Brödrecept
Hela sommaren har jag bakat eget bröd till oss, ett bröd utan mjöl. Men det är inte för nötallergiker.
200g linfrön
50g sesamfrön
50g paranötter
50g mandel
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk valfri brödkrydda (jag brukar ta anis)
50g smält smör
1 dl creme fraiche
250g keso
6 ägg
Mal linfrön, sesamfrön, paranötter och mandel till ett mjöl (brukar köra det i hushållsassistenten till det blir så fint som möjligt).
Tillsätt resten av ingredienserna och häll upp i en brödform klädd med bakplåtspapper. Sen brukar jag droppa lite olivolja och strö lite flingsalt över brödet för smaken och "skorpans" skull.
175 grader i 70 minuter. KLART! Vi brukar skära brödet i rätt så tunna skivor. Riktigt gott med alla sorters pålägg!
200g linfrön
50g sesamfrön
50g paranötter
50g mandel
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk valfri brödkrydda (jag brukar ta anis)
50g smält smör
1 dl creme fraiche
250g keso
6 ägg
Mal linfrön, sesamfrön, paranötter och mandel till ett mjöl (brukar köra det i hushållsassistenten till det blir så fint som möjligt).
Tillsätt resten av ingredienserna och häll upp i en brödform klädd med bakplåtspapper. Sen brukar jag droppa lite olivolja och strö lite flingsalt över brödet för smaken och "skorpans" skull.
175 grader i 70 minuter. KLART! Vi brukar skära brödet i rätt så tunna skivor. Riktigt gott med alla sorters pålägg!
Kommentarer
Postat av: Mikalveronika
Awesome site!
Trackback