Fjällen 2010

Vi har haft en helt fantastisk helg uppe på kalfjället! Först var det tänkt att vi skulle sova en natt i Arjeplog och gå upp fredag förmiddag, men i och med att det var så fint väder torsdag kväll blev det ändrade planer och vi styrde Våfflan upp mot Sandviken redan då.



Vi lämnade ett mycket varmt Piteå med glädje!


Med 24km till norska gränsen och snöklädda bergstoppar runt om oss fick vi skjuts över en sjö strax efter kl 21. Därefter började vi vår vandring. Vi skulle ta oss, fågelvägen, 3km upp med 400 meters stigning. Innan vi kom ovanför trädgränsen var det varmt.


Maja såg lagom nöjd ut när vi åkte över sjön i Sandviken!
Hon sprang förresten lös från torsdag kväll till söndag eftermiddag.




Maja har som sagt sprungit lös och hittat diverse djur. Bland annat renar och fjällämlar. Fjällämlar är små djur som påminner om hamstrar och alltså inte fullt lika äckliga som möss.





Med midnattssolen som belysning tog vi oss äntligen fram till sjön Pajeb där vi skulle tillbringa tre nätter (ligger nedanför den belysta bergstoppen, som i en dalgång).


Fredag morgon vaknade vi av att det smattrade mot tältduken. Så det var bara att stanna i tältet några timmar till för att sedan gå ut och kämpa mot den efterlängtade rödingen.




På upptäckt runt omkring oss innan vi började fiska längst med ena sidan av sjön.


Sen bestämde vi oss för att gå in i tältet och värma oss lite. Så fram kom
vinet och även nöt-cremé för att fira att vi var på semester!


Sen, under tjock dimma som höll i sig resten av kvällen och natten, rodde vi runt sjön några gånger i hopp om napp, men inget hände...

Lördag morgon låg dimman kvar, men strax före lunch klarna det upp och vi rodde över sjön till några klippor i hopp om "skitfiske".








Efter lunch gick vi på en dagstur till "Vadsjön" som kom att bli en väldigt uppskattad utflykt för oss alla. Men bilder från det får ni i morgon kväll. Nu ska jag äta och göra mig klar för ett kvällspass på jobbet.

Kommentarer
Postat av: sofie.

ser ju ut som ni haft det ganska mysigt, med undantag för regnet då. det är nästan (med betoning på nästan) så att jag blir sugen själv på att fjällvandra och tälta.. men mitt friluftspsyke är nog inte så stort och inte tålamodet för skavsår och mygg heller :P själv har jag slitit på nus hela veckan medans min bättre hälft har glassat på gotland.. hur länge jobbar du? när kan vi komma till piiiite? ;) puss

2010-07-19 @ 19:24:54
URL: http://so0fie.blogg.se/
Postat av: Fanny

MEN HEJ! Så otroligt mysigt ni verkar ha haft det. Jag gillar att ni festade till på nötcréme semestern i ära :) Men vad betyder "skitfiske" Krams!

2010-07-19 @ 21:57:06
URL: http://billybookcase.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0