Alice Springs! 5/5 -08

Igar landade vi, efter dryga tva timmar uppe i luften (hade tagit tre dagar med buss!) i Alice Spring! Sjukt vackert landskap hara alltsa, helt annorlunda mot for nagonting annat.
Vi checka in och sen gick vi till centrum (tillsammans med en tjej fran Whales) for att handla lite middag. Vi gick aven upp pa en kulle, Anzac Hill, dar man hade en bra utsikt over stan. Eftersom det finns mer aborginer har an pa nagot annat stalle vi varit till, sa var det lite laskigt att ga genom stan aven fast det var ljust. Dom ser verkligen annorlunda ut. Efterat sa sag vi lite tv, snacka med en annan tjej fran Sverige och sa. Vart en tidig kvall eftersom vi gick och la oss sent, eller tidigt, dagen innan. Vart med andra ord inte sa manga timmars somn, men trevligt hade vi!

Idag gor vi inte sa mycket. Lag vid poolen en stund pa formiddagen, men det ar sa varmt och trakigt (vi ar lite lessa pa att sola) och det var sa jaavla kallt i vattnet sa satte vi oss vid datorn istallet. har brant ut bilderna fran kameran till  en skiva sa jag kan ta annu mera bilder!
I morgon aker vi ut pa en tre dagars camping tur och da ska vi besoka Kings Canyon, Ayers Rock och The Olgas. Vi ska campa under stjarnorna sa jag hoppas att det inte blir sa kallt under natterna, vilket det sakert kommer att bli.. Jaja.. Kul sa det da bli att se alltihop! Vi kommer tillbaka hit igen pa torsdag nagon gang pa eftermiddagen skulle jag kunna gissa.

Har lagt upp mer bilder pa facebook for dom som har en anvandare (Peter, du kan ju visa mamma). Lagger nog upp mer bilder pa fredag sa att alla kan se.

Ha det sa bra allihop! Kramar

Kommentarer
Postat av: Agneta

Jisses, nu borjar du bli riktigt Australiensisk for de ar ju anti-aboriginer. Bara sa du vet sa ar de inte farliga. Passa dig bara for de som ar onyktra for de kan vara otrevliga. Majoriteten av aboriginerna gor det basta som de kan av situationen de ar i. De ar i stort sett missforstadda och man maste forsta deras kultur for att inse att det finns en anledning till hur de beter sig.

Hoppas att ni hade det roligt pa camping turen. Ayers rock ar ett himla coolt stalle tycker jag.

Ta hand om er och jag hoppas att ni hittar nagra feta opaler i Coober Pedy. Gor en guidad tur om ni hinner, det ar det vart.

Kram, Agneta

2008-05-06 @ 11:14:20
Postat av: syrransyrrans

hejsan ...ta me en sten åt mig e du snäll...=)
ha de gott kramizar

2008-05-06 @ 17:09:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0