Vår påsk!

Maja sover, Daniel kollar på hockey och jag passar på att kort summera den häärliga påsk-helgen!

Fredagen började med handling av mat och packning av grejor. Sen åkte vi ut till Hattudden för att först gratta  Macke och sen äta underbart god påskmat hos Daniels mamma med sambo. Efteråt packade vi bilen och åkte upp till Långträsk.

Lördag vaknade vi tidigt, packade skotern och begav oss ut på sjön - som vi var först på! Vi väntade och väntade på solen, kollade yr.no (som sa regn vid kl 1) och tittade på klockan flera gånger. Vid 3, lagom till man började tänka sig hemåt, gled molnen bort och solen kom fram. Vi åkte hem i alla fall, slagga på soffan en stund och åt surströmming till middag. Kvällen spenderade vi sedan vid en grillplats tillsammans med 15 andra glada påskfirare och en kork whisky. Riktigt trevligt!

Söndagen bjöd på riktigt fint väder redan från morgonen. Vi packade bilen och åkte iväg till ett litet "abborr-hål". Lagom slitna sådär dagen efter låg vi på varsitt renskinn, pimpla och halvsov en hel dag. Daniel hade mest tur och vi fick med oss en frukost-abborre hem tillsammans med ett rödare ansikte.

Annandag påsk, alltså idag, spenderades på Ds kompis Håkans tjärn tillsammans med hans tjej, ett till par och inplanerad fisk. Jag fick den största fisken - en röding på 1,2 kg och Daniel fick 3 rödingar och 2 harrar. De andra tittade snopet på och fick i-n-g-e-n-t-i-n-g. Att solen behagade att titta fram vid ett-tiden var ett stort plus! Men duktigast idag var nog ändå Majsan som sprang efter skotern både fram och tillbaka till tjärn (vilket var några kilometer). Vi snackar alltså sliten hjältinna nu!

Lägger upp bilden en annan dag!

I morgon styr jag, min mor och faster bilen norrut till Haparanda, IKEA och Tornio. Ska bli trevligt!
Kuvertet innehöll present från moster Britta och Ossi, alltså sånt som man helst inte vill ge bort till posten (eller var som nu händer..). Efter att jag pratat med posten i Kiruna, dit all post som inte har någon "riktig mottagare" hamnar, tog det bara två dagar så hade mamma det hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0