriva om etniska principer, om hälsosyner och massa annat bajs. Fan, jag är less innan jag ens har börjat. Hur ska detta sluta?! Jobbar bäst under press, så ikväll efter avslutat praktik kommer nog fingrarna flyga fram över tangentbordet.. hm, hoppas jag!
Jag är också ett större fan av den praktiska delen av utbildningen än den teoretiska...!

Sista dagen, kvällen, på praktiken idag. Känns faktiskt skönt, om än det är fruktansvärt mycket bättre att vara där än på en föreläsning. Men grejen med att ha praktik och teoretiska uppgifter som ska göras "samtidigt" gillar jag inte! Tre år känns just idag som en lång jävla plåga. Men bara vi får de här med alla konstiga ord bortgjort så..

I morgon är jag ju ledig! Eller "ledig". Ska tvätta, plugga, träna, åka till stan och se film. Nåväl. Slut klagat.


Jag vill också ha sportlov! Vad är det för jävla påhitt föresten?!

Woopwooop OP

"Måndag, måndag, -häärliga måndag. Varför kan du inte komma oftare?!"

Har städat mitt krypin ikväll och renbäddat. Tror ni jag kommer sova gott inatt?!?! OM!

Idag har det varit måndag, hela dagen. Från klockan 2 till strax före 4 stod jag i en operationssal och glodde en patient ner i svalget. Det var ganska intressant! Om än lite segt och tröttsamt. Det var en underläkare som utförde operationen (borttagning av halsmandlar), så hon var gullig och försökte visa så mycket som det gick. En annan gammal räv hade väl bara pratat latin med mig..
Det såg ungefär ut såhär, fast dom hade inte bännt upp känken lika mycket, hon "svetsade" inte, utan brände på annat sätt och det lät inte lika illa;



Nu är jag trött.

Söndag

Drack en tequila igår och blir lika förundrad att det alltid ger huvudvärk dagen efter.. Kvällen var i alla fall mycket trevlig! Benny, Sofie och hennes kille Jon kom hit. Vi tvingades se Melodifestivalen (kommer inte ihåg ett enda bidrag, så intresserad var/är jag), åt kladdkaka och popcorn. Sen gick vi ut på Corona. Det var mycket trevligt! Tror dom hade nå 80's tema för alla gick omkring med stooora fluff till hår, men det negativa var att dom bara spelade massa gammal dålig musik.

Nu ska jag ta tag i söndagen. Hejhopp. JO föresten! Om det undgått någon så ska Peter och se Metallica på lördag och det är 15½ dag kvar till jag fyller 20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111




Metallica - The day that never comes

RSS 2.0